Stiri: Logistica

Greva la metrou noiembrie 2018

Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

19.11.2018

Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. Grevă la metrou noiembrie 2018. Grevă Metrorex 2018. În contextul în care sindicatele Metrorex au anunțat declanșarea unei greve generale pe perioadă nedeterminată, începând de miercuri 21 noiembrie, Primăria Capitalei a solicitat Ministerului Transporturilor să ia măsurile necesare pentru a evita blocarea Bucureștiului. Astfel, într-un comunicat de presă primarul general, Gabriela Firea precizează că greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul. Ea solicită Ministerului Transporturilor să găsească de urgență soluții pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaților Metrorex, astfel încât greva să fie anulată.

Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. Soluționarea problemelor dintre angajații Metrorex și sindicate

Astfel, având în vedere greva generală de la metrou, anunțată recent de conducerea Unității– Sindicatul Liber Metrou, care ar urma să fie declanșată miercuri, 21 noiembrie, pe o perioadă nedeterminată, Gabriela Firea, solicită factorilor responsabili să soluționeze în cel mai scurt timp problemele apărute în relația dintre sindicate și autoritățile statului.

Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. ”Un astfel de eveniment ar afecta viața bucureștenilor”

„Fac apel la responsabilitatea și profesionalismul reprezentanților Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluții, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viața bucureștenilor”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. Transferul Metrorex la Primăria Capitalei

De asemenea, ea cere ca metroul să fie transferat de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei.

”În întâlnirile directe pe care le-am avut cu miniștrii transporturilor – patru, de când sunt primar general- cât și în grupurile de lucru la nivel de experți în mobilitate, am solicitat că metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, astfel încât să putem investi și asigura un transport public modern, integrat și eficient, așa cum se întâmplă în toate orașele europene dar, ca și în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru că situații că cea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare”, mai spune Gabriela Firea.

Grevă Metrorex 2018. Investiții

Conform acesteia, dacă nu se dorește transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, așa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiștilor BERD, măcar să se transfere stațiile, care arată deplorabil și pe care Primăria Capitalei le poate reabilita.

”Vrem să investim în siguranță și confortul celor aproape 1 milion de bucureșteni care folosesc zilnic metroul”, a completat ea.

Primarul General mai spune că în acest moment nu deține pârghiile legale să intervină în medierea acestui conflict.

Grevă la metrou noiembrie 2018. RATB-ul va scoate în traseu toate autobuzele, tramvaiele și trolebuzele

Însă, dacă angajații Metrorex își mențin decizia de a intră în greva, Primăria Capitalei, prin STB – Societatea de Transport București (Fosta RATB) va lua măsuri pentru asigurarea la capacitate maximă a transportului public de suprafață.

Prin urmare, STB va scoate în traseu toate vehiculele disponibile. Această măsură va fi menținută și în afară orelor de vârf, până la reluarea circulației metroului bucureștean.

Citește și Plata contribuțiilor 2018. Anunțul Ministerului de Finanțe