Stiri: Social

Studii in strainatate

Metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat, aprobată de Ministerul Educației

06.11.2018

Evaluare studii de doctorat 2018. Ministerul Educației a reglementat metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat. Modificările au fost făcute printr-un ordin de ministru. În plus, prin intermediul acestui document, au fost stabilite și sistemele de criterii, standarde și indicatori de performanță utilizați în acreditarea și evaluarea periodică atât a domeniilor de studii universitare de doctorat, precum și a școlilor doctorale și a instituțiilor organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD).

Evaluare studii de doctorat 2018. Cadrul legal

Acest demers a fost solicitat de universități și de Consiliul Național al Rectorilor (CNR). Astfel, Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru demararea procesului de evaluare a studiilor universitare de doctorat.

Evaluare studii de doctorat 2018. ARACIS

Evaluarea studiilor de doctorat se efectuează de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) sau de o altă agenție de asigurare a calității din străinătate, înscrisă în EQAR, cu cooptarea studenților și experților internaționali.

ARACIS deține obligația de a elabora, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, ghidul de evaluare a studiilor universitare de doctorat. De asemenea, instituțiile care organizează studii universitare de doctorat au obligația de a realiza, până la data de 15 februarie 2019, raportul de evaluare internă. De asemenea, ele trebuie să ceară evaluarea de către agenția de asigurare a calității din țară sau străinătate.

Evaluare studii de doctorat 2018. Școlile de doctorat

Noile reglementări clarifică și aspecte cu privire la evaluarea școlilor doctorale. Prin urmare, fiecare școală doctorală este evaluată la o perioadă de cinci ani, în vederea menținerii acreditării.

Totodată, conform Ministerului Educației, în ceea ce privește evaluarea programelor de studii universitare de doctorat, aceasta se realizează pe domenii de studii universitare de doctorat, din cinci în cinci ani, pentru obținerea sau menținerea acreditării.

Evaluare studii de doctorat 2018. Acreditarea

”Evaluarea școlilor doctorale prevăzute în Legea 100/2018 și care își menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2019, se realizează în paralel și concomitent cu evaluarea domeniilor de studii universitare de doctorat”, a mai anunțat Ministerul Educației.

Citește și Daewoo Mangalia, preluată de compania olandeză Damen