Stiri: Companii

Fabrica Dunapack Bolintin

Dunapack investeşte 45 milioane de euro într-o nouă fabrică în Bolintin

05.10.2018

Dunapack Rambox deschide o nouă fabrică în România. Compania a anunțat începerea lucrărilor de construcție pentru noua unitate de ambalaje de carton ondulat. Dunapack Rambox este filiala locală a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul de firme Prinzhorn Group.

Noua fabrică Dunapack va funcționa în mod complementar cu cea existentă din Sfântu Gheorghe, Covasna. Şi această unitate urmează să beneficieze de o îmbunătăţire tehnică semnificativă.

Fabrica Dunapack din Bolintin este programată să-și înceapă activitatea operațională în luna iunie a anului 2019.

Fabrica Dunapack Bolintin: 27.000 metri pătraţi

Noua unitate de producție de 27.000 metri pătraţi, fabrica Dunapack din Bolintin va fi utilată cu echipamente de ultimă generație. Mai exact, este vorba de o mașină de carton ondulat de mare viteză, de 2,8 metri, marca Fosber. De asemenea, unitatea va avea o mașină de prelucare a cartonului, de înaltă precizie, marca Bobst, dar și un sistem automatizat de operare a paleților.

Capacitatea de producție planificată a fabricii Dunapack din Bolintin este de 180 milioane m2/an.

Fabrica Dunapack Bolintin: Investiţie de 45 milioane de euro

Investiția se ridică la 45 milioane de euro și va crea 150 de noi locuri de muncă.

Cele două fabrici Dunapack Rambox vor atinge, împreună, o capacitate de producție anuală de 300 milioane m2/an.

„România a fost și este încă una dintre piețele noastre cheie de dezvoltare. Cu sprijinul autorităților locale și cu toate resursele necesare la îndemână, suntem încântați să facem acest pas major într-o piață dinamică, în plină creștere”, afirmă Cord Prinzhorn, CEO al Prinzhorn Group, holding deținut și operat de familia cu același nume.

Fabrica Dunapack Bolintin: Producţia

Fabrica Dunapack din Bolintin Deal va asigura producția de cutii de carton ondulat de înaltă calitate. Acestora se adaugă: ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comerțul cu amănuntul și e-commerce și o gamă largă de soluții de ambalare cu o calitate superioară.

„Locația de care beneficiază noua fabrică Dunapack Rambox, la doar 20 de kilometri de București, ne va permite să oferim clienților noștri din România cea mai bună calitate a produselor și serviciilor noastre. În plus, datorită configurării flexibile a echipamentului tehnic, avem posibilitatea să acționăm rapid și eficient în fața noilor provocări din industrie”, explică Alexander Enzenberg, CEO al diviziei Dunapack Packaging.

Citeşte şi Evoluţia afacerilor din România în 2018: Perspectivele de creştere, ajustate