Stiri: Agricultura

Director General Adama Agricultural Solutions

Directorul General Adama Agricultural Solutions în România și Moldova va coordona și afacerile din Polonia

09.10.2019

Director General Adama Agricultural Solutions. Dimitrios Drisis, Directorul General Adama Agricultural Solutions în România și Republica Moldova, va coordona și afacerile companiei din Polonia. Acesta ajunge, așadar, să coordoneze un business de peste 110 milioane de euro.

Director General Adama Agricultural Solutions. O experiență de peste 25 de ani

Având o experiență de peste 25 de ani în domeniul agriculturii, chimiei și biotehnologiei, Dimitrios Drisis și-a petrecut întreaga carieră în agribusiness în funcții de top management.

După preluarea funcției de Director General al Adama Polonia, Dimitrios Drisis ajunge să coordoneze un business de trei ori mai mare. Polonia este o piață de două ori mai mare decât România.

Director General Adama Agricultural Solutions. Piața de soluții de protecție a plantelor

La ora actuală, valoarea pieței de soluții de protecție a plantelor (erbicide, fungicide, insecticide etc) din România este de 400 milioane euro. Pe de altă parte, piața din Polonia se ridică la peste 700 milioane euro.

Misiunea lui Dimitrios Drisis va fi să repoziționeze Adama în top 3 companii de pe piața de protecție a plantelor.

În Polonia, Adama se situează, în prezent, pe locul 4. Vorbim de o piață extrem de competitivă și fragmentată, cu multe companii locale.

Alegerea lui Dimitrios Drisis nu este întâmplătoare. Motivul este următorul: cota de piață de 13% Adama România și Republica Moldova este una dintre cele mai bune pentru Adama la nivel mondial și cea mai bună la nivel european.

Ce spune Dimitrios Drisis?

„Polonia este probabil cea mai competitivă piață din Europa. O piață amplă și complexă, cu mulți jucători, unde companiile multinaționale care oferă soluții de protecție a plantelor au o concurență serioasă prin companiile locale, numeroase și foarte puternice. Aceste particularități fac ca provocarea acceptării acestei noi poziții să fie cu atât mai mare. Cu toate acestea, sunt optimist și am convingerea că portofoliul și serviciile noastre îi vor convinge pe fermierii polonezi că soluțiile Adama îi vor ajuta să-și simplifice viața și să-și dezvolte afacerile”, a declarat Dimitrios Drisis.

Citește și Reclamații ASF 2019. De ce companii de asigurări sunt nemulțumiți românii?