Donatie Romgaz - Spitalul Judetean Sibiu

Romgaz donează 1 milion de lei către Spitalul Județean Sibiu

30.01.2019

Romgaz se implică în comunitate. Compania a anunțat că Spitalul Judeţean Sibiu a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în urma unei donații în valoare de 1 milion de lei. Mai exact, fondurile vor merge către Secţia cardiologie şi Secţia terapie intensivă.

Donație Romgaz Spitalul Județean Sibiu. Aparatură medicală performantă

Romgaz a alocat donația cu titlul de sprijin financiar Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu pentru dotarea cu aparatură medicală performantă și pentru sprijinirea activității medicale. Suma a făcut obiectul a două contracte de sponsorizare, în valoare de 500.000 lei fiecare, simbolizând dotare cu aparatură performantă a secţiilor de terapie intensivă și Cardiologie II.

Aparatura de specialitate include şi un Ecograf multidisciplinar, staționar, performant. Acesta este destinat examinărilor cardiologice performante, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi.

Donație Romgaz Spitalul Județean Sibiu. Laboratorul de cercetare

În plus, o parte din suma alocată, va fi utilizată pentru creșterea posibilităților laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare. Este vorba despre cazuri de pacienți cu:

  • infarct miocardic acut
  • urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent

Donație Romgaz Spitalul Județean Sibiu. Ce spune conducerea companiei?

„Astfel de acţiuni pe care compania le întreprinde au ca scop creşterea calităţii vieţii comunităţii. Cred cu tărie că o companie profitabilă nu se poate dezvolta durabil, decât dacă se implică şi contribuie la bunăstarea comunităţii în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea şi îşi însuşeşte valorile acesteia. Una dintre cele mai eficiente căi de a partaja cu membrii comunităţii viziunea unei organizaţii este aceea de a partaja cu aceasta succesele comune. De aceea am decis să sprijinim sectorul medical, alături de educaţie, cultură şi sport. Este o modalitate prin care Romgaz îşi asumă responsabilitatea socială faţă de comunitatea în care activează, faţă de membrii acesteia”, spune Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.

Donație Romgaz Spitalul Județean Sibiu. Anii 2017 și 2016

Este pentru al treilea an când Romgaz acordă sponsorizări pentru SCJU Sibiu. În 2017 au fost primiți:

  • 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură performantă destinată Secției de Oftalmologie
  • 300.000 lei pentru activitatea CVASIC

În anul 2016 a fost primită o sponsorizare de 980.000 pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță. Atunci au fost cumpărate patru ecografe moderne și un sistem performant de radiologie digitală.

Donație Romgaz Spitalul Județean Sibiu. Declarația managerului SCJU Sibiu

„Romgaz este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității SCJU Sibiu, un partener de încredere, mereu dispus să dea o mână de ajutor. Mulțumim pentru această sponsorizare deosebit de generoasă, gest care crește calitatea dotării materiale a spitalului și aduce în primul rând speranță pacienților care vor beneficia de servicii medicale performante în cadrul unor secții și servicii cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă, pentru care este nevoie permanent de investiții. Apreciem disponibilitatea Romgaz de a răspunde mereu nevoilor imediate ale comunităţii prin sprijinul acordat în ultimii ani spitalului județean din Sibiu și sperăm că această legătură va continua și pe viitor”, a declarat Ec. Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Citește și Ce preferă copiii să facă în timpul liber?

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Romgaz donează 1 milion de lei către Spitalul Județean Sibiu

  1. Pingback: Investitii irigatii 2019 - Anuntul facut de AFIR | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.