Stiri: Logistica

Consiliu de Administratie Metrorex

Grevă Metrorex. Tribunalul București: Sindicaliștii nu au respectat Legea dialogului social

19.11.2018

Grevă Metrorex. Grevă la metrou. Conducerea Metrorex a anunțat, într-un comunicat de presă, că greva organizată la metrou pe data de 15 noiembrie a fost declarată nelegală. Astfel, Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15 noiembrie 2018.

Grevă Metrorex. Grevă la metrou. Nu s-a respectat Legea dialogului social

Conform Tribunalului București, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat Legea dialogului social.

Prin urmare, Instanța “constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment în data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”.

Grevă Metrorex. Grevă la metrou. Continuarea negocierilor

Conducerea Metrorex mai precizează că își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social.

”Conducerea Metrorex face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară”, conform sursei citate.

Angajații Metrorex au declanșat o grevă de avertisment, joi, 15 noiembrie, între orele 4:00 și 6:00.

De asemenea, sindicatul Metrorex a anunțat că urmează să declanșeze o grevă generală pe perioadă nedeterminată miercuri, 21 noiembrie 2018.

Citește și Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a cerut Ministerului Transporturilor să ia măsurile necesare pentru a evita blocarea Bucureștiului.

Într-un comunicat de presă primarul general, Gabriela Firea precizează că greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul. Ea solicită Ministerului Transporturilor să găsească de urgență soluții pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaților Metrorex, astfel încât greva să fie anulată.

Grevă Metrorex. Grevă la metrou. Apel la responsabilitate

„Fac apel la responsabilitatea și profesionalismul reprezentanților Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluții, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viața bucureștenilor”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Primarul General al Capitalei mai spune că în acest moment nu deține pârghiile legale să intervină în medierea acestui conflict.