Grup Erbașu, experiență pentru excelență

01.11.2017

Construcții Erbașu a luat naștere în anul 1990 ca o afacere de familie, o întreprindere mică, cu capital integral românesc și o echipă formată din 20 de angajați. Un an mai târziu, compania s-a transformat în Societate pe Acțiuni, ca acționari fiind cooptați câțiva dintre primii angajați ai companiei, care au contribuit la dezvoltarea acesteia, însă Construcții Erbașu și-a păstrat caracterul de afacere de familie.

Permanenta evoluție a companiei i-a oferit posibilitatea de a aborda o gamă variată de lucrări în domeniul construcțiilor și nu numai. Astfel, Construcții Erbașu a onorat contracte atât în domeniul de stat, cât și cel privat.

Ca urmare a dorinței de optimizare și creștere a gradului de profesionalism în zona construcțiilor, au apărut și companiile Erbașu Edil Construct, Erbasu General Construct, Erbasu Total Construct, Selfconsulting S.R.L.

Companiile Erbașu

Fiecare companie Erbașu este o entitate distinctă, având domenii de expertiză diferite și bine definite.

Erbașu General Construct S.A. are ca domeniu de activitate logistica și producția industrială, Erbașu Total Construct S.A. realizează lucrări de infrastructură urbană, construcție drumuri sau rețele edilitare, Erbașu Edil Construct S.A. se ocupă cu construcția de stații de mare capacitate de epurare a apelor uzate și tratare a apei potabile, lucrări de termoficare și rețele apă-canal, iar SELFCONSULTING SRL oferă diverse servicii în proiectare și consultanță.

Grup Erbașu este format din șapte companii distincte, cu diferite domenii de activitate: Erbașu General Construct, Erbașu Total Construct, Erbașu Edil Construct, SELFCONSULTING, Hotel Erbaș***, ERBALACT, Best Team Consulting.

Continuându-și procesul de dezvoltare, s-a decis diversificarea domeniilor de activitate, adăugând două noi divizii: divizia hotelieră – Hotel Erbaș*** (actualmente într-un proces amplu de renovare) – și divizia agroalimentară, înființând două noi companii, ERBALACT S.R.L. – Fabrica de produse lactate pentru brandul NUCET– și Best Team Consulting S.R.L. – Ferma de creștere bovine.

Astfel, cele mai recente investiții semnificative efectuate au vizat crearea noii divizii agroalimentare, ERBALACT, proiect ce a însemnat o investiție de 3 milioane de euro și face parte din strategia de integrare pe verticală a activității din domeniul agricol. Noua unitate prelucrează materia primă obținută în ferma proprie, având o capacitate de procesare de 20.000 de litri de lapte/zi.

Best Team Consulting este principalul furnizor de materie primă al unității de producție a grupului, având un efectiv de peste 300 de vaci Holstein, efectiv ce urmează să crească în anii viitori, prin investiții, până la 1.500 de capete.

Hotelul Erbaș se află în plin proces de modernizare și consolidare, finalizarea lucrărilor fiind estimată pentru luna mai a anului viitor. În urma unui contract de management semnat de omul de afaceri Cristian Erbașu – președintele Construcții Erbașu – cu grupul hotelier Orbis, hotelul companiei va face parte din rețeaua Ibis Styles, fiind primul hotel al rețelei din țara noastră.

În prezent, companiile Erbașu au aproximativ 1.000 de salariați – ingineri, proiectanți, maiștri, tehnicieni, muncitori calificați și necalificați, personal indirect productiv

În prezent, companiile Erbașu au aproximativ 1.000 de salariați – ingineri, proiectanți, maiștri, tehnicieni, muncitori calificați și necalificați, personal indirect productiv. Ca urmare directă celor prezentate anterior, activitatea companiilor Erbașu a avut o evoluție constant pozitivă.

Lucrări de referință

Pe lângă ferma de creștere a animalelor și fabrica ultramodernă de procesare a laptelui, Companiile Erbașu dețin peste 200 de utilaje moderne, o stație de asfalt de mare capacitate, un centru de logistică de excepție, precum și clădirea sediului administrativ.

Stația de asfalt Bennighoven Concept TIP „TB 3000” este una dintre cele mai ecologice și performante stații de mixuri asfaltice din România, aceasta fiind complet automatizată.

De asemenea, stația dispune de o instalație de granulat, ceea ce permite fabricarea unor anumite tipuri de asfalt, în conformitate cu normele și standardele europene, precum și de un cântar electronic, cu o capacitate de până la 60t, și un încărcător frontal.

Principalul domeniu de activitate este cel al construcțiilor, un domeniu extrem de dinamic și competitiv

Principalul domeniu de activitate este cel al construcțiilor, un domeniu extrem de dinamic și competitiv. Astfel companiile Erbașu abordează diferite tipuri de construcții, indiferent de mărimea și complexitatea acestora.

Din portofoliul de lucrări efectuate de Grupul de firme Erbașu fac parte centre pentru congrese și expoziții (Pavilionul expozițional Constanța, Centrul pentru Congrese și Expoziții Nord Oltenia), sedii administrative: Ansamblul Vitan (Casa de Pensii a Municipiului București, Comisia Națională a Valorilor Imobiliare, sedii bănci), CECAAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), precum şi construcții pentru instituții din sistemul de securitate națională: clădiri administrative și de birouri, turnuri metalice de comunicații, bazinul de polo ale Cluburilor Sportive Dinamo și Steaua, hipodromul Ploiești, Parcul Municipal Vest Ploiești, Sala Polivalentă din Alexandria.

Grupul de companii Erbașu este unul dintre cei mai experimentați parteneri ai RADET București (Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice) – cel mai mare furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat din România.

Compania a contribuit şi la lucrări edilitare în București – construcția și reabilitarea sistemului de infrastructură și drumuri urbane în zone deficitare din nordul Bucureștiului, infrastructură de transport și distribuție agent termic, contorizare a consumatorilor finali – precum şi în țară: stații de epurare a apelor uzate și tratare a apei potabile în Arad, Bacău, Constanța-Sud, Mangalia, Oradea, Târgoviște-Sud sau Timișoara.

Alte proiecte au privit reabilitarea termică a unor imobile de locuințe în București și Ploiești – peste 300 de blocuri până în 2017 – sau reabilitare și consolidări clădiri din patrimoniul național cultural: restaurarea clădirilor din patrimoniul istoric și cultural al Consiliului Județean Sălaj şi realizarea de săli de sport, bazine de înot, clădiri de asistență socială sau medicală; extinderea clădirilor la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Nu trebuite uitate şi construcțiile industriale, hoteliere, în domeniul zootehnic sau centrele comerciale, proiecte prin care compania a adus o valoare adăugată pentru sectorul construcţiilor.

Responsabilitate socială și susținerea învățământului

Bazându-se pe ideea că o dezvoltare sănătoasă și durabilă a domeniului construcțiilor nu poate exista fără o strânsă colaborare între mediul economic și cel academic, grupul de companii Erbașu a inițiat și a menținut un dialog permanent cu Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB).

Grupul de firme Erbașu susține cercetarea și învățământul de specialitate, colaborând permanent cu mediul academic

Având în vedere că, de-a lungul timpului, tendința mondială a antreprenoriatului în momentele dificile de criză a fost aceea de a mări fondurile alocate cercetării și dezvoltării, deoarece acestea pot stimula creșterea și productivitatea economică, grupul de companii Erbașu a decis să sprijine financiar o parte din activitățile de cercetare, conferințele, simpozioanele sau mesele rotunde organizate de Departamentul de Management al Cercetării, Dezvoltării și Inovării (DMCDI) al UTCB.

 

 

Citiți și despre: