Fonduri tineri fermieri 2019

Fonduri tineri fermieri 2019. Subvenții pentru cei care fac angajări

28.05.2019

Fonduri tineri fermieri 2019. Ministerul Agriculturii a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de săptămâna trecută Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului de stimulare a angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară.

Astfel, în contextul în care în domeniul agricol trebuie atrasă forța de munca tânără, prin această măsură se creează cadrul legal adecvat și mecanismele necesare de punere în aplicare a ”Programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”, derulat pe perioada 2018-2020.

Fonduri tineri fermieri 2019. Un sprijin pentru angajatori

Proiectul vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin realizarea unui instrument de susținere financiară, care să ofere acestora posiblitatea de a angaja forță de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară.

Fonduri tineri fermieri 2019. Sprijin financiar

Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată:

a) 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;

b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;

c) 500 lei pentru persoanele fără studii.

Tinerii fermieri din cadrul Programului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare, conform codurilor COR.

Fonduri tineri fermieri 2019. Contract pentru 12 luni

Pentru a beneficia de fonduri, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Fonduri tineri fermieri 2019. 30 milioane de lei

Finanțarea Programului în 2019 este de 30 milioane lei. Aceasta vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri din agricultură, acvacultură şi industria alimentară, în vederea angajării tinerilor beneficiari ai Programului pe perioadă determinată sau nedeterminată, dar nu mai puţin de 12 luni, cu normă întreagă. În urma acestei măsuri se estimează că în 2019 vor fi angajați 3.000 de tineri.

Înscrierea în Program se face până la data de 31 decembrie 2020.

Citește și Câte centre comerciale vor fi finalizate în 2019?

 

 

 

3 păreri la “Fonduri tineri fermieri 2019. Subvenții pentru cei care fac angajări

  1. Pingback: Scoli inchise Bucuresti vineri 31 mai 2019 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Mondelez Romania Director General - preluare functie | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: BIO LIFE & STYLE 2019 și TIBCO 2019 încep pe 30 mai, la Romexpo | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.