Slide

Producatori

Eckerle Automotive

ECKERLE Automotive integrează tehnologii noi în procesul de producție

01.07.2024

În ultimul an, compania a construit patru linii de producție noi, cu un înalt grad de automatizare, trecute deja în producția de serie. ECKERLE Automotive se află într-un continuu proces de transformare și reinventare. Pe lângă producerea de sisteme de perii pentru motoarele cu funcții de confort în mașini, compania a început să producă sisteme de perii și diferite componente pentru sistemele de climatizare, sistemele de transmisie (E-axle), ESP/ABS, sistemele de direcție, conectori de baterii și alte aplicații utilizate la toate gamele de mașini, atât cele cu combustie internă, cât și cele electrice sau hibride. Programele de „îmbunătățire continuă” și „lean management” implementate în cadrul companiei joacă un rol deosebit de important în optimizarea proceselor, contribuind la automatizare și, în final, la creșterea eficienței.

În ultimii ani, compania a pus accent pe integrarea unor noi tehnologii, cum ar fi cea de ștanțare și cea de injecție mase plastice (overmolding), care vin să completeze portofoliul de tehnologii de asamblare, sudură rezistivă și cositorirea componentelor electronice. În paralel cu activitatea de producție sisteme de perii pentru motoarele de acționare a scaunelor, geamurilor, trapelor mașinilor, s-a trecut și la producția de subansamble hibride, folosite pe scară largă la mașinile electrice. ECKERLE Automotive continuă astfel să inoveze și să dezvolte intern proiecte de automatizări.

În ultimii ani, compania a pus accent pe integrarea unor noi tehnologii, cum ar fi cea de ștanțare și cea de injecție mase plastice

„Echipele tehnice reușesc să creeze noi echipamente automatizate, să integreze roboți industriali, dar și să construiască noi linii de producție, toate dezvoltate local, de la faza de concept până la punerea în funcțiune. În ultimul an, am construit patru linii de producție noi, pe care le-am trecut acum în producția de serie, cu un înalt grad de automatizare, dar și peste 20 de echipamente automatizate care ne-au ajutat la creșterea capacității de producție, a calității produselor, precum și la reducerea costurilor”, ne-a declarat dl. Andrei Trombitaș, Managing Director ECKERLE Automotive.CHIORINO

Un renume bun în lanțul de aprovizionare

Domeniul auto, în momentul de față, este caracterizat printr-un nivel crescut de fluctuație a comenzilor, dar și a personalului operațional. Acestea sunt provocări care au obligat ECKERLE Automotive să anticipeze comportamentul clienților și să ia măsuri proactive, astfel încât să le poată satisface așteptările, având grijă, în același timp, să mențină compania la un nivel de cost rezonabil și cu un impact cât mai redus în cash-flow. ECKERLE încearcă să atenueze din presiunea și imprevizibilitatea pieței în relația cu furnizorii, pentru a le oferi un cadru cât mai predictibil, compania bucurându-se de un renume excelent în lanțul de aprovizionare, lucru datorat și respectării termenelor de plată.

Clienții ECKERLE Automotive sunt în momentul de față exclusiv externi. În Europa, compania se concentrează pe extinderea portofoliului de produse cu clienții tradiționali, dar și pe mărirea portofoliului de clienți. Pe lângă clienții tradiționali – Bosch, Brose, Vitesco, Nidec, AMK – compania a început să colaboreze și cu alți clienți importanți, cum ar fi Mahle sau Schaeffler, inițiind discuții privind o posibilă colaborare și cu OEM.

ECKERLE Automotive se concentrează pe extinderea portofoliului de produse cu clienții tradiționali, dar și pe mărirea portofoliului de clienți

ECKERLE Automotive se bucură de o cotă de piață stabilă și solidă

Evoluția pieței auto în Europa este plină de provocări și extrem de competitivă. Cu toate acestea, din moment ce ECKERLE produce în principal subansamble pentru confort, care nu depind de tipul mașinilor (cu combustie internă sau electrice), market-share-ul companiei rămâne solid și stabil, fiind previzionate creșteri pentru următorii ani.

„În 2023 am avut un rezultat financiar pozitiv de aproximativ 400.000 euro, iar în acest an am bugetat dublarea acestui rezultat, ceea ce poate fi destul de dificil de realizat din cauza scăderii semnificative a comenzilor. Lucrăm totuși să identificăm măsuri complementare de optimizare, astfel încât să livrăm rezultatul promis”, afirmă dl. Andrei Trombitaș.power-belt

ECKERLE Automotive este avantajată de faptul că produce în principal subansamble pentru confort, care nu depind de tipul mașinilor

Volatilitatea pieței auto și imprevizibilitatea comenzilor, datorate în primul rând lipsei anumitor componente, au făcut ca producătorii de mașini să își modifice substanțial comenzile, uneori pe termen foarte scurt, fapt care s-a răsfrânt asupra ECKERLE Automotive, ca și asupra altor companii din acest domeniu de activitate.

În plus, presiunea mașinilor electrice pe piața tradițională a mașinilor cu combustie internă a creat dezechilibre și un stres suplimentar într-o industrie aflată deja în dificultate. Competiția cu producătorii din China a dus la o presiune fantastică pe prețurile de vânzare, iar acest lucru se vede în ratele de profitabilitate scăzute ale tuturor jucătorilor din industria auto. Această competiție a forțat compania să accelereze proiectele de eficientizare și de creștere a nivelului de automatizare.

Inițiative de protecție a mediului

ECKERLE, alături de grupul german Prettl din care face parte, este un susținător asiduu al protejării mediului. Inițiativa „Prettl Go Zero”, lansată în toate companiile grupului, permite o abordare structurată a fiecărui aspect de mediu, contribuind decisiv la reducerea emisiilor de CO2.

ECKERLE, alături de grupul german Prettl din care face parte, este un susținător asiduu al protejării mediului

Tot în direcția protecției mediului și creșterii eficienței energetice, ECKERLE Automotive a realizat o serie de investiții. Astfel, compania a instalat la fabrica din Cluj panouri fotovoltaice pe acoperișul halei de producție, investiție care contribuie la atingerea obiectivelor de „zero emisii de CO2”, dar și la scăderea costurilor cu energia electrică.

„În 2023 și 2024 ne-am continuat relocările de linii de producție de la fabricile ECKERLE din Ungaria la fabricile noastre din Cluj și Turda. Pentru 2024, 2025 și 2026 am agreat deja un plan amplu de investiții în automatizări și robotizări industriale, care integrează inclusiv tehnologii de inteligență artificială, care să ne ajute să ne păstrăm competitivitatea pe piața europeană”, precizează Directorul ECKERLE Automotive.

ECKERLE Automotive, o companie atentă la nevoile comunității

ECKERLE Automotive este o companie care pune accent pe dezvoltarea continuă a angajaților. În acest sens, sunt organizate periodic traininguri tehnice, dar și de dezvoltare a competențelor „soft-skills” pentru personalul indirect. Câteva dintre trainingurile organizate sunt cele specifice standardelor auto (IATF, VDA6.x, FMEA, 8D), precum și traininguri de „rezolvare de probleme”, „Excel”, „dezvoltarea subordonaților”, „managementul timpului” și multe altele. Personalul direct al companiei este angajat din categoria persoanelor necalificate, beneficiind după angajare de formare direct la locul de muncă.

Totodată, compania dispune de numeroase programe de practică, ucenicie și internship, prin care le oferă tinerilor posibilitatea de a lucra într-un mediu de producție. În același timp, ECKERLE promovează responsabilitatea socială corporativă. În prezent, mai mult de 50 de angajați din cadrul companiei sunt persoane cu dizabilități.

ECKERLE Automotive este o companie care pune accent pe dezvoltarea continuă a angajaților, organizând periodic traininguri tehnice, dar și de dezvoltare a competențelor „soft-skills” pentru personalul indirect

„Avem o comunitate importantă de angajați cu deficiențe de auz, de care suntem mândri, care performează excelent și contribuie la dezvoltarea companiei noastre. Avem programe masive de angajare șomeri, unde colaborăm excelent cu AJOFM și reușim să integrăm zeci de persoane în fiecare an. Am sponsorizat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, diferite evenimente organizate de licee și școli profesionale, precum și ONG-uri care se ocupă de diverse programe de ajutorare, de exemplu „SOS satele copiilor”. Este felul nostru de a răsplăti comunitatea din care facem parte. În plus, prin activitatea noastră de zi cu zi, continuăm să ne aducem aportul la dezvoltarea sectorului în care activăm, cu beneficii directe asupra clienților și partenerilor noștri din piața auto, atât din România, cât și de peste hotare”, a declarat, în încheiere, dl. Andrei Trombitaș, Managing Director ECKERLE Automotive.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/international-alexander-isi-consolideaza-pozitia-de-lider-pe-piata/