Stiri: Social

Furtuni Grecia - Halkidiki

Avertizare pentru toți românii care merg în Grecia: Cod ROȘU de furtuni

11.07.2019

Furtuni Grecia Halkidiki . Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019. Se vor înregistra furtuni puternice și ploi torențiale.

Furtuni Grecia Halkidiki. Situație dramatică în Halkidiki

Miercuri seara, regiunea Halkidiki a fost lovită de o furtună violentă, soldată cu șase decese și peste 100 de răniți.

Printre persoanele decedate se află doi români. În plus, un alt român este rănit.

Halkidiki este regiunea în care foarte mulți români aleg să își petreacă vacanța de vară, pe litoralul grecesc.

Furtuni Grecia. Recomandările Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe mai anunță că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Furtuni Grecia Halkidiki. Aplicația Călătorește în siguranță

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Citește și Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019: Programul evenimentelor