Stiri: Energie

Investitii Transgaz

Transgaz obţine un împrumut de 300 de milioane de lei

17.07.2020

Împrumut Transgaz. Compania a anunţat că împrumută 300 milioane lei de la Banca Transilvania. Fondurile vor fi utilizate pentru finanţarea necesarului de capital de lucru. Mai exact, Transgaz a precizat că a semnat cu Banca Transilvania „Contractul de facilităţi reutilizabile de credit şi de emitere de scrisori de garanţie”, în valoare de 300 milioane lei, pe o durată de doi ani.

Împrumut Transgaz. Ce spune directorul companiei

„După cum cunoaşteţi, Transgaz a demarat o procedură de selecţie competitivă a unei instituţii financiar bancare pentru contractarea unei facilităţi de credit în valoare de până la 300 milioane lei, fără garanţii, pe termen de 2 ani şi cu dobândă variabilă în vederea finanţării necesarului de capital de lucru pentru activitatea curentă a companiei. În procedura de negociere competitivă, pentru selectarea instituţiei financiar bancare, criteriul pentru contractarea facilităţii de finanţare a fost costul total de finanţare cel mai scăzut. În urma evaluării ofertelor primite, oferta Băncii Transilvania a avut cel mai scăzut cost total de finanţare şi astfel a ieşit câştigătoare. Transgaz şi Banca Transilvania colaborează de foarte mulţi ani iar prin încheierea acestui contract de finanţare, relaţia de cooperare dintre cele două instituţii se consolidează şi mai mult”, a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Contractul de finanţare

Acest contract de finanţare are o valoare ce depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2019.

Împrumut Transgaz. Ce spun reprezentanţii Băncii Transilvania

„Alături de colegii mei implicaţi, mă bucur că am reuşit să finalizăm această tranzacţie şi că astfel reuşim să servim o companie de importanţă naţională precum Transgaz, vitală pentru sistemul energetic naţional şi astfel să servim încă o dată toţi românii. Este o tranzacţie-fanion pentru noi”, a declarat Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania.

Citeşte şi România susține implementarea instrumentului SURE