Stiri: Finante

Actiunile Sipex Company

Decizii luate de BVB în ședință extraordinară

11.01.2022

Decizie BVB. Bursa de Valori București (BVB) a anunţat că ieri, 10 ianuarie 2022 s-a desfășurat ședința extraordinară a Comisiei Indicilor BVB („CI”). În cadrul întâlnirii s-au luat următoarele decizii:

1.1. Aprobarea excluderii societății Chimcomplex Borzești SA Onești (simbol CHOB) din componența indicelui BET AeRO la finalul ședinței de tranzacționare din data de 12 ianuarie 2022.

1.2. Aprobarea datei de calcul și a datei de intrare în vigoare a noilor structuri, factori și ponderi pentru indicele BET AeRO.

Ponderile simbolurilor din componența indicelui BET AeRO, respectiv a factorilor de reprezentare (FRi) și a factorilor de corecție a prețului (FCi) vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din data de 12 ianuarie 2022.

Decizie BVB. Noua structură a indicelui BET AeRO

Noua structură a indicelui BET AeRO va fi anunțată la finalul zilei de 12 ianuarie 2022 și va intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de 13 ianuarie 2022.

Chimcomplex Borzești intră pe Piața Reglementată

Decizie BVB. Decizia survine ca urmare a faptului că societatea Chimcomplex Borzești (simbol CHOB) se va transfera de pe Piața AeRO pe Piața Reglementată a BVB. Astfel, conform anunțului publicat pe website-ul BVB, ultima zi de trazacționare a acțiunilor CHOB pe Piața AeRO va fi 12 ianuarie 2022. Acțiunile Chimcomplex Borzești vor intra la tranzacționare pe Piața Reglementată a BVB pe data de 17 ianuarie 2022, sub un nou simbol bursier, CRC.

Citeşte şi Agroland Agribusiness, obligaţiuni de 10 milioane de lei. Anunţ important