Stiri: Finante

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Garanția a fost redusă la 50%

13.12.2018

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Banca a anunțat că oferă împrumuturi cu garanție de 50% acordată de către Fondul European de Investiții, prin care întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră pot accesa o finanțare fără alte garanții cu acoperire materială și fără comision de garanție.

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Acordul cu FEI

Finanțările au devenit posibile în urma unui acord încheiat între UniCredit și Fondul European pentru Investiții ca parte a programului Uniunii Europene pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (COSME, 2014 -2020).

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Garanția COSME

Garanția este oferită de COSME și Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI), înființat în cadrul Planului de investiții pentru Europa.

Scopul EFSI este de a susține finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană. De asemenea, programul asigură accesul sporit la finanțare.

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Diminuarea dificultățile de finanțare

Programul COSME pune la dispoziția IMM -urilor un instrument financiar cu scopul de a diminua dificultățile întâmpinate atunci când accesează o finanțare. Acesta este parte a strategiei Europa 2020, ce are drept obiectiv susținerea unei creșteri economice sustenabile, inteligente și durabile.

Ce spune conducerea UniCredit?

„Întreprinderile mici și mijlocii sunt un adevărat motor al economiei și au nevoie de susținere pentru a se dezvolta. Accesarea cu ușurință a instrumentelor financiare este un factor critic în acest sens, care poate face diferența între stagnare și creștere. De aceea, prin creditele cu garanție de 50%, UniCredit își dorește să ajute antreprenorii să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și în crearea de locuri de muncă pe piața locală. Afacerile care vor accesa acest tip de credit se vor bucura de 0 comision de garanție și 0 garanții cu acoperire materială”, a declarat Septimiu Postelnicu, Vicepreședinte Executiv, Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Acordul presupune emiterea de către Fondul European de Investiții a garanției COSME pentru UniCredit Bank, atașată creditelor pentru cheltuieli curente cu rambursări la termen.

Credite pentru IMM-uri de la UniCredit. Ce valori pot avea împrumuturile?

Împrumuturile pot avea valori cuprinse între 277.000 lei și 1.500.000 lei. Ele sunt disponibile pentru solicitanții (IMM-uri cu o cifră de afaceri cuprinsă între 200.000 euro și 5 milioane euro). Firmele trebuie să întrunească o serie de condiții de eligibilitate.

Citește și Destinații pentru o vacanță de iarnă inedită