Coronavirus Romania 26 august 2020

Cele mai noi descoperiri privind COVID-19

01.08.2020

Descoperiri privind coronavirusul. Per total, aproape 16 milioane de oameni au fost infectaţi cu coronavirus. Coronavirusul continuă să facă victime la nivel mondial şi cercetătorii din întreaga lume încearcă să descopere cât mai multe informaţii privind acest virus. Per total, aproape 16 milioane de oameni au fost infectaţi cu COVID-19, iar peste 60.000 au decedat. Aproape 10 milioane de oameni din întreaga lume s-au vindecat, în timp ce aproximativ 5 milioane de cazuri sunt, în continuare, active. Situaţia continuă să fie extrem de îngrijorătoare, mai ales că un vaccin împotriva coronavirusului nu vom avea, conform datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, până spre finalul anului 2021.

Aşadar, vă prezentăm, în acest articol, cele mai importante noi descoperiri privind COVID-19. În principal, acestea privesc măsurile de siguranţă privind prevenţia infecţiei cu coronavirus, ce persoane sunt mai vulnerabile în faţa virusului şi ce speranţe există privind producerea unui vaccin anti-COVID – 19.

Descoperiri privind coronavirusul. Importanţa măsurilor de urgenţă

Un nou studiu arată că fiecare zi este importantă atunci când vine vorba de prevenirea deceselor cauzate de coronavirus.

Astfel, o cercetare realizată de Universitatea din Pennsylvania arată că o singură zi de amânare a unor măsuri de izolare şi a unor restricţii duce la creşterea cu 5% a ratei deceselor determinate de infecţia cu COVID-19.

Descoperiri privind coronavirusul. Noi cercetări arată că riscul de mortalitate COVID-19 a crescut cu fiecare zi în care oficialii nu au implementat măsuri de urgență

Acest studiu a fost realizat în contextul în care multe voci critice au pus la îndoială necesitatea şi eficacitatea restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi, în contextul în care acestea au avut costuri economice considerabile.

Studiul are la bază date din fiecare stat american, precum şi momentul în care autorităţile au decis să restricţioneze circulaţia şi să ia diferite măsuri precum închiderea şcolilor.

Concluzia studiului este următoarea: statele care au impus starea de urgență mai devreme au ajutat la reducerea răspândirii bolii.

Statele care au impus starea de urgență mai devreme au ajutat la reducerea răspândirii bolii

Descoperiri privind coronavirusul. Popoarele latine au un risc mai mare de infecţie

O nouă analiză a SARS-CoV-2 arată că popoarele latine au un risc mai crescut de infectare cu COVID-19 comparativ cu oricare alt grup etnic şi rasial. Acest studiu a fost publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA) şi a analizat aproape 38.000 de persoane.

Astfel, din cei 37.727 de adulți și copii testați în perioada 11 martie – 25 mai în cinci spitale din sistemul de sănătate Johns Hopkins, inclusiv secții de urgență și 30 de ambulatorii din zona Baltimore-Washington, 6.162 de teste au ieşit pozitive. Dintre aceste teste, rata de pozitivitate pentru popoarele latine a fost de 42,6%, semnificativ mai mare decât cei care s-au identificat ca afro-americani (17,6%), alții (17,2%) sau americani (8,8%).

Descoperiri privind coronavirusul. Rata de pozitivitate pentru popoarele latine a fost de 42,6%, semnificativ mai mare decât cei care s-au identificat ca afro-americani (17,6%), alții (17,2%) sau americani (8,8%)

Descoperiri privind coronavirusul. Obezitatea şi riscurile aduse de COVID-19

Datele din China și Italia sugerau că doar aproximativ 15% dintre persoanele sub 50 de ani infectate cu coronavirus erau spitalizate. Cu toate acestea, atunci când virusul a ajuns în Statele Unite, medicii au observat o schimbare.

Deși afecțiunile preexistente, precum bolile de inimă, diabetul sau hipertensiunea arterială au fost legate de probleme medicale mai mari, obezitatea nu a fost luată în calcul ca factor de risc la începutul focarului de coronavirus. Acest lucru se datorează faptului că doar aproximativ 6% dintre chinezi și 20% din italieni sunt obezi. Statele Unite, pe de altă parte, au o rată de 40% obezitate la adulți, făcându-i pe cercetători să se întrebe dacă acest lucru ar putea să schimbe tot ce se ştia până acum.

În acest context, cercetătorii din cadrul Johns Hopkins au examinat legătura dintre vârsta și obezitatea pacienților americani cu COVID-19 internați în unități de terapie intensivă.

Descoperiri privind coronavirusul. Cercetătorii din cadrul Johns Hopkins au examinat legătura dintre vârsta și obezitatea pacienților americani cu COVID-19 internați în unități de terapie intensivă

75% dintre pacienți au avut un indice de masă corporală (IMC) de 26 sau mai mare, indicând persoana ca fiind supraponderală, iar 25% au avut un IMC mai mare de 35, desemnând persoana cu obezitate morbidă.

În general, ei au descoperit că acei pacienți de la terapie intensivă care erau tineri aveau IMC ridicat. Prin urmare s-a ajuns la concluzia că obezitate reprezintă un risc mai mare în cazul infecţiei cu COVID-19.

Descoperiri privind coronavirusul. Vaccinul cu cele mai promiţătoare rezultate

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea din Oxford pare sigur și declanșează un răspuns imun. Astfel, studiile clinice care au implicat 1.077 de persoane au arătat că vaccinul a dus la crearea de anticorpi și celule T care pot lupta împotriva coronavirusului.

Vaccinul ChAdOx1 nCoV-19, dezvoltat de Universitatea din Oxford, pare sigur și declanșează un răspuns imun

Descoperirile sunt extrem de importante, însă este încă prea devreme să știm dacă acest lucru este suficient pentru a oferi protecție.

Vaccinul, dezvoltat de Universitatea Oxford, poată numele ChAdOx1 nCoV-19  şi este dezvoltat la o viteză fără precedent.

Însă, deşi toate datele privind coronavirusul sunt analizate constant de oamenii de ştiinţă, mai este mult timp până când se va ajunge ca modul în care acţionează acest virus să fie pe deplin înţeles.

 

Citiți și despre:

  • Gral Medical, cea mai dinamică companie de servicii medicale din RomâniaGral Medical, cea mai dinamică companie de servicii medicale din România Compania își extinde operațiunile, deschizând un centru nou la Pitești și un laborator în Bacău. Gral Medical este o firmă privată, cu capital integral românesc, aflată în topul celor mai mari companii din […]
  • Când vom avea un vaccin pentru coronavirus?Când vom avea un vaccin pentru coronavirus? Vaccin coronavirus. Înainte să fie autorizate și puse pe piață, vaccinurile trebuie să treacă printr-un proces lung și riguros de cercetare. Toată lumea se întreabă când se va încheia pandemia de coronavirus […]
  • Preţul aurului, la un nivel record în 2020Preţul aurului, la un nivel record în 2020 Preţul aurului 2020. Metalul galben este cotat la aproximativ 2.000 de dolari pe uncie, iar argintul a atins un nivel record de aproximativ 24 de dolari uncia. Preţul metalelor preţioase, în special al […]
  • Gynia, servicii de sănătate reproductivăGynia, servicii de sănătate reproductivă Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Cluj oferă o alternativă privată de servicii medicale, la standarde europene. Inaugurată în anul 2008, Gynia este prima clinică privată din Cluj care oferă servicii […]
  • GROVINVEST investește în mărirea capacității de producțieGROVINVEST investește în mărirea capacității de producție Noile hale vor determina dublarea capacității de asamblare. GROVINVEST, producător și furnizor de mobilier mobil medical, este o companie în plină expansiune, focusată pe optimizarea liniei de producție, […]