Fabrica Wetterbest Baicoi

Wetterbest a inaugurat o nouă fabrică. Ce investiție a realizat compania?

26.03.2020

Fabrica Wetterbest Băicoi. Wetterbest a inaugurat, la Băicoi, o nouă facilitate de producţie. Deschiderea s-a realizat în urma unei investiţii de 44,5 milioane de lei. Implementarea proiectului a început în a doua jumătate a anului 2018.

Fabrica Wetterbest Băicoi. Ajutor de stat

Unitatea de producție a fost realizată în două faze. Fabrica a fost cofinanţată parţial prin schema de ajutor de stat. Suma primită s-a ridicat la 8,64 milioane de lei.

Fabrica Wetterbest Băicoi. Ce spune conducerea companiei?

”Am finalizat relocarea chiar în aceste zile când economia României este atât de afectată. Credem că acum, mai mult decât oricând, este vital să ne păstrăm concentrarea şi să privim în perspectivă. Ne protejăm angajaţii şi ne adaptăm condiţiilor actuale, însă nu dorim să oprim producţia aşa cum se întâmplă în Italia. Am investit cu gândul la partenerii noştri şi la dezvoltarea pe termen lung. Noua fabrică beneficiază de cele mai moderne echipamente disponibile, care ne permit creşterea capacităţii de producţie cu 30%, astfel încât vom putea deservi şi mai eficient atât piaţa locală, cât şi pieţele din regiune. Perioada aceasta dificilă, la fel ca altele, va trece, iar noi ne propunem să fim printre învingători”, a declarat Marian Pîrvu, director general Wetterbest.

Capacitatea de producție

Unitatea va avea o capacitate anuală de producţie de 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă metalică. În urma relocării, au fost create 42 de noi locuri de muncă. Numărul de angajaţi a Wetterbest este, în prezent, de peste 350 persoane.

Fabrica Wetterbest Băicoi. Echipamente de ultimă generație

Fabrica beneficiază de echipamente de ultimă generaţie. De asemenea, noua unitate de producţie deține și softuri de automatizare a proceselor de producţie şi de gestiune. Acestea vor contribui la optimizarea producţiei și a fluxurilor logistice şi de depozitare.

Înainte de inaugurarea noii unități, Wetterbest îşi desfăşura activitatea într-o zonă aflată de o parte şi de alta a unui drum judeţean. Spaţiile nu erau optime pentru desfăşurarea eficientă a activităţii.

În prezent, compania are la dispoziţie toate instrumentele necesare dezvoltării, la acelaşi nivel cu marii jucători europeni.

Citește și Consiliul Concurenței, mesaj privind supermarketurile

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Wetterbest a inaugurat o nouă fabrică. Ce investiție a realizat compania?

  1. Pingback: Program Posta Romana 2020 stare de urgenta | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.