Stiri: Retail

Fabrica Letea Bacau Dedeman

Dedeman face pași înainte către preluarea fabricii LETEA Bacău: Creditorii au acceptat oferta companiei!

12.06.2019

Fabrica Letea Bacău Dedeman. Retailerul face pași înainte către preluarea fostei platforme industriale Letea SA Bacău, acolo unde ar urma să fie dezvoltat un hub de afaceri. Astfel, creditorii Letea SA au acceptat oferta făcută de Dedeman. Până pe data de 30 iunie, procedura de vânzare a combinatului se află în faza de supraofertare.

Dedeman este controlat de antreprenorii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl.

Fabrica Letea Bacău Dedeman. Vânzarea activelor

Vânzarea activelor imobiliare ale Letea SA, ( ̴ 342.449 mp teren, clădiri și construcții speciale) se efectuează prin negociere directă. Prețul pentru activele a ceea ce a fost cândva cea mai mare fabrică de hârtie din Estul Europei este de 3.160.000 euro.

Sierra Quadrant derulează, la ora actuală, faza de supraofertare. Astfel, ofertele sunt așteptate la sediul din Bacău al lichidatorului judiciar.

Fabrica Letea Bacău Dedeman. Un hub de business

”Strategia noastră a fost de a transforma LETEA SA Bacău într-un hub de business și sperăm ca viitorul proprietar să urmeze această soluție. Este vorba de hale de producție, spații utilitare, terenuri și clădiri care sunt poziționate într-o zona foarte accesibilă a municipiului Bacău cu destinație industrială. Beneficiază de toate racordurile necesare la utilități și au acces inclusiv la o linie ferată dedicată. Bacăul, cu aeroportul său internațional, și poziționarea geografică optimă, asigură argumente optime pentru a atrage investitorii’’, a declarat Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Fabrica Letea Bacău Dedeman. Una dintre cele mai vechi întreprinderi din România

Fabrica de hârtie Letea din Bacău a fost una dintre cele mai vechi întreprinderi din România. Decizia înființării sale a fost luată acum 140 de ani, pe 11 decembrie 1878, de guvernul condus de Ion C. Brătianu.

”Fabrica Letea Bacău a reprezentat una dintre investițiile economice strategice din zona Moldovei. Asigura sute de afaceri pe orizontală, mii de locuri de muncă, dezvoltare economică la nivel local și nu numai. În anii ‘80, oferta Letea includea peste 200 de sortimente de hârtie şi cartoane dar şi hârtie de ziar, care acoperea întreg necesarul intern și o mare parte din export, către state precum SUA, Elveţia, Olanda, Orientul Mijlociu și țări din Asia. La Letea existau 12 maşini de fabricare a hârtiei, de la hârtie de ziar, igienică, pentru ţigarete, cu filigran, ş.a. Din toată acea investiție a mai rămas o mașină de hârtie și una de maculatură, care sunt depășite din punct de vedere tehnologic. Acesta este și motivul pentru care s-a decis identificarea unui investitor interesat, în primul rând, de preluarea activului imobiliar”, a mai declarat Dragomir.

Fabrica Letea Bacău Dedeman. Declararea falimentului

Fabrica Letea a intrat în faliment în anul 2011. După doi ani și jumătate de încercări de vânzare a societății în întregul ei, lichidatorul judiciar Sierra Quadrant a luat decizia, aprobată de creditori, de a scoate la vânzare activele acesteia, în perspectiva găsirii unui investitor capabil să relanseze din punct de vedere economic platforma industrială.

Fabrica Letea Bacău Dedeman. Potențialul zonei industriale

,,Zona industrială Letea are potențialul de a deveni, pe termen mediu și lung, un adevărat hub economic strategic. Creșterea economică din ultimii ani și perspectivele extinderii relațiilor economice internaționale poate transforma acest perimetru într-o adevărată platformă logistică, de producție și suport. Credem că Bacăul, Moldova în general, au nevoie de susținerea business-ului la nivel regional, de atragerea unor investitori capabili să asigure afaceri pe orizontală, locuri de muncă, business-uri menite să atenueze discrepanțele economico-sociale tot mai adânci între această regiune și zonele dezvoltate din țară’’, a mai declarat oficialul Sierra Quadrant.

Citește și Vola.ro vrea să atingă jumătate de milion de clienți