Stiri: Companii

Director Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară

Cine este noul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară?

17.08.2020

Director Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară. Nicolae Marius Mărginean este noul director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Director Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a semnat vineri, 14 august, ordinul de numire în funcția de director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) a lui Nicolae Marius Mărginean. Decizia are efect până la organizarea concursului, dar nu mai mult de șase luni. În această perioadă, noul director va exercita și funcția de președinte al Consiliului de administrație.

Experienţă profesională

Anterior acestei numiri, Nicolae Marius Mărginean a fost președinte al Consiliului Științific al IFIN-HH, consiliu al cărui obiectiv este îndeplinirea rolului de orientare strategică și coordonare a activității de cercetare-dezvoltare și inovare în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Director Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară. Cea mai avansată infrastructură de cercetare

„Pe această cale, Ministerul Educației și Cercetării mulțumește public domnului Acad. Nicolae Victor Zamfir pentru dăruirea și eforturile deosebite depuse în implementarea Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), cea mai avansată infrastructură de cercetare din lume în domeniul laserelor de mare putere”, a afirmat Monica Anisie.

Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) este administrată de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH). Acest institut se află în coordonarea Ministerulul Educației si Cercetării.

Citeşte şi Un nou restaurant Spartan, deschis în România