Stiri: Sanatate

 Hernie hiatala Tratament, regim si simptome.

 Hernie hiatală: Tratament, regim și simptome

14.01.2020

Hernie hiatală. Hernie hiatală tratament. Hernie hiatală simptome. Hernie hiatală regim. O afecțiune destul de des întâlnită, însă destul de puțin diagnosticată este hernia hiatală. Aceasta apare în momentul în care țesutul din interiorul abdomenului ajunge în cavitatea toracică. Mai exact, aceste țesuturi trec prin peretele abdominal.

Hernie hiatală. Simptome și manifestare

Motivul pentru care de multe ori nu este diagnosticată este reprezentat de faptul că boala nu are simptome prea supărătoare, care de cele mai multe ori sunt trecute cu vederea punându-se în seama unei alimentații dezechilibrate sau a unor mese copioase. Uneori, hernia hiatală face ca acidul gastric să ajungă în esofag, moment în care apar următoarele simptome supărătoare:

  • arsuri gastro-esofagiene
  • eructații (râgâit)
  • probleme la înghițire
  • durere în piept
  • dureri abdominale
  • vărsături

În cazul în care aceste simptome apar și dispar frecvent, cel mai indicat este să mergeți la un medic gastroenterolog pentru a afla care este problema medicală cu care vă confruntați.

Hernie hiatală. Tratament

Întrucât hernia hiatală nu se manifestă în cele mai multe cazuri, nu este așadar nevoie de tratament. Însă, atunci când aceste simptome devin supărătoare, medicul vă va prescrie tratamente care reduc aciditatea și, bineînțeles, simptomele herniei hiatale.

În cazul în care hernia hiatală este de dimensiune mare se poate recomanda și tratamentul chirurgical.

Hernie hiatală. Regim alimentar – lista alimentelor contraindicate

În ceea ce privește regimul alimentar al persoanelor care suferă de hernie hiatală, se recomandă următoarele:

– o alimentație fără grăsimi

– o alimentați fără prăjeli

– excluderea din alimentația zilnică a băuturilor cu acid

– reducerea consumului de zahăr (dulciuri)

– evitarea consumului de alcool

Recomandări

De asemenea, este bine să evitați să mâncați prea mult. În special, reduceți cantitatea de alimente pe care o mâncați seara. În plus, este bine să nu vă duceți la culcare imediat după ce ați mâncat. Indicat ar fi să așteptați două ore după masă și după aceea să mergeți la somn.

Citește și Dieta cardiologilor: Cât de sănătoasă este această cură de slăbire?