Vouchere de vacanta 2021

Destinații cu vouchere de vacanță 2019: Ce locuri preferă românii?

29.05.2019

Destinații cu vouchere de vacanță 2019. În 2019, angajații români vor cumpăra vacanțe de peste 15 milioane de lei pe platforma BenefitOnline.ro, utilizând bani din bugetele de beneficii extrasalariale acordate de angajatori.

Destinații cu vouchere de vacanță 2019. 9.000 de tranzacții în turism

În primele cinci luni, angajații au realizat aproximativ 9.000 de tranzacții în secțiunea Turism. Ei au cumpărat vacanțe în valoare de peste 7 milioane de lei. Nivelul este cu peste 75% mai mare decât în tot anul trecut.

Anul trecut, au fost făcute peste 21.000 de tranzacții în secțiunea de Turism în România, în valoare de 4 milioane de lei, prin intermediul BenefitOnline.ro.

Destinații cu vouchere de vacanță 2019. Ce spun reprezentanții BenefitOnline.ro

„Vacanțele plătite din bugetele de beneficii extrasalariale acordate de angajatori sunt vedetele momentului în preferințele angajaților din platforma BenefitOnline.ro. De la începutul anului, categoria de Turism a ajuns în primele 3 beneficii alese de angajați, în funcție de valoarea cheltuită, după tichetele de masă și cadouri. Anul trecut, vacanțele se situau pe locul al 5-lea”, spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Destinații cu vouchere de vacanță 2019. Destinațiile preferate de români

Principalele destinații alese de angajați sunt Valea Prahovei, litoralul românesc, Delta Dunării, Cluj-Napoca și Sighișoara.

„Mulți dintre angajați și-au planificat vacanțele și în funcție de festivalurile de muzică. De aceea, județul Cluj, unde au loc 2 evenimente muzicale importante pe plan internațional, precum Untold și Electric Castle, se află în topul alegerilor pentru city break-uri. Din același motiv, și litoralul, unde se desfășoară festivaluri precum Neversea sau cele din Vama Veche, este ales, pe lângă destinație pentru sejururile estivale la plajă, și ca destinație de city break în preajma evenimentelor muzicale”, spune Stelian Bogza.

Destinații cu vouchere de vacanță 2019. Bugetul alocat

În prezent, media unei vacanțe achitate din bugetul de beneficii, prin intermediul voucherelor de vacanță, este de 324 de lei. Atunci când angajații aleg să plătească cu bani personali vacanțele cumpărate în platforma BenefitOnline.ro valoarea acestora se dublează. Media unei vacanțe achitată din bani personali este de 703 lei.

Ascensiunea categoriei de turism se datorează, în primul rând, creșterii bugetelor de beneficii extrasalariale alocate de angajatori, pe care angajații le-au folosit pentru vacanțe în România la schi și de Paști/ 1 Mai.

Destinații cu vouchere de vacanță 2019. Regim fiscal

Până în prezent, majoritatea angajaților cumpărau preponderent vacanțe pentru perioada estivală.

Concediile în România pot fi accesate prin intermediul voucherelor de vacanță în platforma BenefitOnline.ro.

Cea mai mare parte a angajaților optează pentru această variantă, în condițiile în care voucherele de vacanță beneficiază de același regim fiscal ca și tichetele de masă, având taxe 0% pentru angajator și doar 10% impozit pe venit pentru angajați.

Citește și România, în topul țărilor cu cel mai mare număr de servere C&C folosite pentru atacuri DDoS

 

 

 

 

 

Citiți și despre: