Stiri: Sanatate

Institutul Marius Nasta - bacteria acinetobacter

Anchetă epidemiologică la Institutul Marius Nasta. Motivul: bacteria acinetobacter

15.02.2019

Institutul Marius Nasta bacteria acinetobacter. Ministerul Sănătății a anunțat că a fost informat de către Direcția de Sănătate Publică București și de către managerul Institutului Național de Pneumftiziologie “Marius Nasta” despre demararea unei anchete epidemiologice în cazul identificării unor infecții intraspitalicești în această unitate sanitară.

Institutul Marius Nasta bacteria acinetobacter. Două decese

Două persoane au murit în această săptămână la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Cauza este reprezentată de infecția cu acinetobacter multirezistent. Pe lângă aceste decese, alte două persoane sunt infectate cu această bacterie.

Institutul Marius Nasta bacteria acinetobacter. Demararea anchetei epidemiologice

Ancheta efectuată de către DSP București în acest spital a fost demarată în seara zilei de 9 februarie 2019. Mai exact, ancheta epidemiologică a început imediat după ce managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP MB despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității.

Conform Ministerului Sănătății, ancheta epidemiologică a DSPMB este în curs de desfășurare.

Institutul Marius Nasta bacteria acinetobacter. Ce spune ministrul Sănătății?

“Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secția ATI a spitalului și au început stabilirea contacților și a locurilor de unde provin pacienții infectați. De asemenea, au fost limitate internările în secție și au fost luate măsuri de dezinfecție. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existența infecțiilor nosocomiale în secția spitalului, dar a și raportat imediat la direcția de sănătate publică ceea ce face ca să poată fi luate de urgență măsurile necesare pentru asigurarea siguranței pacienților internați”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Institutul Marius Nasta bacteria acinetobacter. Internările au fost sistate

În urma acestor cazuri de infecție cu o bacterie periculoasă, internările la secția de terapie intensivă a Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti au fost sistate. Așadar, pacienții au fost redirecționați, din această săptămână, către alte spitale din București.

Citește și E-Distribuție Muntenia promite că va adopta o serie de măsuri în beneficiul consumatorilor