Constructii

CONSOLIGHT COM SRL, liderul pieței echipamentelor electrice profesionale

01.08.2018

Compania va inaugura, în București, primul showroom total funcțional. Cu o activitate care a debutat în 1996 în domeniul comercializării materialelor și echipamentelor electrice, oferind soluții complete și complexe pentru instalații, CONSOLIGHT COM SRL a devenit din anul 2015 lider al pieței materialelor și echipamentelor electrice profesionale. Dispune de 12 filiale, cu o suprafață totală de peste 3.000 mp de birouri și showroom-uri, 9.000 mp suprafață totală de depozitare și o flotă de 30 de autoutilitare.

Misiunea companiei este de a rămâne un parte­ner de încredere și prima opțiune a clienților pe termen lung, oferind o gamă largă de produse la cel mai bun raport calitate/preț. Produsele și serviciile oferite acoperă nevoile oricărui tip de client final (rezidențial, terțiar, industrial), firma impunându-se pe piața de profil prin­tr-o rețea națională de distribuție, având 12 filiale: în București – Sediul Central, Otopeni – Depozit Central, București – Militari, București – Doraly, Iași, Constanța, Timișoara, Brașov, Craiova, Cluj, Galați și Sibiu. De asemenea, compania plănuiește inaugurarea a încă 4 filiale care vor fi deschise în intervalul cuprins între 2018 – 2020.

Compania își propune să vină în întâmpinarea clienților printr-un portofoliu cât mai mare de produse, dar și prin servicii complete care să răspundă oricărei solicitări primite.

”Suntem pregătiți să oferim suport în optimizarea și alegerea celor mai bune oferte de iluminat, distribuție electrică, automatizări și sisteme de management al cablurilor. Sistemele electrice și instalațiile trebuie să funcționeze optim, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de furnizori de încredere. Obiectivele de viitor ale companiei au în vedere extinderea rețelei de filiale, mărirea numărului de colegi, în special în departa­mentul de vânzări, cu accent pe echipamente și soluții de nișă sau neabordate încă de că­tre Consolight, și cablarea structurată pentru iluminat soluții inteligente”, ne-a declarat dl. Alexandru Comăncianu, Directorul General Adjunct al societății.

În anul 2015, ca urmare a planului de dezvoltare strategică, sediul și depozitul central au fost relocate în zona de est a Bucureștiului unde va fi deschis anul acesta și primul showroom total funcțional

Prin intermediul parteneriatelor stabilite cu toți producătorii, lideri mondiali, dar și prin promovarea producătorilor externi pentru segmentele de nișă care sunt interesați de piața din România, Consolight își optimizează în permanență portofoliul de produse oferite clienților.

Prin parteneriate cu Schneider Electric, Gewiss, Legrand, Noark, Assman, Bachmann, Siemens, Philips, Eaton, ICME, Steinel și ABB,  Consolight și-a dovedit preocuparea pentru cerințele clienților cu care colaborează, precum și pentru tendințele din piață, adaptându-se în mod continuu și punând la dispoziție produse electrotehnice din segmentul Premium, Standard dar și Economic.

Tablomet

În anul 2008, Consolight a înființat compania românească Tablomet pentru a răspunde nevoilor de producție ale pieței. Încă de la început, a oferit produse și servicii de calitate determinând progresul constant al companiei pe piata de specialitate. Combinând cele mai noi tehnologii disponibile în prezent, TABLOMET uzinează panouri electrice care satisfac toate domeniile de activitate, fiind de asemenea certificată ISO 9001: 2008 NR 7130: 2009

Societatea are abilitatea de a echipa tablouri personalizate de joasă tensiune de până la 4000A, caracterizate printr-un bun raport preț – performanță.

‘’Suntem implicați în furnizarea și echiparea de tablouri electrice de distribuție, automatizări şi control industrial, fiind o prezență activă pe piața românească din anul 2008. Cu 25 angajați – ingineri și electricieni autorizați ANRE și facilități de producție, compania se bucură în prezent de o dezvoltare durabilă’’, a continuat dl. Alexandru Comăncianu.

Proiecte derulate

Deosebit de atenți la discuțiile și sugestiile producătorilor de top, aspect extrem de folositor pentru a înțelege tendințele sau direcțiile de acțiune, compania a derulat proiecte în domenii variate, dar la fel de interesante. Enumeram doar câteva dintre acestea:

Mall RIVIERA Cluj – echipamente instalații curenți slabi și cablări structurate, atex; Reabilitare stații combustibil LUK OIL – tablouri electrice, echipamente; Reabilitare Spital Municipal Onești Bacău – echipamente, tablouri electrice, UPS-uri; Reabilitare Spital CFR Iași – echipamente, tablouri electrice; Soluție back-up clinică stomatologică „Uzina de Zâmbete” Iași (UPS-uri); Autorizare ISU Complex Comercial ENGROS Iași; Soluție backup clădire birouri UBC Iulius Mall Timișoara (UPS-uri); Alimentare energie electrică spital Tulcea (cabluri); Complex locuințe SADOVEANU Iași – echipamente, corpuri iluminat, cabluri; Complex locuințe ROUA Iași – echipamente, corpuri iluminat, cabluri; Reabilitare distribuție electrică DELPHI Diesel Iași – cabluri, cutii distribuție bară capsulată;

Unele dintre cele mai importante proiectele de iluminat derulate de Consolight în ultima perioada au fost: CTP Turda, Sibiu, Apahida – s-au livrat soluții de iluminat Philips, cu tehnologie LED, pe șină, de interior, dar și produse destinate iluminatului perimetral; Proiect AFI, unde Consolight a livrat soluții waterproof pentru parcările subterane, dar și produse cu tehnologie LED, pentru birouri; Proiect FAN Courier – un proiect de referință pentru departamentul de iluminat; Spital Recuperare Iași – corpuri iluminat anti-bacteriene; Modernizare KAUFLAND Iași Pavlov – Corpuri iluminat, siguranțe, cabluri, echipamente; Sala Sport Tg Frumos, Bârlad, Darabani – echipamente, corpuri iluminat, cabluri; Reabilitare UMF Iași – echipamente, aparataj, corpuri iluminat, cabluri; Iluminat public Primăria Zorleni Vaslui – corpuri de iluminat stradal, generatoare, tablouri electrice; Iluminat arhitectural Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”; Depozit Farmaceutic Iași – tablouri și iluminat; Instalație nocturnă patinoar centrul civic Bârlad Vaslui – corpuri de iluminat; Iluminat Public Tulcea – corpuri iluminat stradal, stâlpi.

Pe piața materialelor electrice din țara noastră, compania a întâmpinat și o serie de provocări cum ar fi cererea din ce în ce mai mare pentru soluții personalizate care să răs­pundă nevoilor clienților privind eficientizarea energică, sistemele inteligente de control al clădirilor, controlul iluminatului în cadrul unui sistem de centralizare.

Avantajele competitive ale Consolight

În ceea ce privește avantajele competitive ale Consolight, în primul rând putem vorbi despre profesionalism, numărul mare de furnizori pe care îi gestionează și un amplu proces de extindere care a început în urmă cu 8 ani și care continuă și astăzi, ajungând ca în prezent să aibă acoperire națională, cu stocuri permanente în 12 orașe. În plus, compania deține o flotă auto formată din 30 de autoutilitare, capabilă să asigure transport la nivel național, gratuit. Pe lângă acestea, compania oferă certificate de conformitate, garanție și post garanție, se bazează pe o gamă diversificată de produse, corelată cu stocuri optime pentru a satisface cerințele clienților și oferă suport tehnic prin echipe calificate pentru soluții de iluminat, centre de date, cabluri, tablouri electrice de distribuție și automatizări.

”În ultimii 5 ani am investit în sisteme informatice și am implementat un nou ERP, iar în prezent implementăm sistemul de management al depozitelor WMS, dar și sistemul de management al clienților CRM”, a precizat domnul Alexandru Comăncianu.

Strategia de dezvoltare a CONSOLIGHT vizează investiții și proiecte în mediul online, implementarea și utilizarea standardului internațional ETIM – prin care informațiile despre produse sunt aduse la un standard mondial și uniform.

Strategii unitare la nivel european – marca FEGIME

În urmă cu 2 ani, Consolight a decis să se alăture Grupului FEGIME care reunește companii independente de distribuție a echipamentelor electrice, combinând avantajele oferite de prezența internațională – strategii unitare la nivel european, schimb de informații și de experiență, contracte globale cu marii furnizori, campanii promoționale desfășurate simultan în toate țările – cu avantajele date de flexibilitatea, agilitatea și serviciile de înaltă calitate ale fiecărui membru, în beneficiul clienților și furnizorilor grupului.

FEGIME operează la nivel european în 18 țări și înglobează peste 230 de distribuitori de echipamente electrice, aceștia însumând o cifră de afaceri de 4,7 miliarde Euro și 10% cotă de piață. Atât Consolight, cât și membrii grupului FEGIME, oferă echipamente electrice și accesorii (grupuri electrogene, transformatoare de putere cu izolație în rășini sau ulei, celule electrice de medie tensiune, aparataj de joasă și medie tensiune etc.), sisteme de iluminat (surse, corpuri de iluminat profesionale, corpuri de iluminat decorative, aparataj pentru corpurile de iluminat, sisteme pentru controlul iluminatului, stâlpi etc.) și servicii precum producția de tablouri electrice, producția de corpuri de iluminat și proiectare.

Produsele oferite de CONSOLIGHT sunt în conformitate cu standardele românești şi europene ISO 9001 : 2008 NR 7130 : 2009 şi reglementările tehnice în vigoare, fiind în același timp agrementate şi avizate pentru utilizarea în România şi în Uniunea Europeană de către instituțiile abilitate în acest sens.

Înțelegând trendul internațional și viteza cu care tehnologia avansează, compania a dezvoltat și noul Showroom Consolight, care va fi deschis începând cu luna septembrie, în Bd. 1 Decembrie 1918, nr 1G.

Grija pentru mediul înconjurător

‘‘Am încercat să integrăm cele mai noi și inteligente soluții de control și management al energiei, cu scopul de a micșora impactul asupra mediului înconjurător, dar și de a optimiza costurile și a oferi mai multă flexibilitate prin produse interconectate, care să ofere acces din orice punct al globului‘‘, a explicat dl. Comăncianu.

Câteva dintre avantajele pe care le poate oferi Consolight în ceea ce privește construirea unei case inteligente sunt reprezentate de soluțiile complete de automatizare a locuinței, destinate proiectelor rezidențiale, echipamentele care îmbină funcționalitatea cu confortul și cu opțiuni multiple în materie de design, care să exprime personalitatea fiecărui utilizator, prin crearea diferitelor scenarii.

Controlul individual sau mai multor corpuri de iluminat din casă, dintr-o singură comandă, și posibilitatea realizării unui culoar de lumină pentru a facilita deplasarea prin casă, comenzi presetate pentru  reglarea perdelelor, reglarea obloanelor, a jaluzelelor și a altor echipamente motorizate fără niciun efort, ascultarea melodiilor preferate în orice încăpere accesând sursele preferate, reglarea temperaturii din centrală sau din pardoseală – toate acestea sunt posibile în prezent grație produselor și serviciilor furnizate de Consolight.

Atmosfera perfectă de iluminat, climatizare și sonorizare – la îndemâna oricui

În showroom-ul Consolight s-a utilizat tehnologie modernă de iluminat dinamic cu sistem DALI și cu scenarii prestabilite în funcție de evenimentele desfășurate în cadrul showroom-ului.

Sistemul de iluminat permite atât varierea intensității luminoase, cât și schimbarea temperaturii de culoare, în intervalul 3000K-6500K. În restul birourilor sunt utilizate panouri de iluminat cu LED, având temperatura de culoare de 4000K, optim amplasate pentru a asigura un nivel de minim 500 lx la nivelul mesei de lucru, conform standardelor în vigoare.

Pentru realizarea ambianței potrivite pentru fiecare activitate, specialiștii Consolight în iluminat au propus montarea sistemului inteligent de wireless HUE. Acesta permite controlul facil de pe dispozitive mobile în orice moment, permițând schimbarea culorilor sau sincronizarea lămpilor inteligente cu muzică, jocuri şi filme.

Soluțiile pentru case inteligente care au fost alese și pe care le puteți testa în noul showroom din București folosesc protocol DALI, KNX și SCS.

Preocuparea pentru mediul înconjurător este una dintre prioritățile principale ale companiei. Atenția acordată mediului înseamnă și consilierea clienților cu privire la modalitățile de a face economie la energie ce pot reduce consumul energiei electrice de 4-5 ori, cât și orientarea acestora către tehnologia LED, care prezintă avantaje de aceeași natură.

Luminous Textile – soluții inovatoare pentru spații cu personalitate

O altă soluție de iluminare disponibilă în showroom este LUMINOUS TEXTILE – un material textil luminos prin care se pot crea spații interioare uluitoare cu o singură soluție.

Luminous Textile integrează LED-uri colorate în panouri de culoare din material textil care atenuează și sunetul. Un concept care oferă modalități nelimitate de a ne juca cu culoarea, mișcarea,  textura și lumina. Astfel, soluția mai sus menționată poate juca un rol decorativ, precum și practic, pretutindeni, de la birouri deschise, recepții, restaurante la hoteluri și saloane de aeroport.

Astfel, puteți exprima emoții, puteți face o declarație de proiectare și puteți aduce la viață spații. Opțiunile sunt nesfârșite!

Programe de instruire și pregătire pentru angajați

În ultimii 5 ani, Consolight și-a dublat numărul de angajați, ajungând ca în prezent să numere peste 210 angajați, din care 80 de persoane doar în echipa de vânzări.

Pentru că se pune preț pe instruirea și pregătirea angajaților, prin intermediul diverselor traininguri oferite, prin cursuri externe de calificare pe specificul activității și cursuri interne organizate împreună cu furnizorii, Consolight a reușit să se impună pe piața de profil ca lider. Compania dispune de o echipă de specialişti gata în orice moment să satisfacă dorinţele celor mai pretenţiosi clienţi, capabilă să ofere o gamă completă de echipamente electrice profesionale de joasă şi medie tensiune de la cele mai reprezentative mărci din domeniu.

Prin strategia de dezvoltare a companiei au fost făcute investiții în factorul uman și s-a urmărit dezvoltarea unor departamente strategice – Iluminat, Proiecte, Execuție tablouri electrice – pentru a crește nivelul calității serviciilor, promptitudinea și viteza de răspuns față de clienți.

CONSOLIGHT a devenit unul din furnizorii tradiționali de echipamente electrice profesionale pentru cele mai importante companii din România, având la bază calitatea excepțională, performanțele din punct de vedere tehnic, fiabilitatea şi prețurile competitive ale produselor oferite.

Rezultatele financiare ale companiei indică pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 30,2 de milioane de euro, iar estimarea pen­tru anul 2018 este pozitivă, conducerea pro­gnozând atingerea unei cifre de afaceri de 36,24 de milioane de euro.

„Devenind lider al pieței în care activăm, misiunea noastră este să rămânem parteneri de încredere şi prima opțiune a clienților noștri pe termen lung, oferind o gamă largă de produse la cel mai bun raport calitate/preț. Creșterea prognozată va veni atât prin extinderea asigurată de noi filiale, creșterea cotei de piață, dar și prin atragerea unor tipologii noi de client în portofoliu CONSOLIGHT”, a precizat, în încheiere, domnul Alexandru Comăncianu, Directorul General Adjunct al societății.