Stiri: Finante

Tineri antreprenori romani

Finanțări pentru firmele deținute de femei din România

09.01.2019

Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane euro. Aceste fonduri sunt destinate susținerii firmelor din România. Din valoarea împrumutului, 5 milioane de euro sunt destinate femeilor antreprenoare. Această sumă va fi suplimentată cu 5 milioane euro din partea Garanti Bank.

Finanțări firme România. Ce spune Vicepreședintele BEI?

„Acest proiect inovator spriinit de Planul de investiții pentru Europa permite BEI, pentru prima dată în UE, să ofere un împrumut dedicat sprijinirii investițiilor realizate de antreprenoare. Femeile antreprenoare sunt o sursă importantă de dezvoltare economică și pot contribui mai substanțial la creșterea economică dacă au un acces mai bun la finanțare”, a afirmat Vicepreședintele BEI, Andrew McDowelz.

Tranzacția este sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”.

Finanțări firme România. Fondurile pentru femeile antreprenoare

Această tranșă inovatoare a finanțărilor va oferi acces la o sursă de fonduri mai favorabilă pentru femeile antreprenoare care reprezintă întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și întreprinderi cu capitalizare medie.

Pentru a avea acces la aceste credite, întreprinderile trebuie:

  • să fie deținute în proporție de peste 50% de una sau mai multe femei
  • să fie deținute în proporție de 26% până la 50% de una sau mai multe femei

De asemenea, funcția de director general, director administrativ sau director financiar să fie deținută de o femeie.

Finanțări firme România. Garanti Bank, un susținător activ al antreprenorilor

„Spiritul antreprenorial este un motor important care a contribuit la dezvoltarea economiei românești. Garanti Bank este un susținător activ al antreprenorilor în general și al femeilor antreprenoare în special. Vom continua să fim un partener solid pentru clienții noștri și să oferim cele mai bune opțiuni de finanțare. Acest nou parteneriat cu BEI înglobează asistența continuă pentru emanciparea economică a femeilor în România. Suntem încântați să semnăm acest nou acord și să ne reiterăm angajamentul pe termen lung față de comunitatea de afaceri din România”, a precizat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank.

Promovarea egalității de gen și a diversității face parte din obiectivul BEI de a garanta că proiectele pe care le finanțează sunt în beneficiul tuturor membrilor comunității.

Finanțări firme România. Emanciparea economică a femeilor

Primul împrumut intermediat al BEI în UE care sprijină în mod specific antreprenoarele va susține participarea femeilor ca actori economici esențiali. Acesta este în conformitate cu Strategia BEI privind:

  • egalitatea de gen
  • emanciparea economică a femeilor.

„Mă bucur foarte mult că Planul Juncker acordă o mână de ajutor femeilor antreprenoare din România, asistându-le să își exprime talentele și să își transforme ideile în proiecte concrete. Emanciparea femeilor și punerea la dispoziția acestora a mijloacelor financiare de care au nevoie pentru a reuși vor aduce beneficii directe economiei României. Salut acest nou acord și sper să văd multe astfel de acorduri încheiate în viitor”, spune Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

Citește și Prețurile apartamentelor în 2018. Evoluția din marile orașe ale României