Credite pentru IMM-uri 2020

Credite pentru IMM-uri, de la CEC Bank

09.10.2020

Credite pentru IMM-uri 2020. CEC Bank a semnat o convenţie cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, devenind astfel partener în cadrul schemei de ajutor de stat prin care IMM-urile afectate de pandemia de coronavirus pot avea acces la fonduri nerambursabile pentru activitatea curentă și pentru investiții.

Credite pentru IMM-uri 2020. Anunţul făcut de bancă

„CEC Bank susține economia României. Avem cea mai extinsă rețea teritorială și astfel putem acorda suport și consiliere de specialitate în orice zonă a României. Suntem partenerul principal în relația cu peste 120.000 de companii care au obținut finanțări de la CEC Bank, marea majoritate fiind IMM-uri. Suntem bucuroși că am fost selectați pentru implementarea acestui program de granturi pentru IMM-uri și vom depune toate eforturile astfel încât companiile afectate de pandemia COVID-19 să aibă acces cât mai rapid și facil la finanțarea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte – director general al CEC Bank.

Credite pentru IMM-uri 2020. 1 miliard de euro

Prin această schemă de ajutor de stat, IMM-urile a căror activitate a fost afectată de pandemie, inclusiv prin măsuri administrative de limitare a activității, pot obține finanțări nerambursabile, din fonduri europene, prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 și din fonduri de la bugetul de stat, pentru cheltuielile curente și pentru proiecte de investiții. Bugetul total alocat acestei scheme de ajutor de stat este de 1 miliard de euro.

Cum se accesează fondurile?

Pentru accesarea granturilor, solicitanții trebuie să se înregistreze și să depună cererea de finanțare în format electronic pe site-ul granturi.imm.gov.ro. Acolo ei trebuie să aleagă inclusiv banca parteneră. CEC Bank este una dintre cele şapte bănci partenere în implementarea acestui program. Instituţia de creditare efectuează virarea sumelor aferente ajutorului de stat în conturile dedicate ale beneficiarilor.

De asemenea, la solicitarea beneficiarilor, pentru proiectele de investiții, CEC Bank poate acorda credite punte până la decontarea de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Creditele punte pot acoperi până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate, având costuri reduse. În plus, banca poate asigura credite pentru cofinanțarea proiectelor.

Citeşte şi Înscrieri Rezidenţiat 2020. Câte locuri sunt scoase la concurs?

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Credite pentru IMM-uri, de la CEC Bank

  1. Pingback: Pria Competition in Construction 2020 are loc pe 14 octombrie – Reporter

  2. Pingback: Ajutor de stat pentru creşterea animalelor: Veste bună pentru fermieri! – Reporter

Comentariile nu sunt permise.