Constructii

elis pavaje

ELIS PAVAJE sau încrederea de a construi

01.10.2022

În curând, compania va inaugura noua fabrică de la Arad, cea mai mare investiție realizată până acum, dotată cu o linie de producție de ultimă generație. În cei peste 30 de ani de activitate pe piaţa construcţiilor din România, compania ELIS PAVAJE a reuşit să facă trecerea de la producător de pavele la antrepriză generală. Pentru companie a fost o evoluţie firească şi, astfel, a demonstrat că deţine rețeta corectă în acest business.

„Încă de la începutul afacerii noastre ne-am dorit să oferim mai mult clienților noștri pentru a-i ajuta să-și realizeze planurile, iar de-a lungul timpului am stabilit parteneriate durabile. Acum avem un departament de 160 de persoane care pot gestiona proiecte de anvergură de la stadiul de idee, până la recepția lucrărilor. Mereu am avut în vedere acest pas. A fost doar o chestiune de timp până să formăm echipa pe care ne-o doream și care să poată prelua întreaga responsabilitate a proiectelor”, ne-a declarat dl. Emil Goța, Director General ELIS PAVAJE.MC-Bauchemie

Conform acestuia, la început a fost încrederea într-un produs nou pentru piața din România. Primele pavele au fost produse în 1990 de către tatăl său, Elisiu Goța. El și mama sa au fost într-o călătorie în Germania și s-au întors cu două pavele în bagaj. Atunci, în acea călătorie, tatăl actualului Director General a decis că acesta era viitorul și cele două pavele i-au fost model pentru începutul producției proprii.

Primele pavele au fost produse de către compania ELIS PAVAJE în 1991

„Dacă ar fi să definim într-un singur cuvânt motorul ELIS PAVAJE acesta ar fi: încredere. Încredere într-un produs nou. Încredere în familia noastră, care a pus cândva bazele a ceea ce este astăzi cea mai mare companie de prefabricate din beton din Romania. Încredere în investiții curajoase făcute chiar și în perioade de criză, când toată piața avea rețineri. Încrederea de a construi și de a vedea un drum pavat acolo unde alții văd doar pietriș și praf”, continuă Emil Goța.

ELIS PAVAJE va deschide cea mai mare fabrică a companiei la Arad

2022 este un an extrem de important pentru compania ELIS PAVAJE. În curând, urmează să deschidă cea mai mare fabrică a sa, la Arad. Construcția fabricii a început anul trecut, iar lucrările sunt aproape de finalizare.

„2022 este anul maturizării unor proiecte importante. Suntem în creștere față de anul precedent din punctul de vedere al cifrei de afaceri, în curând deschidem fabrica de la Arad, avem în lucru proiecte mari de antrepriză generală. Dacă în 2021 am fost lideri de piață, 2022 este anul în care ne-am depășit pe noi înșine și aceasta este cea mai mare realizare”, afirmă Directorul General.

Platformele noii fabrici se întind pe o suprafață de 110.000 de metri pătraţi, iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie va fi de 7.000 de metri pătraţi de pavele/zi. Fabrica reprezintă cea mai mare investiție de până acum a ELIS PAVAJE, iar cel mai mare avantaj competitiv este linia de producție de ultimă generație ce va permite lansarea unor modele de pavele și dale cu finisaje superioare.

Platformele fabricii ELIS PAVAJE de la Arad se întind pe o suprafață de 110.000 de metri pătraţi, iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie va fi de 7.000 de metri pătraţi de pavele/zi.

În cadrul fabricii va fi amenajat și un showroom de 6.000 mp. de prezentare a produselor din oferta companiei.

Proiecte de mare anvergură

În ceea ce priveşte proiectele pe care compania le are în desfășurare, dintre cele mai importante din ultimii ani sunt cele de infrastructură publică care vizează amenajarea zonelor centrale din Reşiţa, Cugir, Orăştie și Timișoara, construirea podului peste Mureș și a drumurilor de acces în comuna Ciugud, infrastructura rutieră în localitatea Vinerea (centura ocolitoare), pista de biciclete de-a lungul râului Zagyva, pe distanța Hatvan – Apc (Budapesta, Ungaria), reconversia funcțională a șanțului exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina (spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber), amenajări exterioare centrul CREIC, Cluj Napoca.

Compania are o vastă experiență în domeniul serviciilor de montaj, astfel încât este greu de spus că mai există tip de proiect care să nu poată fi realizat, în regim propriu sau cu colaboratori. Pe lângă faptul că ELIS PAVAJE deține experiența și resursele umane, are și avantajul deținerii utilajelor necesare lucrărilor: buldozer, greder, excavator, încărcător frontal, compactor, basculante.

Obiectivul ELIS PAVAJE este să ofere servicii de antrepriză generală în amenajări exterioare de amploare

Implicare socială

ELIS PAVAJE se implică constant în diverse proiecte educaționale şi sociale. Din 2020 compania a investit alături de Asociația Bookland în proiectul „Pășește cu încredere în școală”, un proiect care a crescut an de an, anul acesta vizând reamenajarea  a 25 de curți de școli cu condiții precare, din zone rurale defavorizate. Prin implicare sa, ELIS PAVAJE oferă copiilor acces la educație în cele mai bune condiții și le transmite că de educația lor depinde viitorul comunității lor.

„Fiecare proiect social în care ne implicăm are propriul mesaj pe care ne dorim să-l transmitem comunității. Cu muncă și determinare viața se poate schimba în bine”, afirmă Emil Goța, Director General ELIS PAVAJE.

Un alt proiect,  Elis Routes, implică susţinerea mai multor ONG-uri din ţară pentru a dezvolta și marca trasee pentru ciclism sau drumeții și includerea acestora în circuitul turistic.

„Mesajul nostru prin acest proiect este că România are locuri superbe, dar mai puțin cunoscute, pe care ne dorim să le facem accesibile”, explică Directorul General al companiei.

Cea mai mare donație de până acum a companiei a vizat renovarea corpului principal al Spitalului Municipal Sebeș, o clădire veche de 112 ani. Această lucrare a început în perioada pandemiei și a fost o formă de a da speranță și încredere în comunitate, întrucât nu este nimic mai important decât sănătatea.COVIRED

O producție nepoluantă

Orientarea ELIS PAVAJE către forme de energie regenerabilă vizează implementarea de panouri fotovoltaice în toate fabricile companiei și mărirea flotei cu mașini electrice. Mai ales în contextul actual delicat, compania consideră că obținerea unei independențe energetice și orientarea spre soluții de reducere a facturilor este extrem de importantă. Dar, dincolo de rațiunile de business, ELIS PAVAJE tinde spre o producție nepoluantă și aceasta este una dintre prioritățile companiei.

În contextul actual, ELIS PAVAJE consideră că obținerea unei independențe energetice și orientarea spre soluții de reducere a facturilor este extrem de importantă

Investiţia ELIS PAVAJE presupune, aşadar, o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu circa 6.000 tone şi se vor aduce beneficii din atribute de mediu de peste 5 milioane de euro în următorii 25 de ani.

„Acest proiect are o componentă economică și una socială. Producția proprie de energie verde ne permite să avem o activitate operațională mai sustenabilă și, în același timp, mai eficientă din punct de vedere financiar. Ultimele panouri fotovoltaice amplasate pe unitatea noastră din Petrești în luna septembrie reprezintă o investiție de 120.000 de euro, ce se va amortiza în aproximativ un an. Aceasta este o completare la proiectul inițial, în valoare de 600.000 de euro, care va fi amortizat în următorii aproximativ 4 ani”, încheie dl. Emil Goța, Director General ELIS PAVAJE.

 

Citește și: https://jurnaluldeafaceri.ro/elis-pavaje-exploateaza-oportunitatile-oferite-de-contextul-actual/