Fundatia Vodafone Romania proiecte 2018

Fundația Vodafone România a investit 2,5 milioane de euro în 2018

18.01.2019

Fundația Vodafone România a investit, anul trecut, 2,5 milioane de euro. Fondurile s-au îndreptat către programele pe care asociația le-a susținut în parteneriat cu asociațiile neguvernamentale. Acestea au avut, per total, 250.000 de beneficiari în întreaga țară, copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Fundația Vodafone România proiecte 2018. Organizații partenere

Fundația Vodafone a dezvoltat aproape 30 de proiecte, la nivel național și regional. Acestea au fost realizate împreună cu 24 de organizații partenere.

În domeniul sănătății, una dintre cele patru direcții strategice de investiție, Fundația a continuat lucrările de modernizare la Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Județean Constanța și a finalizat dotarea cu aparatură de ultimă generație a Secției ORL a Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu din București.

Fundația Vodafone România proiecte 2018. O șansă pentru viață

De asemenea, programul ˶O șansă pentru viață”, derulat împreună cu Asociaţia React în centrele de transfuzie sangvină, a continuat cu renovarea traseului donatorului în unitățile din Satu-Mare, Sibiu, Ploiești, Pitești, Câmpulung, Craiova și cu dotarea altor 23 de centre din țară.

„Anul 2018, în care am sărbătorit 20 de ani de activitate, a însemnat pe de o parte continuarea investițiilor în programele strategice derulate împreună cu partenerii noștri la nivel național, iar pe de altă parte marcarea unor premiere importante, cum ar fi lansarea unor produse digitale inovatoare, prin care a fost posibilă creșterea eficienței în suportul acordat beneficiarilor. De asemenea, am reușit să ne extindem implicarea în câteva zone cheie, unde ne-am dat seama că este nevoie de o prezență mai consistentă din partea noastră, dată fiind complexitatea proiectelor. Un exemplu este modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Constanța, proiect în care am decis să investim 1,1 milioane de euro și să preluăm unele activități ce țin direct de managementul lucrărilor“, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Fundația Vodafone România proiecte 2018. Butonul care salvează vieți

Totodată, 200 de vârstnici imobilizați la domiciliu au fost incluși în proiectul „Butonul care salvează vieți”, derulat împreună cu Fundația pentru Sprijin Comunitar Bacău, prin care pot beneficia de îngrijire și asistență medicală la domiciliu, printr-un serviciu inovator de teleasistență și telemonitorizare medicală permanentă.

Caravana „Fii Pregătit!“, derulată în parteneriat cu Fundația pentru SMURD, a ajuns în 65 de localități și a organizat sesiuni de pregătire pentru situații de urgență la care au participat peste 10.000 de persoane.

Fundația Vodafone România proiecte 2018. Telemedicină pentru copilul insulino-dependent

Un alt proiect continuat este „Telemedicină pentru copilul insulino-dependent”. Prin acest program, 50 de copii au primit senzori de măsurare a glicemiei și au fost incluși în programul de monitorizare continuă a glicemiei.

De asemenea, o premieră a anului trecut a fost lansarea aplicației www.eduaba.ro, care permite monitorizarea a 300 de copii cu autism, pentru un program de intervenție specializată mult mai eficient.

Fundația Vodafone România proiecte 2018.  Investiție în mediul rural

Și Programul strategic național ˶Investiție în mediul rural” a continuat anul trecut cu finanțarea centrelor ˶Școală după școală”. 500 de elevi din comunități defavorizate au primit sprijin pentru a nu abandona cursurile.

Tot în domeniul social, ͈Telefonul Vârstnicului”, prima linie telefonică gratuită dedicată persoanelor de peste 65 de ani, a înregistrat un nou număr record de 10.000 de apeluri de la persoane care locuiesc singure, care au solicitat sprijin emoțional, informații sau consiliere socială.

Fundația Vodafone România proiecte 2018.  Scrisori pentru Moș Crăciun

Cea mai amplă inițiativă a Fundației din zona strategică dedicată voluntariatului, programul „Scrisori pentru Moș Crăciun”, a ajutat peste 1.200 de copii defavorizați să primească de Crăciun cadourile pe care și le doreau. Per total, acțiunile de voluntariat ale fundației au inclus 23 de evenimente la care au participat peste 2.000 de voluntari.

De asemenea, Fundația Vodafone România a lansat EVA Facial Mouse. Este vorba de prima aplicație cu ajutorul căreia persoanele cu dificultăți neuromotorii sau imobilizate pot acum să folosească dispozitivele mobile.

Citește și Noul Renault Kadjar, disponibil și în România. Ce prețuri are?

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Fundația Vodafone România a investit 2,5 milioane de euro în 2018

  1. Pingback: Numere portate in 2018 - Datele publicate de ANCOM  | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.