Petrol si gaze

EGS mizează pe Orientul Mijlociu și Africa de Nord

01.10.2019

Compania plănuiește să deschidă, până la sfârșitul lui 2019, un birou în Nigeria sub numele de EGS Tech Nigeria. EURO GAS SYSTEMS, lider regional în soluții de comprimare a gazelor naturale, a reușit să își consolideze poziția de lider pe piața din Europa, fiind astăzi cel mai mare producător de echipamente de comprimare gaze naturale pentru industria de upstream din Europa. Intrarea pe piețele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord a impus creșterea capacității de producție, motiv pentru care, la începutul acestui an, EURO GAS SYSTEMS a finalizat lucrările la extinderea halei principale de producție.

Ca urmare a consolidării relației cu INNIO Waukesha, unul dintre cei mai mari producători de motoare industriale din lume, EGS a devenit singurul packager cu statut „Platinum” din Europa, statut care conferă companiei atât rolul de integrator, cât și rolul de distribuitor autorizat.

EURO GAS SYSTEMS a contribuit, prin construcția stației de comprimare Ludina, la asigurarea securității energetice în regiune

Cel mai important proiect al companiei EURO GAS SYSTEMS este reprezentat de construcția stației de comprimare Ludina, stație deținută de operatorul croat Plinacro. Proiectul este unul deosebit, nu doar prin prisma valorii sale (cea mai mare investiție de genul acesta în Croația din ultimii ani), ci și prin rolul extrem de important pe care îl are în asigurarea securității energetice în regiune.

„Pentru acest proiect, EGS a livrat 3 echipamente de comprimare, antrenate de motoare termice de 1,8 MW fiecare”, ne-a declarat Dl. Claudiu Orban, Sales Director EURO GAS SYSTEMS.

Cele mai recente strategii implementate de EGS

În ultima perioadă, EGS și-a îmbogățit portofoliul de produse oferite prin adăugarea de schimbătoare de căldură cu aer și generatoare de curent acționate de motoare termice pe gaz. Această direcție abordată face parte din pachetul de strategii implementate cu succes de către reprezentanții companiei.

„Succesul dobândit cu promovarea schimbătoarelor de căldură a fost peste nivelul așteptărilor. Mergând pe aceeași strategie a calității totale, am reușit în foarte scurt timp nu doar să ne facem loc în piață, ci să fim și recunoscuți ca unul dintre producătorii de top”, continuă Dl. Orban.

Datorită volumului mare de echipamente contractate în ultimul an, compania a ales să se concentreze pentru perioada imediat următoare pe promovarea schimbătoarelor de căldură cu aer și mai puțin pe compresoare centrifugale. Compresoarele centrifugale rămân pe termen lung în obiectivul de dezvoltare al celor mai potrivite soluții pentru EGS.

Consolidarea poziției pe piață

Piața regională a fost relativ constantă, însă volumul mare de investiții din Statele Unite a făcut ca cererea de utilaje să fie atât de mare încât producătorii de subansamble au fost nevoiți să-și extindă substanțial termenii de livrare, generând un semiblocaj în industria producătoare de echipamente. Au existat temeri că acest fenomen va împinge un anumit număr de producători de gaze înspre acceptarea de echipamente second, însă, din fericire, acest scenariu nu s-a materializat, lăsând suficientă piață pentru producătorii de utilaje noi.

În ultimele 12 luni de activitate, EGS și-a extins prezența pe piață prin livrarea unui număr de utilaje care însumate în unități de energie depășesc 45.000 KW putere

În ceea ce privește Orientul Mijlociu, această zonă este și va rămâne în continuare drept una dintre cele mai importante piețe de dezvoltare pentru EGS. Prin acțiuni de consolidare a unor parteneriate strategice pe termen lung cu firme locale, EGS a reușit performanța de a-și extinde substanțial prezența în regiune, respectiv exporturile către țările din Orientul Mijlociu precum Irak (Kurdistan), Emiratele Arabe Unite și Kuweit.

Cele mai importante obiective în perioada următoare

Promovarea companiei prin prezența la târguri și conferințe de profil rămâne un obiectiv important al companiei. „Ne face plăcere să vedem că se formează o comunitate de profesioniști tot mai închegată, care are capacitatea să organizeze o conferință de calibru internațional cum a fost Oil & Gas Tech 2019. Anul acesta vom finaliza campania de promovare prin participarea pentru a 4 -a oară la Târgul din Abu Dhabi – ADIPEC 2019”, detaliază Dl. Claudiu Orban.

EGS a avut onoarea de a fi partenerul principal al conferinței Oil & Gas Tech 2019 care a avut loc la București. Compania a fost, de asemenea, extrem de privilegiată să împărtășească scena cu unele dintre personalitățile de marcă ale industriei petrolului și gazelor din România, cum ar fi domnul Adrian Volintiru – director executiv, ROMGAZ, domnul Peter Zeilinger – membru al Comitetului executiv responsabil pentru Upstream, OMV PETROM.

Până la sfârșitul lui 2020, EGS are în plan finalizarea lucrărilor de construcție pentru Hala 4, hală care va fi dedicată producției de schimbătoare de căldură cu aer

EURO GAS SYSTEMS își dorește continuarea investițiilor în creșterea capacităților de producție, în acest sens având în plan finalizarea investiției în Hala 3 de producție. Această hală va fi dedicată în mod deosebit producției de vase sub presiune. Hala va fi utilată cu echipamente de ultimă generație deja contractate, acoperind nevoile de virolare, prelucrări CNC sau sudură automată.

Motivația și dedicarea angajaților

Succesul oricărei firme, conform reprezentanților companiei, stă în motivația și dedicarea angajaților. Consecutiv creșterii importante din ultimii ani, EGS se mândrește astăzi cu o echipă de aproape 200 de profesioniști. Constant preocupați de asigurarea unor condiții de muncă occidentale, compania oferă în plus și beneficii salariale mult peste nivelul actual din România.

Investițiile constante în dezvoltarea personală și profesională a angajaților, provocările tehnice curente, susținerea inovației, modelele de eficiență dezvoltate în beneficiul creșterii productivității, toate acestea fac din EGS un angajator pentru care oamenii își doresc să muncească

În plan internațional, compania plănuiește să deschidă, până la sfârșitul lui 2019, un birou în Nigeria sub numele de EGS Tech Nigeria, birou ce va deservi toată regiunea de Nord a Africii.

Proiectele de responsabilitate socială a EGS

Implicarea în proiecte sociale locale este deja o tradiție în cadrul EGS, în fiecare an compania depunând eforturi pentru a susține cât mai multe cazuri de pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale costisitoare, dar care nu își permit acest lucru. Referindu-se la proiectele desfășurate de Crăciun, reprezentanții companiei afirmă: “Vom încerca să continuăm tradiția începută anul trecut, de a le face o surpriză de Crăciun micuților care din nefericire nu se pot bucura de căldura unui cămin și a unei familii”.

EURO GAS SYSTEMS, premiată în cadrul European Business Awards

Anul acesta, EGS a avut privilegiul de a fi premiată în cadrul European Business Awards – „Ones to Watch” pentru România la categoria „Afacerea anului”. Acest distins premiu este oferit întregii echipe EGS, pentru dedicația și pasiunea lor de zi cu zi, și nu în ultimul rând, tuturor clienților și furnizorilor, care fac ca succesul companiei să fie posibil.

Pe plan financiar, în 2018, EGS s-a bucurat de o creștere sănătoasă a cifrei de afaceri, de peste 50%. Trendul extrem de pozitiv va continua și în 2019, estimările de creștere situându-se în jurul unui rezultat procentual similar cu cel din 2018.