Slide

Producători

Inno Robotics

INNO ROBOTICS, integrator de soluții automatizate cu roboți industriali

01.08.2021

Compania se implică în procesul de definire a soluției tehnice împreună cu clientul, realizând o simulare a procesului tehnologic pentru alegerea adecvată a echipamentelor. INNO ROBOTICS reprezintă o companie cu capital privat integral românesc, fiind în momentul de față unul dintre cei mai mari integratori de soluții automatizate cu roboți industriali din România. În calitate de companie nouă pe piață, INNO ROBOTICS a construit pas cu pas un portofoliu atractiv de produse și servicii și și-a câștigat credibilitatea clienților.

Odată cu atingerea acestor obiective, au fost puse bazele unor parteneriate solide cu importante companii din domeniul industrial cum ar fi industria aeronautică, industria automobilelor, industria electronică, industrii de prelucrare prin diferite procedee (sudare, debavurare, așchiere, diverse procese de fabricație), sau industria alimentară.

Dovada acestei expansiuni înregistrată de companie este reprezentată de dublarea de la an la an a cifrei de afaceri și totodată a capabilității companiei de a dezvolta proiecte din ce în ce mai complexe și inovative.

INNO ROBOTICS și-a dublat de la an la an cifra de afaceri, precum și capabilitatea de a dezvolta proiecte din ce în ce mai complexe și inovative

„Aproape fiecare proiect contractat de INNO ROBOTICS a fost un moment important în evoluția companiei, care a adus plus valoare, atât nouă, cât și clienților noștri, și ne-a ajutat să progresăm. Proiectele au fost atât de diverse încât, cu fiecare aplicație nouă ce trebuia livrată, aveam un nou proiect de cercetare-dezvoltare, iar de-a lungul timpului, această situație a ajutat echipa să își dezvolte un know how impresionant”, ne-a declarat Dl. Cosmin Ioaneș, General Manager INNO ROBOTICS.

INNO ROBOTICS a investit 1,5 milioane de euro în echipamente

INNO ROBOTICS deține experiență în procese automatizate precum încărcarea sau descărcarea pieselor din mașinile de injecție mase plastice, CNC-uri sau prese, aplicații de paletizare, aplicații de manipulare, sortare și transferul materiilor prime și a materialelor procesate, sudare cu arc electric.Fanuc

Evoluția accelerată a companiei a fost generată și de cele două proiecte europene în valoare de 1,5 milioane de euro, bani utilizați pentru investiții în echipamente. Încă de la înființarea companiei, obiectivul principal a fost ca producerea componentelor uzinate ce intră într-o celulă robotizată să fie realizată intern, astfel încât să se păstreze un control exclusiv asupra calității produselor, precum și asupra termenelor de livrare.

Compania a reușit ca prin proiecte europene să își dezvolte propriul atelier de prelucrări prin achiziția a șase mașini CNC, un laser și un abkant

În prezent, cerințele pieței din România în acest domeniu de activitate sunt în continuă creștere, fapt dovedit și de apariția a tot mai mulți concurenți în domeniul automatizărilor industriale cu roboți. În momentul de față există două argumente puternice care stau la baza nevoii de automatizare cu roboți industriali: lipsa de personal și creșterea competitivității.

Nevoile de automatizare din domeniul producției

Unul dintre principiile companiei INNO ROBOTICS este „Protejează-ți viitorul prin inovație!”. Inovația reprezintă premisa de bază a oricărei activități industriale, astfel încât industria trebuie să fie deschisă spre dezvoltare tehnologică, altfel nu va putea ține pasul cu acei concurenți care au obținut calitate și productivitate net superioare datorită tehnologizării.Siemens

Astfel, automatizarea oferă o reducere a costurilor de producție ce rezultă din eficientizarea timpilor de lucru, calitatea constantă a produselor și adaptarea cu ușurință la schimbările de proces.

Unul dintre principiile companiei INNO ROBOTICS este „Protejează-ți viitorul prin inovație!”            

„De-a lungul timpului, INNO ROBOTICS a avut ca scop îndeplinirea nevoilor clienților în ceea ce privește optimizarea proceselor prin automatizare cu roboți industriali, iar cerințele au fost destul de variate. De la soluții dezvoltate pentru industria de prelucrare a porțelanului, la aplicații de asistare a mașinilor unelte, sudare robotizată, paletizarea diverselor produse, până la aplicații din industria electronică sau alimentară, fiecare proces de automatizare a fost o provocare, deoarece a reprezentat un proiect de automatizare personalizat, în care totul trebuia creat de la zero, de la concept până la execuția finală”, explică Dl. Ioaneș.

Portofoliul de servicii oferite de INNO ROBOTICS

Pentru a găsi cea mai bună soluție, compania se implică în procesul de definire a soluției tehnice împreună cu clientul, realizând o simulare a procesului tehnologic, deoarece productivitatea este direct dependentă de alegerea adecvată a echipamentelor.Kuka

Totodată, INNO ROBOTICS oferă servicii de producție și montaj a pieselor ce intră în componența celulelor automatizate, oferind un control deplin al calității produselor, dar și servicii de dezvoltare software pentru roboți și PLC, abordând integrat proiectarea liniei robotizate și construind acele funcționalități care maximizează productivitatea.

În plus, compania se ocupă și de instruirea utilizatorilor prin realizarea unui training de bază în ceea ce privește funcționalitatea sistemului și gestionarea notificărilor de program, precum și de suportul tehnic, mentenanță, garanție și post-garanție (oferind suport online, cu intervenție în mai puțin de 3 ore și intervenție on-site în 48 de ore) și de înlocuire a pieselor de schimb.

Compania se ocupă și de instruirea utilizatorilor prin realizarea unui training de bază în ceea ce privește funcționalitatea sistemului și gestionarea notificărilor de program

„Succesul nostru este rezultatul colaborării cu producători de top, recunoscuți la nivel mondial, ce au ca obiectiv îmbunătățirea continuă în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea produselor. Compania noastră deține o experiență considerabilă în integrarea soluțiilor automatizate cu roboți industriali Fanuc, KUKA și Stäubli, producători pentru care avem personal specializat pentru integrare și instruiri ale utilizatorilor. În ceea ce privește echipamentele pentru automatizare, în vederea sincronizării diverselor procese se folosesc automate programabile Siemens, care asigură gestionarea optimă a aplicațiilor complexe prin conexiuni rapide și flexibile”, precizează Managerul General.

WeldPro HP, o soluție de succes

De-a lungul timpului, compania a dezvoltat intern specialiști pe trei procese de automatizare: sudură robotizată, paletizare și asistarea mașinilor unelte, dovadă a faptului că aceste domenii sunt cele mai cerute pe piața din România. În continuare, strategia de business va fi axată pe aceste trei direcții principale.

Un mare succes îl reprezintă gama de sudură robotizată WedPro și îndeosebi soluția WeldPro HP, o celulă robotizată cu masă rotativă, ideală în aplicațiile unde timpul de ciclu este esențial. WeldPro HP este special dezvoltată pentru piese cu gabarite medii și volume mari. Disponibilitatea arcului electric este de 95% din timpul total de lucru, ceea ce înseamnă o eficiență fantastică a producției.

Un mare succes îl reprezintă gama de sudură robotizată WedPro și îndeosebi soluția WeldPro HP

„În timp ce robotul sudează pe o parte a mesei, pe cealaltă parte, operatorul descarcă piesele sudate și încarcă alte semifabricate. Totul se întâmplă în sincron, iar timpul de rotire a mesei este fenomenal de scurt, numai 4.35 secunde. Zona de operare a utilizatorului este prevăzută cu patru senzori ce garantează funcționalitatea în siguranță a celulei. Produsele standard dezvoltate dețin 70% din totalul cifrei de afaceri anual”, menționează Dl. Cosmin Ioaneș.

Portofoliul de clienți

Pe teritoriul României, compania deține un portofoliu de aproximativ 35 de clienți fideli și a livrat un număr de 127 de roboți integrați. Unul dintre proiectele de succes ale companiei este reprezentat de soluția de deservire a mașinilor unelte instalată la Premium Aerotec, LoadPro 4M.

Această soluție poate deservi între patru și opt mașini unelte cu comandă numerică, chiar și în condițiile în care pe fiecare utilaj se prelucrează piese diferite.

CNC-urile pot fi destinate pentru diferite tipuri de prelucrare: strunjire, frezare, rectificare. Pot fi incluse faze de inspecție vizuală pentru controlul calității, curățarea reperelor prelucrate și, implicit îndepărtarea rebuturilor din linia de producție. Celula robotizată LoadPro 4M a fost dezvoltată pentru alimentarea de piese în strunguri și freze a căror timpi de prelucrare este mai mare de 5 min/mașină.

Automatizarea proceselor de așchiere nu facilitează doar optimizarea proceselor de producție, ci oferă flexibilitate la noile cerințe ale pieței, pentru a menține astfel avansul față de concurență

Obiectivele companiei

Pe termen lung, obiectivele principale ale INNO ROBOTICS țintesc dezvoltarea continuă și tehnologizarea cu cele mai noi și inovative produse de pe piață. Încă de la început, compania a dorit să dețină capacitatea de a realiza producție in-house, astfel încât cel puțin 90% din componentele unei celule automatizate, care necesită prelucrări mecanice, să fie realizate în atelierul propriu.

Deși 2020 nu a fost un an ușor, de fiecare dată, soluțiile personalizate au ajutat clienții să facă progrese semnificative și să pună bazele unei creșteri de succes

„Având la bază dorința de progres, odată cu procesul de rebranding, am schimbat și strategia de business a companiei, dezvoltând soluții standard, gata pentru a fi instalate, dar care să ofere și un maxim de flexibilitate la schimbarea de proces. Am gândit aceste produse pentru a oferi reprogramarea cu ușurință în cazul fabricației reperelor noi, pentru a livra rezultate imediate, fără a fi nevoie de efort financiar major pentru investiții. Cu aceste produse nou lansate, avem ca obiectiv extinderea pe piața din Polonia și Germania, începând cu toamna acestui an”, a declarat, în încheiere, Dl Cosmin Ioaneș, General Manager INNO ROBOTICS.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/premium-aerotec-componente-pentru-avioane-sigure/