Slide

Stiri: Energie

Gazele din Marea Neagra

Gazele din Marea Neagră, vândute. Black Sea Oil & Gas a încheiat un acord cu ENGIE

21.11.2018

Gazele din Marea Neagră, vândute. Black Sea Oil & Gas a încheiat un acord privind gazele din Marea Neagă cu ENGIE. Compania a fost asistată de către Suciu Popa & Asociații în încheierea acordului de vânzare a gazelor naturale care vor fi extrase din Marea Neagră.

Gazele din Marea Neagră. Acordul de vânzare

Conform unui anunț al casei de avocatură, Suciu Popa & Asociații a asistat Black Sea Oil & Gas S.R.L. împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources S.R.L. şi Gas Plus International B.V., în încheierea acordului de vânzare a gazelor naturale cu ENGIE, prin intermediul filialei sale ENGIE Energy Management România S.R.L. (“ENGIE”), pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (“MGD”).

Conform acordului de vânzare a gazelor, care va fi aplicabil în cazul obținerii deciziei finale de a investi în Proiectul MGD, ENGIE va cumpăra gaze naturale din zăcămintele offshore Ana și Doina pe o perioadă de minim 10 ani. Acest lucru se va realiza în conformitate cu legislația românească. Volumele contractuale estimate la finalizarea Proiectului reprezintă 0,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Cine a coordonat acordul dintre Black Sea Oil & Gas și ENGIE?

Proiectul a fost coordonat de către Miruna Suciu (Managing Partner), împreună cu Cleopatra Leahu şi Andrei Georgescu (Partners). Este vorba de avocaţi cu o experiență semnificativă în domeniul energiei și resurselor naturale. Ei au fost implicați în ultimii 18 ani în unele dintre cele mai mari tranzacții transfrontaliere și proiecte cheie de investiții.

Gazele din Marea Neagră. Un proiect deosebit de important

“Suntem onorați de încrederea acordată în gestionarea unui proiect deosebit de important, pentru o companie care împărtășește aceeași viziune privind crearea unui cadru legislativ clar și previzibil. Ne bucurăm că putem sprijini dezvoltarea companiilor private care aleg să investească în România”, a declarat Miruna Suciu, Managing Partner Suciu Popa.

Gazele din Marea Neagră. Ce spune conducerea Black Sea Oil & Gas?

Serge Guibert, Administrator și CFO al Black Sea Oil & Gas, spune că este vorba de un proiect important.

„Pe tot parcursul acestui proiect important am beneficiat de sprijinul și consilierea firmei de avocatură Suciu Popa, ai carei avocați au demonstrat un grad înalt de profesionalism și o reală dedicare”, a declarat Serge Guibert, Administrator și CFO al Black Sea Oil & Gas S.R.L.

Citește și PwC Paying Taxes 2019: Pe ce loc se află România?