Stiri: IT&C

INDRA echipamente electronice

O cunoscută companie spaniolă, interesată să investească în România

17.03.2019

Producătorul de echipamente electronice INDRA vrea să investească în țara noastră. În acest sens, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea a semnat, la Madrid, un Memorandum de Înţelegere între ministerul pe care-l conduce şi Agenţia Spaniolă pentru Exporturi şi Investiţii (ICEX), agenția de comerț exterior și investiții din cadrul Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului din Spania.

INDRA echipamente electronice. Acordul are în vedere cooperarea economică prin:

  • schimbul de informații în domeniul comerțului și al investițiilor
  • promovarea comerțului, investițiilor bilaterale și a misiunilor economice
  • internaționalizarea IMM-urilor din cele două state prin oferirea de instruire
  • asistență tehnică antreprenorilor interesați să-și extindă business-ul în exteriorul țării

În plus, ministrul român a mai avut o întâlnire cu Xiana Mendez, secretar de stat pentru comerț și a participat la sesiunea inaugurală a Forumului de Afaceri româno-spaniol, împreună cu 20 de companii din țara noastră.

Acesta urmează să poarte discuţii cu antreprenori spanioli plecați din România și mai multe întâlniri cu liderii Camerei de Comerț a Spaniei și ai INDRA.

INDRA echipamente electronice. Despre companie

INDRA este o companie de renume profilată pe echipamente electronice informatizate din sectorul civil și militar. În plus, firma este interesată să-şi extindă investiţiile în România.

”Avem o oportunitate foarte mare de a ne consolida exporturile pe piața spaniolă și de a atrage noi investiții în România, cu accent pe domeniile în care firmele spaniole au un avantaj competitiv la nivel european. Apreciez efortul pe care companiile românești l-au făcut pentru a fi astăzi la Madrid și sunt convins că sesiunile B2B de la finalul Forumului vor duce la stabilirea unor relaţii noi de afaceri pe piața Spaniei”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Per total, în prezent, în România activează aproximativ 6000 de companii cu participare spaniolă. Acestea au realizat investiții care ajung la 1,72 miliarde euro.

Citește și Business Evolution 2019. Primul eveniment are loc la Târgu-Mureș, pe 10 aprilie