Finantari pentru fermieri 2020

Finanțări pentru fermieri 2020. Anunțul făcut de Patria Credit și EFSE

09.01.2020

Finanțări pentru fermieri 2020. Patria Credit IFN a anunțat că a accesat un nou împrumut de la Fondul European pentru Europa de Sud – Est (EFSE). Valoarea împrumutului este de 2.5 milioane Eur (contravaloarea în lei) și va permite instituției financiare nebancare să își dezvolte capacitatea de finanțare în monedă națională a producătorilor agricoli, fermierilor și antreprenorilor din mediul rural din România.

Finanțări pentru fermieri 2020. Microfinanțare

Patria Credit IFN este una dintre cele mai importante instituții de microfinanțare de pe piața românească . De asemenea, banca este un nume puternic în rândul microîntreprinderilor și micilor producători din mediul rural. Este vorba de acele companii care operează în sectorul agricol.

Finanțări pentru fermieri 2020. Ce spune conducerea EFSE

Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație EFSE, a declarat: „EFSE și Patria Credit au o relație de lungă durată de aproape 13 ani. Ne bucurăm să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea economică și a promova finanțarea responsabilă în zonele rurale. Cu această facilitate adițională în monedă națională, ne propunem să continuăm să oferim acces la finanțare producătorilor agricoli, a fermierilor și a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiți în mod natural la riscul valutar.”

Finanțări pentru fermieri 2020. Parteneriat

Patria Credit IFN este instituție de creditare parteneră EFSE din 2006. Pe lângă finanțarea primită până în prezent a beneficiat de diferite proiecte de asistență tehnică susținute de Facilitatea de Dezvoltare EFSE. Acestea au avut ca scop principal creșterea capacității acesteia de a ajunge la clienții săi vizați într-un mod eficient și responsabil.

Ce spune directorul general al Patria Credit?

Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN, a declarat: „Suntem încântați de parteneriatul puternic și sprijinul EFSE în continuarea misiunii noastre: îmbunătățirea incluziunii financiare și sociale în zonele rurale. Împrumutul ne va permite să ajutăm în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor și a comunităților locale. „

Finanțări pentru fermieri 2020. Despre EFSE

Înființat în 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta și susține creșterea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est și țările din Parteneriatul Estic.

Pe lângă activitățile de investiții, EFSE își sporește impactul prin intermediul Facilității de Dezvoltare EFSE, care oferă:

  • asistență tehnică
  • training-uri
  • suport non-financiar

EFSE a fost creat de către Banca de Dezvoltare KfW cu susținerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ) și a Comisiei Europene.

Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de către:

  • agenții donatoare
  • instituții financiare internationale
  • investitori instituționali privați

Citește și Economia mondială 2020. Ritmul de creștere va fi modest

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Finanțări pentru fermieri 2020. Anunțul făcut de Patria Credit și EFSE

  1. Pingback: Rata somajului 2019. Romani fara loc de munca | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Deficitul comercial al Romaniei - Datele INS | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.