Dividende Bittnet 2019

Bittnet distribuie dividende sub forma de acțiuni gratuite

09.07.2019

Dividende Bittnet 2019. Bittnet Group a anunțat că distribuie dividende în valoare de 5,5 milioane de lei sub formă de titluri gratuite către acționarii săi. Astfel, pe data de 9 iulie, acționarii Bittnet Group (BNET), companie listată pe piața AeRO și primul emitent IT listat la Bursa de Valori București, vor primi, pentru al patrulea an consecutiv, dividende sub formă de acțiuni gratuite.

Dividende Bittnet 2019. Rata de alocare este de 1:1

Compania va distribui, în cadrul procesului, profiturile acumulate în 2018, în valoare de 5.523.320,50 lei. Rată de alocare este de 1:1. Acest lucru înseamnă că va fi acordată 1 acțiune gratuită pentru fiecare acțiune BNET deținută de investitori.

Pentru efectuarea acestui proces au fost emise 55.233.205 acțiuni noi, cu valoare nominală de 0,1 lei pe acțiune.

Dividende Bittnet 2019. O politică stabilă de dividende

Bittnet a instituit, de-a lungul timpului, o politică stabilă de dividende. Încă de la listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București în 2015, societatea a urmat un model brevetat. Mai exact, compania a ales să distribuie acționarilor profiturile acumulate sub formă de acțiuni gratuite.

De la listarea în aprilie 2015, Bittnet și-a majorat capitalul social cu aproape 10 milioane de lei doar prin aceste operațiuni. Compania are în plan să mențină aceeași politică de dividende și pentru următorii ani.

Dividende Bittnet 2019. Ce spune CEO-ul companiei?

„Credem că modelul pe care l-am urmat, de a distribui profiturile ca dividende sub formă de acțiuni gratuite, este o situație avantajoasă pentru toate părțile implicate. Pe de o parte, investitorii sunt bine recompensați pentru investiția în Bittnet, iar pe de altă parte, compania obține capital pentru a-și continua planurile de dezvoltare. Ne propunem să păstrăm aceeași politică și în următorii ani, inclusiv după transferul pe Piața Principală a Bursei de Valori București de la sfârșitul acestui an”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Dividende Bittnet 2019. Cele mai tranzacționate acțiuni pe piața AeRO

De la începutul lui 2019, acțiunile BNET au fost cele mai tranzacționate acțiuni de pe piața AeRO a BVB. Acest lucru s-a întâmplat atât în ceea ce privește valoarea tranzacționată, cât și numărul de tranzacții executate. Astfel, acțiuni în valoare de aproximativ 28,5 milioane de lei și-au schimbat acționarii în aproximativ 8000 de tranzacții.

Având în vedere prețul de închidere din data de 5 iulie, acțiunile Bittnet au reușit să-și mărească valoarea cu mai mult de 200%.

De la listarea din aprilie 2015, capitalizarea bursieră a BNET a crescut de aproape treisprezece ori (1273%).

Dividende Bittnet 2019.  Aproape 8.000 de tranzacții

„Acțiunile BNET au beneficiat de o activitate sporită din partea investitorilor în prima jumătate a acestui an. Pe durata întregului an 2018 au existat 3.500 de tranzacții cu acțiuni BNET, iar astăzi, la începutul lunii iulie 2019, suntem aproape de a ajunge la numărul de 8.000 de tranzacții executate cu acțiuni Bittnet. Considerăm că această creștere semnificativă este un semn al interesului și al încrederii acordate de investitori, care cred în viziunea și strategia noastră pentru dezvoltarea în continuare a grupului Bittnet. Suntem încântați de reacția investitorilor și vom continua să lucrăm la dezvoltarea și consolidarea poziției noastre pe piețele locale și externe și le mulțumim tuturor acționarilor că fac parte din povestea noastră”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet Group.

Citește și Shopping City Timișoara a ales sistemele GEZE. Ce anunț a făcut centrul comercial?

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Bittnet distribuie dividende sub forma de acțiuni gratuite

  1. Pingback: Programul Rabla pentru electrocasnice 2019. | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Zboruri Wizz Air Targu Mures - Budapesta | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.