Stiri: Companii

Concedieri Damen 2020.

Daewoo Mangalia, preluată de compania olandeză Damen

06.11.2018

Daewoo Mangalia va fi preluată de către compania olandeză Damen. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care B.V. Holding Maatschappij Damen, Olanda, și Șantierul Naval 2 Mai SA preiau Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL.

Preluare Daewoo Mangalia: Grupul Damen

Conform sursei citate, B.V. Holding Maatschappij Damen, Olanda, furnizează servicii de management și holding filialelor din Grupul Damen.

Grupul Damen este o companie activă la nivel mondial. Aceasta este implicată în construcția, întreținerea și repararea navelor.

Preluare Daewoo Mangalia: Șantierul Naval 2 Mai

Șantierul Naval 2 Mai SA furnizează servicii suport specifice construcțiilor de nave și nu numai. Compania derulează activități referitoare la construcția și reparațiile de nave, diferite activități de comercializare, depozitare și intermediere.

Despre Daewoo Mangalia

Daewoo Mangalia Heavy Industries SA are drept principal obiect de activitate construcția, reparația și conversia de nave.

La rândul său, Daewoo Mangalia Heavy Industries SA deține 100% din capitalul social al societății Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL, a cărei activitate constă, în principal, în
punerea la dispoziție către Daewoo Mangalia Heavy Industries SA a forței de muncă pentru șantier.

Preluare Daewoo Mangalia: Analiza Consiliului Concurenței

În urma unei analize, Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Daewoo Mangalia.

”Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice”, a anunțat Consiliul Concureței, într-un comunicat de presă.

Analiza realizată de instituție a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole importante în calea concurenței efective pe piaţa din România sau pe o parte a acesteia.

Decizia luată de Consiliul Concurenţei urmează să fie publicată pe site-ul instituţiei în varianta neconfidenţială.

Citește și Școala de Ucenici ArcelorMittal Galați: Anunțul făcut de companie. Câte persoane va angaja?