Stiri: Companii

Francize 2018: De ce antreprenorii aleg să dezvolte un business deja consacrat?

03.09.2018

În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi antreprenori aleg să îşi deschidă o afaceri în sistem de franciză. Astfel, această piaţă a avut o creştere impresionantă din 2015 până în prezent. La finele anului trecut, piaţa francizelor era estimată la 3 miliarde de euro. Comparativ cu 2015, avansul acestui segment este considerabil. Atunci, nivelul era de 1,9 miliarde de euro.

Şi, în acest context, se poate considera că oamenii de afaceri sunt dispuşi, mai degrabă, să îşi dezvolte un business plecând de la un nume deja consacrat, decât să înceapă de la zero cu construcţia unui brand.

Francize 2018: Dezavantajele antreprenorilor din România

Cel mai mare dezavantaj al antreprenorilor din România îl reprezentă cultura anteprenorială. Motivul este simplu: în perioada studiilor universitare, românii interacţionează prea puţin cu mediul de afaceri. Iar acest lucru îi împiedică să dobândească abilităţi mai avansate în acest segement.

În aceste condiţii, Elite Business Women pune la dispoziţia antreprenorilor din comunitatea sa, care include peste 8.000 de companii, un model de afaceri care este validat sub forma licenței de evenimente, Elite Business Club.

Francize 2018: Ce este Elite Business Women?

Elite Business Women este cea mai mare companie de antreprenoriat feminin din ţara noastră.

“Este un pas uriaș înainte pentru antreprenoriatul românesc, întrucât am reușit să validăm și să licențiem Elite Business Club. Ca model de business, Elite Business Club, functionează din 2015 și a fost deja testat nu numai la evenimentele și conferințele de antreprenoriat din România (Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Constanța), dar am reușit să îl prezentăm și oamenilor de afaceri străini, la Londra, Bruxelles, Roma sau Lisabona, iar aceștia au fost extrem de încântați de structura acestei licențe”, a spus Bianca Tudor, președintele ELITE Business Women.

Proiectul a fost dezvoltat plecând de la o cercetare care arată că piața francizelor înregistrează o creştere importantă, de la an la an.

Antreprenorii deţin, aşadar, posibilitatea de a prelua o reţetă de afaceri deja testată de către comunicatea de afaceri Elite Business Women.

Elite Business Women: Avantajele unei francize Elite Business Club

– sistemul de business este testat şi i se aduc constant îmbunătăţiri

– oferă un model de business funcţional 100% şi detaliat

– investiția în franciză este una minimală

– comunitatea de afaceri include peste 8.000 companii

– este o iniţiativă de afaceri scalabilă la nivel mondial

Citeşte şi Pegas lansează sistemul de franciză