Cum poti reduce factura la energie

Cum poți reduce factura la energie?

17.09.2019

Cum poți reduce factura la energie? Toamna îşi intră în drepturi. Durata zilei scade şi este nevoie de alte surse de iluminat pentru a ne desfăşura activităţile cre ne fac plăcere. Nu mai putem folosi lămpile cu gaz ale bunicilor, pentru a face economii la factura la energie, însă avem la dispoziţie mai multe soluţii pentru a ne îmbunătăţi calitatea vieţii. Este vorba de un iluminat eficient din locuinţele noastre, cu un consum redus de energie, conform E.ON România.

Cum poți reduce factura la energie? Lampa de birou, foarte utilă

În plus, odată cu începerea şcolii încep şi temele pentru copii, care se vor termina uneori după lăsarea întunericului. Tocmai din acest motiv o lampă de birou este extrem de utilă. Fasciculul de lumină îl putem direcţiona spre cărţi şi caiete, fără să fie umbre, iar intensitatea luminoasă o putem ajusta pentru a nu induce o stare de oboseală şi pentru a nu avea un consum mai mare de energie.

Cum poți reduce factura la energie? Intensitatea luminoasă

”Simţim nevoia ca, în aceeași cameră, să utilizăm uneori o lumină puternică, alteori difuză, în funcţie de activităţile pe care le avem. Pentru a reuşi să avem lumina pe care ne-o dorim, putem înlocui întrerupătoarele sau comutatoarele din casă cu variatoare de tensiune, ce ne permit să adaptăm intensitatea luminoasă în funcţie de nevoile noastre sau cu soluţii de iluminat inteligent ce pot fi controlate prin Wi-Fi”, conform E.ON România.

Corpuri de iluminat cu senzori de prezenţă

Așadar, montarea unor corpuri de iluminat cu senzori de prezenţă în gospodărie, pe casa scării, sau în zonele de tranzit, ne vor ajuta să economisim energie, ele funcţionând doar când o persoană este în raza de acţiune a senzorilor.

Cum poți reduce factura la energie? Dezavantajele becurilor clasice

Iluminatul artificial necesită atenţie din partea noastră. Motivul este următorul: becurile clasice produc 95% căldură şi doar 5% lumină. În schimb, becurile LED au o degajare de căldură mult mai redusă.

Becurile economice sau cu LED produc la fel de multă lumină ca şi cele cu filament, dar pot aduce economii anuale de până la 60 de lei, pentru fiecare bec. De reținut că acestea consumă cu până la 75% mai puţină energie decât cele incandescente.

Alte sfaturi utile:

  • mai multe surse de lumină sunt mai potrivite pentru iluminare decât o lumină centrală cu putere mai mare
  • foloseşte lumini solare cu reglaj electric pentru gradină

Cum poți reduce factura la energie? Lămpile solare

Lămpile solare nu trebuie să fie conectate la circuitul de curent al casei, iar cel mai bun lucru în toate acestea este că lumina din energia solară este gratuită.

”Indiferent că este naturală sau artificială, lumina joacă un rol deosebit de important în vieţile noastre şi ne poate influenţa în mod semnificativ starea de spirit, chiar şi în momentul în care vedem factura la energie”, mai spun reprezentanții E.ON România.

Citește și România riscă să rateze a patra revoluție industrială

 

 

 

Citiți și despre:

  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Romanian Energy Awards 2015 va avea loc pe 12 maiRomanian Energy Awards 2015 va avea loc pe 12 mai The Diplomat-Bucharest organizează, pe 12 mai, cea de-a 4-a ediţie anuală a Galei Premiilor de Excelenţă în Energie - Romanian Energy Awards 2015. Evenimentul va avea loc în cadrul Crowne Plaza Hotel, […]
  • Ce ar trebui să facă companiile pentru a obține eficiența energetică?Ce ar trebui să facă companiile pentru a obține eficiența energetică? Eficiența energetică se referă la modurile prin care putem obţine acelaşi beneficiu (lumină, încălzire, mişcare, etc.) folosind mai puţină energie, consideră Lucian Anghel, Fondator și CEO, EnergyPal […]
  • Surse de energie regenerabilăSurse de energie regenerabilă Care sunt principalele surse de energie regenerabilă şi cum funcţionează ele? Surse de energie regenerabilă: Energia verde rămâne şi în 2018 una dintre cele mai dezbătute. La nivel european, în anul 2030, 32% […]