Agricultura

Diana Trans

DIANA TRANS, utilaje și piese de schimb pentru tot sectorul agricol

01.04.2022

 

În colaborare cu furnizori consacrați, compania oferă un raport calitate-preț cât mai avantajos pentru fiecare client în parte. DIANA TRANS a fost fondată în anul 2002, având ca obiect principal de activitate comerțul cu utilaje agricole, piese de schimb și echipamente conexe acestui domeniu. Expansiunea domeniului agricol de-a lungul anilor a impus o mărire permanentă a portofoliului de produse și servicii oferite de către DIANA TRANS, astfel încât politica societății s-a axat pe determinarea nevoilor din piață printr-un feedback constant al clienților. Acest lucru a dus la dezvoltarea, în timp, a unei game de produse actualizate din punct de vedere tehnic și financiar.

Odată cu dezvoltarea societății, s-a impus formarea unor departamente noi care au avut rolul de a întregi pachetul de servicii oferite de către companie. A fost creat astfel un prim departament de logistică, departament care permite o eficientizare maximă a costurilor, grație flotei de camioane, depozitelor proprii, dar și rețelei de distribuitori dezvoltate de-a lungul timpului.

Sediul central al companiei este situat în localitatea Chetani, județul Mureș, unde se află depozitul central, care deservește atât clienții locali, prin magazinul cu vânzare directă, cât și clienții naționali, respectiv distribuitorii. De asemenea, societatea deține și două puncte de lucru, care funcționează în regim de magazin și parc de utilaje, situate în localitatea Vălenii, județul Mureș, respectiv localitatea Brăila, județul Brăila.

„Un aspect esențial din activitatea noastră este cel legat de grija pentru calitatea produselor și serviciilor oferite, aspect evaluat periodic de către echipa DIANA TRANS. Prin urmare, în colaborare cu furnizorii noștri am creat o ofertă care respectă politica de a oferi un raport calitate-preț cât mai avantajos pentru fiecare client în parte”, ne-a declarat Dl. Liviu Blaga, Director Vânzări DIANA TRANS.

DIANA TRANS celebrează 20 de ani de activitate

În urmă cu 20 de ani, a început activitatea DIANA TRANS, o companie a cărei direcție foarte clară a fost stabilită încă de la început, anume respectul față de client și nevoile sale. Astfel, începutul a fost consacrat vânzărilor de utilaje second-hand, un segment de piață foarte important la acel moment, însă experiența dobândită în timp și cerințele clienților au adaptat pe parcurs portofoliul de produse oferite, având astăzi o oferta „matură”, care însă a rămas, la fel, deschisă spre actualizare și dezvoltare, direcție reflectată și de motto-ul companiei – NOI TEHNOLOGII, NOI OPORTUNITĂȚI!

Akpil

„Doresc să le mulțumesc, în primul rând, clienților noștri pentru încrederea acordată și pentru loialitatea de care au dat dovadă – avem clienți alături de care am crescut și ne-am dezvoltat împreună, ceea ce nu poate decât să ne facă mândri. De asemenea, trebuie să menționăm furnizorii noștri, fără de care activitatea noastră nu ar putea exista și care ne-au dovedit în timp că împărtășesc aceeași viziune de afaceri ca și noi. Cu siguranță că trebuie să mulțumim și echipei DIANA TRANS, alături de care am reușit să clădim tot acest univers care ne definește și ne oferă satisfacția împlinirii obiectivelor propuse. Chiar dacă au fost momente mai dificile, prin care am trecut împreună, acestea ne-au făcut să fim mai puternici și mai înțelepți, ne-au învățat să apreciem mult mai eficient căile de urmat în viitor. Astfel, ajunși la această vârstă de 20 de ani, putem afirma ca suntem o companie matură, cu o echipă puternică, un portofoliu de produse bine conturat și o experiență bogată – ceea ce ne face să fim un jucător important în domeniul în care activăm”, ne-a împărtășit Dee-Lascău Iuliu, Administrator DIANA TRANS.

O plajă cât mai largă de utilaje

Gama de produse comercializate de DIANA TRANS este formată din utilaje agricole care pot fi atașate după tractor, precum și din piese de schimb pentru tot sectorul agricol. Portofoliul de produse a fost creat astfel încât să acopere o plajă cât mai largă de utilaje, structurate într-un mod care să permită clientului să poată regăsi cel puțin un echipament pentru orice tip de lucrare agricolă.

Printre utilajele furnizate sunt incluse pluguri, discuri, combinatoare, mașini de administrat îngrășăminte, scarificatoare, freze, grape rotative, tăvălugi, semănători, plantatoare, prășitoare, erbicidatoare, mașini de recoltat, mașini de scos cartofi, remorci, trailere baloți, prese de balotat, mașini de înfoliat, vidanje, încărcătoare frontale sau utilaje de deszăpezire.Meprozet

Recent, compania a introdus în portofoliul său și gama de semănători de la OZDOKEN, un producător consacrat din Turcia, care oferă un nivel de calitate ridicat, ceea ce face posibilă comercializarea unor  echipamente performante, conform cerințelor actuale ale clienților.

„În cadrul companiei noastre, evaluarea continuă a cererii din piață a dus la crearea unei rețele de furnizori care împărtășesc aceiași viziune de dezvoltare axată pe asigurarea unei calități ridicate, bazată pe inovațiile actuale ale domeniului, precum AKPIL, BOMET, BIARDZKI, BIMAC, MEPROZET, URSUS, SIPMA, BELLON, DAROS, ZANON, ROLMAKO, OZDOKEN, ROLEX, HMS”, afirmă dl. Liviu Blaga.

Recent, compania a introdus în portofoliul său și gama de semănători de la OZDOKEN, un producător consacrat din Turcia

Piese de schimb de la furnizori consacrați

Piesele de schimb reprezintă un capitol aparte al activității DIANA TRANS, ceea ce face ca relațiile construite în timp cu furnizorii externi specializați pe acest segment de piață să ofere posibilitatea de a acoperi toată gama de utilaje și echipamente agricole din punctul de vedere al furnizării de piese și consumabile.

Colaborarea cu furnizorii consacrați precum Granit, Kramp, Bepco creează posibilitatea furnizării unei game complexe de piese de schimb în timp extrem de scurt, ceea ce reprezintă încă un avantaj competitiv esențial, unanim apreciat de către clienți și parteneri.

O altă direcție importantă de activitate a companiei este reprezentată de serviciile de garanție și post garanție pentru toate utilajele comercializate, astfel încât toate echipamentele furnizate de DIANA TRANS sunt însoțite de certificate de garanție, declarații de conformitate și manuale de utilizare. În cadrul atelierului propriu sunt executate operațiile de servisare cu personal atent instruit, capabil să facă față tuturor provocărilor apărute.

Utilaje second hand

În prezent, activitatea companiei se desfășoară la nivel național, prin intermediul unei rețele de distribuitori regionali, care facilitează accesul la produsele importate unui număr cât mai mare de clienți. În plus, utilajele second-hand au reprezentat un segment important al gamei de produse puse la dispoziție de către companie. Cu toate acestea, evoluția pieței din ultima perioadă a dus la o scădere treptată a cererii pentru acest tip de utilaje. Chiar și în aceste condiții, DIANA TRANS menține un rulaj constant și pe această direcție, adaptând stocul de utilaje SH cu cererea sezonieră a acestora.

În prezent, activitatea companiei se desfășoară la nivel național, prin crearea unei rețele de distribuitori regionali, care facilitează accesul la produsele importate unui număr cât mai mare de clienți

„Ceea ce deosebește compania noastră este faptul că, în momentul achiziției unui utilaj de la DIANA TRANS, clientul are garanția unui feedback rapid pentru orice situație legată de funcționarea la parametrii optimi, conform fișelor tehnice ale producătorilor. Cu toate acestea, știm cât de important este și considerentul financiar, ceea ce ne-a determinat să oferim celor interesați ocazia de a achiziționa și utilaje second hand, disponibile la un preț avantajos, utilaje perfect echipate pentru diferite activități”, precizează Directorul de Vânzări.

Webshop-ul DIANA TRANS

Având în vedere trendul actual al relațiilor comerciale care impun o interacțiune mai complexă și mai rapidă, prezența în mediul online este o necesitate clară, care completează într-un mod tot mai natural contactul dintre cerere și ofertă. În aceste condiții, DIANA TRANS își continuă politica de expansiune și pe piața vânzărilor online, prin investiții realizate în dezvoltarea unui webshop.

În momentul de față, în cadrul companiei se lucrează la integrarea unui produs de finanțare, care va permite clienților să obțină un credit pentru achiziția de utilaje sau piese de schimb, direct în magazinele DIANA TRANS sau pe platforma online.

DIANA TRANS își continuă politica de expansiune și pe piața vânzărilor online, prin investiții realizate în dezvoltarea unui webshop

O echipă de oameni implicați

Însă reușita activității se bazează pe echipa care formează DIANA TRANS, o echipă de oameni implicați, dedicați și pasionați, care reușesc să dezvolte un mediu de lucru profesionist, deschis către clienți și nevoile lor.

În acest moment, echipa DIANA TRANS este compusă din circa 40 de angajați, repartizați pe toata structura societății cât mai eficient. Acest colectiv formează familia DIANA TRANS care, la fel ca orice familie, are ca principal scop bunăstarea fiecărui membru, pentru ca, în final, obiectivele stabilite să fie îndeplinite de toată echipa.

„Având în vedere investițiile constante realizate de-a lungul timpului, atât în formarea unui stoc constant, cât și în dezvoltarea rețelei de distribuitori, putem afirma că evoluția financiară a societății noastre este una pozitivă, având o creștere constantă de-a lungul anilor. Dinamismul acestui domeniu de activitate ne obligă să creștem constant pentru a rămâne un jucător important pe piața furnizării utilajelor agricole, ținând pasul cu evoluția tehnică și cerințele actuale ale clienților noștri”, a declarat, în încheiere, Dl. Liviu Blaga, Director Vânzări DIANA TRANS.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/rotakt-aliatul-gospodarilor-din-romania/