Grile Rezidentiat 2018 subiecte - Rezidentiat 2018 grile

Grile Rezidenţiat 2018: Cum vor arăta subiectele?

31.10.2018

Grile Rezidenţiat 2018 subiecte. Rezidenţiat 2018 grile. Pe 18 noiembrie 2018 are loc examenul de Rezidenţiat 2018. Examenul se susţine în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul va avea loc în următoarele centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Grile Rezidenţiat 2018: Test cu 200 de întrebări

Examenul de Rezidenţiat 2018 se desfășoară sub formă de test-grilă. Acesta cuprinde 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Durata examenului este de 4 ore. Întrebările diferă, în funcție de domeniu.

Promovarea examenului de Rezidenţiat 2018 este condiţionată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări.

Grile Rezidenţiat 2018: Compendiul

Compendiul concursului de rezidențiat și bibliografia sunt diferite pe domenii. Acestea sunt aprobate de către Colegiul Medicilor din România, de Colegiul Medicilor Dentiști din România şi de către Colegiul Farmaciștilor din România. După elaborarea tematicii, aceasta este aprobată de ministrul Sănătății.

Tematica şi bibliografia pentru Rezidenţiat 2018 se regăseşte pe site-ul rezidentiat.ms.ro și pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie din ţara noastră.

Rezidenţiat 2018 grile: Locuri şi posturi

Cifra de școlarizare la Rezidenţiat 2018 pe domenii și specialități este aprobată prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației. De asemenea, numărul de locuri și posturi s-au stabilit defalcat pe centre universitare, inclusiv pentru centrele universitare cu facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora.

Înscrierile la Rezidenţiat 2018 s-au realizat în perioada 15-26 octombrie 2018. Pe lângă documentele de studii şi actele personale, dosarul mai trebuie să conţină şi acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Atenţie, celor care nu își exprimă acordul pentru prelucrarea datelor le vor fi respinse dosarele de concurs.

Grile Rezidenţiat 2018: Listele cu candidaţii admişi la examen

Ministerul Sănătății va centraliza listele cu candidații până la data de 2 noiembrie. După aceea,va comunica universităților de medicină și farmacie numărul de candidați pentru fiecare domeniu din fiecare centru universitar.

Listele cu candidații admiși la examenul de Rezidenţiat 2018 se vor afişa pe site-ul rezidentiat.ms.ro pe data de 6 noiembrie 2018.

Dacă un candidat constată o eroare materială (de nume, centru concurs, domeniu, etc.) în liste, acesta trebuie să sesizeze acest lucru până cel târziu la data de 9 noiembrie 2018, orele 12,00, Direcției de Sănătate Publică, respectiv ministerului cu rețea sanitară proprie, unde a depus dosarul de concurs pentru a se efectua corecția.

Grile Rezidenţiat 2018: Repartizarea în săli

Repartizarea candidaților pe săli va fi publicată pe 15 noiembrie 2018.

Examenul de Rezidenţiat 2018 are loc în ziua de duminică, 18 noiembrie 2018. De la ora 8,30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați.

Grile Rezidenţiat 2018: Subiectele

Începând cu ora 9,00 candidaților li se împart grilele și câte o carioca de culoare neagră pentru completarea grilei. Subiectele vor fi aduse în săli în jurul orei 9,30. La ora 10,00 se desigilează subiectele şi, după aceea, se împart apoi candidaților caietele cu întrebări.

Cei care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii subiectelor (ora 10,00) nu mai au acces în sala de concurs. După patru ore, candidații predau șefului de sală, sub semnătură, grila de răspuns. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidaților.

Grile Rezidenţiat 2018 subiecte: Corectarea grilelor

Corectura grilelor la Rezidenţiat 2018 se face în mod electronic prin scanare, în sala de concurs, în prezența autorului și a încă doi candidați din sala respectivă.

Contestațiile privind răspunsurile corecte trebuie depuse de candidați până la ora 16,00 în ziua de 19 noiembrie 2018. Acestea se depun la sediul comisiei locale de concurs.

Comisia analizează și comunică răspunsurile corecte rămase definitive, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.

Rezidenţiat 2018 grile: Cum arată întrebările:

Caietele de concurs au un număr de 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Grile Rezidenţiat 2018: Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri:

a) 25% din total sunt întrebări de tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5.

Se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte. Dacă la aceste întrebări candidaţii marchează mai mult sau mai puţin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0).

b) 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu cu 2 – 4 răspunsuri corecte.

Fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte. Dacă la aceste întrebări candidatul marchează mai puţin de două sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0).

În caietul de concurs se precizează întrebările de tip complement simplu şi întrebările de tip complement multiplu.

Citeşte şi Mai multe locuri la Rezidenţiat 2018. Ministerul Sănătăţii suplimentează posturile

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Grile Rezidenţiat 2018: Cum vor arăta subiectele?

  1. Pingback: Psoriazis tratamente si simptome: Ce spun medicii? | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Rezidentiat 2019 - Modificari propuse pentru 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.