Evenimente Romania 2019. Concerte 2019 Romania. Festivaluri Romania 2019

Topul evenimentelor din România pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

04.03.2019

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Festivaluri România 2019. Fie că este vorba de festivaluri de film, muzică, teatru, artă, fie de evenimente de cultură urbană sau design, toate acestea se regăsesc printre recomandările celor care vor să combine plăcerea călătoritului cu bucuria unor experiențe diferite. În acest context, momondo.ro a alcătuit un top al evenimentelor care se vor întâmpla în 2019 în țara noastră.

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Festivaluri România 2019. Bookfest

Unde & Când: Timișoara, 4 – 7 aprilie

Pasionații de lectură se vor putea întâlni la unul dintre cele șase evenimente Bookfest din 2019, la Timișoara, unde va avea loc cea de-a VIII-a ediție între 4 și 7 aprilie.

Lansări de carte, sesiuni de autografe, dar, mai ales, multe reduceri de prețuri pentru ultimele cărți apărute vor face ca timpul petrecut în avion sau pe plajă să aibă o valoare adăugată considerabilă!

Prețul mediu al unei camere duble la un hotel de 3 stele este de 35 EUR/noapte.

Evenimente România 2019. Festivaluri România 2019. East European Comic Con

Unde & Când: București, 24 – 26 mai

Un festival de interes mai ales pentru pasionații de jocuri video, animații, benzi desenate, filme sau seriale se va petrece în Capitală între 24 și 26 mai: East European Comic Con.

Actori celebri din serialele votate vin să își întâlnească admiratorii și să le împărtășească din experiențele lor, iar concursurile tematice fac deliciul tuturor participanților.

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Design Week

Unde & Când: București, 17 – 26 mai

În perioada 17 – 26 mai 2019, designul românesc își arată susținătorii la Romanian Design Week, unul dintre promotorii principali ai industriilor creative locale.

Modă, arhitectură, urbanism, design de interior sau de obiect, ilustrații și multe alte atracții vor bucura ochii celor care vor explora Palatul Universul și locațiile partenere din București.

În această perioadă pot fi rezervate camere duble în hoteluri de 3 stele cu prețuri medii de 31 EUR/noapte.

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Electric Castle

Unde & Când: Bonțida, 17 – 21 iulie

Tineri din toate colțurile României abia așteaptă vacanța de vară pentru a petrece câteva zile în deplină libertate. Electric Castle este cel mai râvnit loc pentru asta. Pe parcursul a cinci zile participanții se vor bucura de muzică, tehnologie și arte alternative întâmpinați de un line-up eclectic cu mult chef de distracție. Totul se petrece la Castelul Banffy din Bonțida (jud. Cluj), iar cazarea se face direct în campingul festivalului.

Evenimente România 2019. Festivaluri 2019 România. Festivalul de Film TIFF

Unde & Când: Cluj-Napoca, 31 mai – 09 iunie

Pasionații de film se vor putea bucura de multe evenimente ce le sunt dedicate, dar cel care va deschide vara cinefilă este TIFF, ajuns la vârsta majoratului. Primul și cel mai mare festival de film de lung metraj din țara noastră aduce o selecție impresionantă de pelicule și onorează mari artiști din lumea cinematografiei cu premii pentru întreaga carieră.

Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 09 iunie în Cluj-Napoca. Tariful unei camere duble într-un hotel de 3 stele are o medie de 40 EUR/noapte.

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Festivaluri România 2019. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Unde & Când: Sibiu, 14 – 23 iunie

Cu toate că cele mai multe teatre sunt în vacanță pe timpul verii, la Sibiu se întâmplă unul dintre cele mai apreciate festivaluri europene care pun în valoare arta performativă: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (14 – 23 iunie).

Alese anual în jurul unei teme relevante pentru organizatori, spectacolele de teatru, dans, circ, proiecțiile video sau conferințe și lansări de carte reușesc să transforme fosta capitală culturală europeană pe parcursul celor 10 zile intense.

Cei care vor să urmărească producțiile invitate pot rezerva o cameră dublă într-un hotel de 3 stele în perioada festivalului achitând aproximativ 32 EUR/noapte.

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Festivaluri România 2019.  Festivalul Internațional George Enescu

Unde & Când: București, 31 August – 22 Septembrie (+Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște)

Finalul verii aduce cel mai mare eveniment cultural românesc care poartă numele celui mai important muzician român: Festivalul Internațional George Enescu.

Pe lângă cele 84 de concerte, va exista o componentă specială numită „Mozart Week in Residence”, unde va fi expusă vioara la care a cântat marele compozitor și care va expune detalii din viața acestuia. Concertele vor avea loc în București și în alte opt orașe din țara noastră între 31 August și 22 Septembrie,

Atunci, o cameră dublă într-un hotel de 3 stele din capitală poate fi închiriată, în medie, pentru 32 EUR/noapte.

Evenimente România 2019. Festivaluri România 2019. PLAI Festival

Unde & Când: Sibiu, 13 – 15 Septembrie

Persoanele care vor să se bucure de aceeași calitate a muzicii dar preferă să stea departe de costumele de gală se pot întâlni între 13 și 15 septembrie la Timișoara, pentru PLAI Festival.

Pe lângă artiștii veniți din toate colțurile lumii, la Muzeul Satului Bănățean se promovează și dezvoltă o rețea importantă de organizații non-profit din mediul creativ, care face ca evenimentul să capete și mai multă culoare.

În acea perioadă, camerele duble în hoteluri de 3 stele se închiriază cu tarife medii de 38 EUR/noapte.

Evenimente România 2019. Concerte 2019 România. Festivaluri România 2019.  Bucharest Photofest

Unde & Când: București, 1 – 12 Octombrie

Arta fotografică va fi pusă în valoare în Capitală între 1 și 12 octombrie în cadrul unui proiect care oferă mult mai mult decât fotografii captivante: Bucharest Photofest.

Poveștile vizuale din expozițiile, proiecțiile, dezbaterile și workshopurile din program aduc un focus proaspăt pe frumusețile lumii în care trăim, încurajându-ne să lăsăm la o parte filtrele de zi cu zi.

Costul mediu al unei camere duble în hoteluri de 3 stele este de 30 EUR/noapte.

Citește și Cine sunt tinerii din România care au ajuns pe lista Forbes 30 Under 30 Europa?

 

 

 

Citiți și despre:

  • TIFF 2018, în cifre și recorduriTIFF 2018, în cifre și recorduri Noi recorduri de bilete vândute marchează cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Început și încheiat cu proiecții sold out, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului […]
  • 11.000 de copii au luat parte la Festivalul Opera Copiilor11.000 de copii au luat parte la Festivalul Opera Copiilor În perioada 29 mai - 1 iunie 2015, Opera Comică pentru Copii a organizat prima ediție a Festivalului "Opera Copiilor", o inițiativă pentru întreaga familie, desfășurată în aer liber, cu prilejul Zilei […]
  • Primele premii din TIFF 2018Primele premii din TIFF 2018 TIFF.17 atinge, astăzi, jumătatea celor 10 zile de festival, marcând zeci de evenimente și proiecții  cu casa închisă și un ritm din ce în ce mai alert în programul său.  Numărul invitaților crește și el, […]
  • Bucharest Music Film Festival va avea loc în perioada 9-18 septembrieBucharest Music Film Festival va avea loc în perioada 9-18 septembrie Bucharest Music Film Festival va avea loc în perioada 9-18 septembrie, în Piaţa Universităţii. Ajuns la ediția cu numărul 11, Bucharest Music Film Festival aduce în centrul Capitalei dirijori și orchestre de […]
  • La Mama a deschis un nou restaurant. Unde este situat?La Mama a deschis un nou restaurant. Unde este situat? Restaurante La Mama. Lanțul de restaurante La Mama a deschis cea de-a șaptea unitate a rețelei. Aceasta se află în incinta Muzeului Țăranului Român. Inaugurarea a avut loc la douăzeci de ani de la debutul […]

O părere la “Topul evenimentelor din România pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

  1. Pingback: Puratos anunta schimbari in conducerea grupului | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.