Granturi pentru capital de lucru

Curs valutar euro – leu 2020. Economiștii spun că leul va continua să se deprecieze

26.03.2020

Curs valutar euro – leu 2020. Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a scăzut în februarie faţă de luna anterioară cu 15,1 puncte până la valoarea de 48,6 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, indicatorul a crescut cu 14,1 puncte. Evoluţia s-a datorat în special componentei anticipaţii a indicatorului.

Curs valutar euro – leu 2020. Indicatorul condițiilor curente

Indicatorul condiţiilor curente a scăzut faţă de luna anterioară cu 2,4 puncte, până la valoarea de 70,7 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a crescut cu 23,2 puncte).

Indicatorul anticipațiilor

Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 21,5 puncte până la valoarea de 37,5 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 9,6 puncte).

Deprecierea monedei naționale

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, 85% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Scăderea este preconizată comparativ cu valoarea actuală.

Curs valutar euro – leu 2020. Valoarea medie

Valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de şase luni este de 4,8626, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,94.

Inflația

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (martie 2021/martie 2020) a avut o valoare medie de 3,67%.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către Asociaţia CFA Romania în luna mai 2011. Acesta reprezintă un indicator prin intermediul căruia organizaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în țara noastră pentru un orizont de timp de un an.

Citește și Magazine PROFI program. Supermarket-urile au un nou orar de lucru

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Curs valutar euro – leu 2020. Economiștii spun că leul va continua să se deprecieze

  1. Pingback: Consiliul Concurentei, mesaj privind supermarketurile | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.