Grile Rezidentiat 2019

Examenul de Rezidențiat 2019 are loc duminică. Cum vor arăta subiectele?

07.12.2019

Grile Rezidențiat 2019. Ministerul Sănătății organizează duminică, 8 decembrie 2019 concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare:

  • București
  • Cluj-Napoca
  • Craiova
  • Iași
  • Târgu Mureș
  • Timișoara

Grile Rezidențiat 2019. 200 de întrebări

Examenul are o durată de 4 ore. Mai exact, ese vorba de un test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune au depus dosarele pentru participare la concurs un număr de 8 876 tineri absolvenți ai universităților de medicină și farmacie:

  • 6283 pentru medicină
  • 1740 pentru medicină dentară
  • 853 pentru farmacie

Grile Rezidențiat 2019. Locuri și posturi

Aceștia candidează pe un număr de 4710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI).

Lista locurilor și posturilor din rețeaua Ministerului Sănătății este publicată pe pagina de web oficială a concursului de rezidențiat www.rezidențiat.ms.ro

Grile Rezidențiat 2019. Ce spune ministrul Sănătății?

“Cele 6 centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, dar și pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți. Am cerut ca acest concurs să se desfășoare în spiritul corectitudinii și al transparenței, principiile acestei guvernări.

Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condițiile în care resursa umană este deficitară căutăm soluții ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși.

Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătății”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Repartizarea candidaților pe săli

Pe 5 decembrie 2019 s-a afișat pe site-ul www.rezidențiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie repartizarea candidaților pe săli în funcție de domeniul pentru care s-au înscris.

Grile Rezidențiat 2019. Alegerea posturilor și locurilor

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut.

De asemenea, între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți se va realiza pe 1 februarie 2020.

Citește și Aushopping Satu Mare își extinde oferta comercială

 

 

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Examenul de Rezidențiat 2019 are loc duminică. Cum vor arăta subiectele?

  1. Pingback: Rezidenţiat 2020: Când are loc examenul? Locuri, grile şi Tematică pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie – Reporter

Comentariile nu sunt permise.