Sanatate

Gynia, 10 ani de servicii medicale ireproșabile, la standarde europene

01.03.2018

Anul trecut spitalul a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de aproape 10%, față de 2016. Anul 2018 este unul aniversar pentru clinica privată Gynia, din Cluj. Înființată în anul 2008, din dorința și ambiția unui grup de medici ginecologi de a oferi pacientelor din oraș și din împrejurimi o alternativă medicală profesionistă în servicii de obstetrică și ginecologie, Gynia se bucură astăzi de un grad crescut de popularitate în rândul pacientelor din capitala Transilvaniei. Membrii fondatori, cu experiență în clinicile universitare clujene, au reușit să dezvolte și să impună un concept european care pune accent pe o abordare personalizată a serviciilor medicale, adaptate necesităților fiecărei paciente în parte. Personalul medical bine instruit, cu studii efectuate în cadrul multiplelor stagii internaționale de formare profesională, este pregătit pentru a diagnostica și trata cele mai variate afecțiuni  ginecologice.

Gynia a fost printre primele spitale private înființate în Cluj Napoca, spital ce pe parcursul celor 10 ani de existență s-a impus ca o unitate medicală în care pacienții sunt mereu întâmpinați cu zâmbetul pe buze și tratați cu toată atenția și considerația. Pe parcursul acestor ani, câteva momente importante au ieșit în evidență, momente care au marcat și au contribuit în timp la dezvoltarea unității medicale. Despre ele ne-a vorbit și domnul doctor Zsigmond Istvan, administratorul spitalului, care își amintește că pe lângă discuția cu membrii fondatori pentru inițierea acestui proiect, „cel mai marcant moment a fost prima naștere, care a avut loc în 25 mai 2008,  ziua pe care o considerăm debutul. De atunci activitatea clinicii este un proces continuu, pe care l-am sărbătorit la cinci ani de activitate și-l vom sărbători și acum.”

Personalul medical dorește să aniverseze cei zece ani de activitate fără un eveniment grandios, ci mai degrabă prin intermediul unor evenimente în cerc restrâns. În plus, adminstratorii spitalului vor derula și câteva campanii de promovare în Cluj pentru creșterea popularității  în rândul comunității locale.

Personalul profesionist și avantajele sale competitive

Cu peste 70 de medici și asistente care asigură garda continuă pe trei specialități – ginecologie-obstetrică, neonatologie și ATI – echipa spitalului s-a diversificat  odată cu creșterea activității, însă cei mai mulți dintre cei care au fost părtași la acest proiect de la început sunt și astăzi parte din colectiv. Dorința conducerii este ca atmosfera din clinică să fie una familiară, membrii personalului să se ajute reciproc și să deservească pacientele ca în familie. Accentul cade pe calitatea serviciului medical și pe siguranța pacientelor, iar în acest scop, o echipă completă este de gardă la orice oră, pentru a face față oricăror complicații care ar putea să apară.

Vorbind despre principalele atuuri ale spitalului, domnul Istvan Zsigmond, administratorul Gynia ne-a declarat: „Principalul nostru atu a fost faptul că ne-am asociat câțiva medici cu experiență cu dorința de a crea nu doar o afacere, ci și un loc de muncă unde să putem oferi servicii medicale așa cum considerăm că ele ar trebui să fie.  Pacientele noastre au apreciat această atitudine și ne-au recomandat prietenelor și rudelor.”

Rezultatele muncii profesioniste au început să apară treptat și, chiar dacă în primul an spitalul a pornit cu cabinetele de consultații, sala de naștere și operațiile ginecologice clasice, ulterior s-a dezvoltat secția de ginecologie cu intervenții minim invazive, dar și secția de chirurgie și oncologie ginecologică, prin medici colaboratori.  În viitorul apropiat, managementul spitalului dorește să dezvolte și un compartiment de asistență a reproducerii umane pentru a oferi servicii complete în obstetrică și ginecologie. Datorită acestor operațiuni, spitalul a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de aproape 10%  față de anul 2016, de la valoarea de 12.669.384 RON la 13.839.206 RON, rata profitului crescând cu 8%.

Ca și firmă, Gynia a dorit să fie corectă față de partenerii săi de afacere, plătind la timp toate datoriile, chiar dacă, de exemplu, în primele douăzeci de luni membrii fondatori au lucrat fără plată

Servicii de calitate și investiții pentru extindere

Calitatea serviciilor este cel mai important aspect când vorbim de sănătatea noastră sau a copiilor noștri. Chiar dacă concurența este ridicată pe piața serviciilor de obstetrică și ginecologie, Gynia nu face rabat de la serviciile medicale de calitate pe care le-a oferit constant, evitând utilizarea materialelor de calitate inferioară în cadrul procedurilor medicale. Furnizarea de servicii înalt calitative a îmbunătățit imaginea și percepția publică asupra clinicii, care se bucură de o popularitate crescută. ”Aproximativ 25% din nașterile din Cluj au loc în clinica noastră, iar 35% din paciente sunt din afara județului Cluj, ceea ce denotă o anume notorietate”, ne-a declarat domnul Istvan Zsigmond, administratorul spitalului.

Principalele avantaje sunt experiența și înalta calificare a personalului medical, care pun în centrul atenției atitudinea empatică și personalizată față de fiecare pacientă în parte.

Percepția publică a clinicii a fost estimată prin date indirecte colectate din chestionarele de satisfacție completate de pacientele internate, din care reiese că buna adresabilitate se bazează pe seriozitatea profesională a personalului

 

În ceea ce privește investițiile pentru viitor, acestea se vor concentra pe proiectul de extindere al spitalului prin achiziționarea unei parcele alăturate, dar și realizarea unui nou compartiment de reproducere umană asistată, pe baza proiectelor europene de dezvoltare a serviciilor medicale.