Stiri: Companii

Fabrica THIMM Sibiu investitie

Fabrica THIMM Sibiu anunță o nouă investiție

04.05.2019

Fabrica THIMM Sibiu anunță o nouă investiție. Astfel, producătorul de ambalaje și displayuri continuă să-și dezvolte facilitățile de producție din Sibiu. Partea principală a investiției o constituie instalarea unei noi mașini de ultimă generație de producere a cartonului ondulat.

Mașina a fost pusă în funcțiune la jumătatea lunii aprilie. Aceasta triplează capacitatea de producție a cartonului ondulat de la Sibiu.

Fabrica THIMM Sibiu investiție. Factorii de calitate

În plus, o dată cu această investiție se majorează considerabil nu doar capacitatea de producție ci și productivitatea și factorii de calitate. În plus, flexibilitatea livrărilor este optimizată în mod vizibil.

Mașina de carton de 112 metri lungime este noua linie C-Line a fabricantului italian, Fosber.

Lățimea de lucru a mașinii de carton este de 2,8 metri. Totodată, viteza maximă este de 320 de metri pe minut.

Conform companiei, se produc ondule de tip E, B, C, EB și BC.

În 2019, compania a extins și depozitul de produse finite cu 1.600 de metri pătrați.

Fabrica THIMM Sibiu investiție. 10,4 milioane de euro

Per total, în ultimii doi ani, THIMM a investit în locația de la Sibiu 10,4 milioane de euro.

„Dezvoltarea fabricii de producție din Sibiu este un pas logic în strategia noastră de globalizare și de investiții. În acest sens, locația reprezintă un element important în rețeaua noastră de aprovizionare, atât pentru clienții noștri români cât și pentru cei care acționează la nivel internațional. Datorită investițiilor le oferim tuturor clienților noștri o performanță sporită a calității și livrărilor, și ne consolidăm prezența pe o piață în plină expansiune”, a afirmat Vasile Sărac, Director General Thimm Packaging SRL.

Investiția este utilă și pentru angajații companiei din Sibiu.

„Pentru echipele implicate în producție, punerea în funcțiune a unei mașini atât de complexe și moderne este o sarcină atractivă și interesantă. Programul de schimb de experiență cu colegii de la fabrica din Eberswalde (Germania) a fost parte a proiectului pe o perioadă de câteva luni. Astfel se susține eficient etapa intensă de punere în funcțiune a mașinii de carton și se face schimb de experiență și expertiză”, a mai spus Vasile Sărac.

Citește și Animaterra Kaufland cartonașe 2019 – Povestea lumii fantastice