Stiri: Social

In cat timp iese alcoolul din sange

În cât timp iese alcoolul din sânge? Aplicația care îți spune dacă poți să te urci sau nu la volan

08.01.2019

În cât timp iese alcoolul din sânge? Ursus Breweries și Poliția Română au relansat aplicația Zero la Mie. Cu ajutorul acesteia, cei care au consumat alcool pot afla timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Noi funcționalități

Fiind dedicată șoferilor, noua versiune a aplicației include noi funcționalități prin care aceștia pot testa dacă se încadrează în parametrii legali pentru a conduce un autovehicul.

În plus, o noutate adusă de aplicație este reprezentată de parteneriatul cu start-up-ul Clever Taxi.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Declarația Ursus

„Utilitatea Zero la Mie a fost dovedită de miile de utilizatori care au folosit prima variantă a aplicației și care au fost responsabilizați, credem, de rezultatul indicat. În procesul de dezvoltare a noii versiuni a Zero la Mie am pornit de la rezultatele studiului „Atitudini sociale privind riscul în trafic 2018”, care ne-au arătat că, în ciuda progreselor înregistrate în ultimii 10 ani, un procent important al șoferilor din România încă mai conduce după ce a consumat alcool. Fiind un actor responsabil în sectorul berii, am acționat în direcția informării participanților la trafic și am considerat utilă relansarea aplicației în preajma sărbătorilor, când este nevoie de o atenție sporită în privința consumului responsabil”, a declarat Robert Uzună, Vicepreședinte Corporate Affairs, Ursus Breweries.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Modul de funcționare al aplicației

Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legală de 0‰ alcool în sânge necesară conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, utilizatorii aplicației Zero la Mie parcurg cinci pași simpli. Ei trebuie să introducă informațiile necesare calculului.

Aplicația Zero la Mie este construită folosind formula de calcul dezvoltată de fizicianul suedez Erik Windmark și utilizată la nivel internațional. Pe baza datelor introduse în secțiunea bio, precum gen, înălțime, greutate, cantitate și tip de alcool consumat, dar și timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie.

În cazul în care utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicație.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Exemplu

De exemplu, unui bărbat cu o înălțime de 180 cm și o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml în interval de două ore, îi este recomandat să aștepte minim două ore și 40 minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge.

Rezultatul reprezintă însă o recomandare, întrucât capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Test de echilibru

Noua versiune a aplicației cuprinde și „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii își pot testa controlul și reflexele. Așadar, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicație, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă reușești să mergi drept ai trecut testul! Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afișat un mesaj de atenționare și responsabilizare. După aceea, utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Parteneriatul cu Clever Taxi

O altă noutate este parteneriatul cu start-up-ul românesc Clever Taxi.

Cei care folosesc aplicația au acces direct din aplicație la servicii de transport în peste 20 de orașe, iar cu ajutorul CleverPay au la îndemână cea mai ușoară modalitate de a plăti cursa de taxi, instant.

În plus, clienții noi ai Clever Taxi vor avea la dispoziție 10.000 de vouchere în valoare de 15 lei la prima cursă plătită cu cardul prin aplicație.

În cât timp iese alcoolul din sânge? De unde se poate descarca aplicația?

Zero la Mie, disponibilă pentru moment pentru iOS, iar din prima jumătate a lunii februarie și pentru Android.

Instrument de testare pentru utilizatori, aplicația reprezintă totodată și o modalitate de informare. Aceasta reiterează faptul că limita legală de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰.

Pentru un rezultat cât mai apropiat de realitate, este nevoie ca datele introduse să fie corecte.

În cât timp iese alcoolul din sânge? Anunțul Poliției Române

„Poliția Rutieră susține toleranță zero față de conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și de aceea apreciază efortul de conștientizare a participanților la trafic în acest sens”, a declarat directorul Direcției Rutiere, chestor de poliție Florentin Brăcea.

Citește și JYSK România: Ce beneficii oferă compania angajaților?