Dominic Bruynseels paraseste FIRST BANK

FIRST BANK investește 7,5 milioane de euro în tehnologie

05.03.2019

FIRST BANK a anunțat că investește 7,5 milioane de euro în tehnologie. Astfel, Consiliul de Administrație al companiei a aprobat direcțiile strategice ale băncii pentru anul curent. Banca vizează creșterea cotei de piață atât organic, prin lansarea de produse optimizate, cât și prin posibile achiziții.

Prin urmare, pentru a răspunde noilor preferințe și exigențe ale clienților, banca va investi 7,5 milioane de euro în tehnologie și își va consolida capacitatea internă de a genera procese mai eficiente, rapide și mai fluente.

FIRST BANK. Investițiile în digitalizare au drept obiectiv:

  • optimizarea proceselor existente
  • reconfigurarea sistemelor de analiză și raportare

Aceste optimizări vor duce la diminuarea timpului de procesare a solicitărilor cu aproximativ 50% și vor reduce timpul de răspuns al băncii către clienții săi.

În plus, soluțiile de digitalizare vor fi testate, analizate și implementate treptat în următoarele 20 de luni.

Ce spune conducerea FIRST BANK?

„Clienții noștri își doresc din ce în ce mai mult să poată realiza operațiuni bancare oricând și oriunde. O aplicație de mobile banking este acum mai apreciată decât proximitatea unui bancomat sau a unei unități bancare. Anul trecut, în Europa Occidentală, aproximativ 20% din clienți au vizitat mai puțin de o dată pe an o unitate bancară, și numărul lor este în creștere. Dorim să satisfacem aceste așteptări și să conturăm o organizație flexibilă și cu viziune, care să poată anticipa ritmul rapid de schimbare a preferințelor clienților. În același timp, dorim să ne asigurăm clienții că, prin consultanții noștri, vom rămâne alături de ei oricând au nevoie de asistență personalizată, care depășește limitele tehnologiei moderne ”, a declarat Dominic Bruynseels, Președinte Executiv FIRST BANK.

FIRST BANK investiții. Soluții bancare noi

La nivel mondial peste 70% dintre bănci consideră că prioritară este dezvoltarea capacității de a crea soluții bancare noi pentru clienți. Această tendință definește sectorul bancar. Domeniul trebuie să integreze rapid noi servicii pentru a răspunde provocărilor propuse de companiile de tip Fintech care oferă, parțial, servicii bancare.

„Dorim să folosim din ce în ce mai mult avantajele oferite de automatizare și de utilizarea inteligentă a datelor, astfel încât să răspundem mai bine nevoilor clienților noștri. Vom completa această nouă abordare cu o Echipă Mobilă de Vânzări care va oferi consultanță. Am observat că nevoia clienților noștri de interacțiune umană rămâne actuală în situații care implică soluții bancare personalizate,” a declarat Dominic Bruynseels explicând strategia băncii.

Astfel, banca va crea în lunile următoare o Echipă Mobilă de Vânzări. Aceasta va fi formată din aproximativ 150 de persoane.

FIRST BANK investiții. Ajustarea proceselor va include și:

  • modificări aduse fluxurilor de lucru
  • reconfigurarea structurală a organizației pentru a evita activitățile redundante
  • o revizuire a structurii rețelei teritoriale de unități.

FIRST BANK investiții. Unele unități vor fi închise

În funcție de profitabilitate și de potențial de dezvoltare comercială din zonele geografice în care se află, o parte dintre unități vor fi comasate. În plus, altele vor fi închise. Acest lucru se va întâmpla simultan cu reducerea corespunzătoare a numărului de angajați atât la nivelul rețelei, cât și la nivelul sediului central.

În următoarele șase luni, toate aceste procese vor avea loc în paralel.

”Estimăm că transformările vor deveni vizibile în trimestrul 3 al anului 2019. Primele noi soluții bazate pe digitalizare și tehnologie vor fi lansate în cursul trimestrelor 3 și 4 ale anului 2019, iar procesul complet de digitalizare va fi finalizat în cursul anului 2020”, mai precizează reprezentanții FIRST BANK.

Citește și Ce mall-uri noi se deschid în 2019?

 

Citiți și despre:

2 păreri la “FIRST BANK investește 7,5 milioane de euro în tehnologie

  1. Pingback: Programul Growww 2019 - MOL - inscrieri | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: FIRST BANK preia Bank Leumi Romania | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.