Finantari pentru IMM-uri in 2019

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Acord între Garanti Bank și IFC

29.01.2019

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Garanti Bank a anunțat că a încheiat un acord de împrumut de 55 milioane euro, cu International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială. Acesta vizează finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și a proiectelor sustenabile de eficiență energetică. Scopul acordului este de a genera creștere și rezistență la schimbările climatice.

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Scopul fondurilor

Prin semnarea acestei înțelegeri, Garanti Bank devine prima bancă din țara noastră care primește un împrumut de la IFC destinat investițiilor din domeniul:

  • eficienței energetice
  • energiei regenerabile

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Ce spun reprezentanții Garanti Bank

“Suntem mândri să avem parteneri vizionari, precum IFC, alături de care putem dezvolta și implementa strategii solide de susținere a proiectelor ce aduc valoare adăugată comunității, nu doar economiei. În calitate de inovatori în industria financiară, considerăm că este important să deschidem orizonturi noi, să susținem IMM-urile și companiile care dezvoltă proiecte eficiente din punct de vedere energetic, precum și pe cele care adoptă tehnologii bazate pe energie regenerabilă. Suntem, așadar, onorați să semnăm acest acord cu IFC și să ne reiterăm angajamentul pe termen lung față de România”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

Conform acestuia, de-a lungul anilor, Garanti Bank a dezvoltat un parteneriat solid cu IFC.

”Ne bucurăm că avem o viziune comună în ceea ce privește susținerea, atât a sustenabilității, cât și a dezvoltării afacerilor”, a completat el.

Acesta este al șaptelea acord pe care Grupul Garanti România îl încheie cu IFC, în ultimii șapte ani.

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. 157 milioane de euro

Împreună cu această nouă linie de credit, începând din 2012, IFC a acordat Garanti 157 de milioane de euro. Fondurile au avut scopul sprijinirii IMM-urilor din România.

Creșterea intermedierii financiare este vitală pentru susținerea fluxului de credite către segmentul IMM-urilor. Firmele mici și mijlocii reprezintă unul dintre pilonii principali ai economiei României.

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Ce spune directorul regional al IFC?

“Consolidarea rezistenței României la schimbările climatice, prin susținerea proiectelor din sectorul privat și sporirea eficienței energetice, este esențială pentru creșterea continuă a economiei”, a declarat Vittorio Di Bello, Director Regional IFC pentru Instituții Financiare. “Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură, de asemenea, că micile afaceri și antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a crește și a crea locuri de muncă”.

Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Pierderi de milioane de euro

Țara noastră este foarte expusă inundațiilor și cutremurelor. Dezastrele din trecut au provocat daune de miliarde de euro.

”Reformele instituționale și investițiile recente au îmbunătățit capacitatea de răspuns în caz de de urgență, însă impactul potențial al dezastrelor asupra infrastructurii și persoanelor vulnerabile rămâne extrem de mare. Pe măsură ce clima se încălzește, se accentuează și gravitatea, intensitatea și frecvența furtunilor, inundațiilor, secetelor, incendiilor și temperaturilor extreme”, conform Garanti Bank.

Așadar, este nevoie de consolidarea rezistenței împotriva impactului evenimentelor climatice din ce în ce mai severe.

Citește și Mediul de afaceri în 2019: Avertisment pentru firme

 

 

Citiți și despre:

  • MedLife s-a listat la BVBMedLife s-a listat la BVB MedLife a intrat, de astăzi, la tranzacționare pe piața de capital românească cu simbolul 'M', după ce oferta a fost subscrisă, conform Bursei de Valori București (BVB). Pe 16 decembrie, V4C Eastern […]
  • Acţionarii Purcari vor să obţină 265,9 milioane de lei din listarea la BVBAcţionarii Purcari vor să obţină 265,9 milioane de lei din listarea la BVB Acţionarii Purcari Wineries au în plan să obţină 265,9 milioane de lei din listarea a 49% din acţiunile companiei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Subscrierile pot fi făcute începând de luni, 29 ianuarie […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • UniCredit are un nou sloganUniCredit are un nou slogan UniCredit a anunţat lansarea unui nou slogan - “Banking that matters”. Motto-ul va fi folosit pentru toate activităţile de comunicare ale grupului, precum campanii de publicitate, materiale de branding şi […]
  • Banca Transilvania, cel mai valoros brand bancar din RomâniaBanca Transilvania, cel mai valoros brand bancar din România Banca Transilvania este pe locul 6 în top 50 Brand Finance România, fiind cel mai valoros brand bancar din România, conform analizei realizate de Brand Finance, companie globală de consultanţă şi evaluare de […]