Logistica

International Alexander, consolidarea unui business puternic

01.01.2017

O echipă unită – principalul avantaj competitiv al companiei. International Alexander și-a început activitatea în domeniul transportului de marfă în anul 2003, ca o companie independentă, cu capital 100% românesc și unic proprietar. Astfel, prin implicare și comunicare, Simion Ioan Apreutese, unicul acționar și directorul general al companiei International Alexander, a reușit să își urmeze visul de a construi o companie puternică pe piața transporturilor.

De-a lungul timpului, International Alexander a avut o creștere treptată și sigură, dezvoltând preponderent activitatea de transport pentru clienții din industria de automotive, precum și servicii personalizate pentru fiecare client.

Transportul – activitatea principală

Activând în domeniul transportului și de freight forwarding, International Alexander și-a dezvoltat constant serviciile oferite. În acest fel, a putut veni în întâmpinarea clienților cu servicii de transport în regim ftl și ltl, transport express, transport maritim și aerian, servicii logistice, cross docking, depozitare, servicii de spălare ambalaje și chiar service auto.

„La începutul anului, am introdus un nou serviciu în portofoliul nostru, și anume spălarea de ambalaje, folosind mașini profesionale. Am demarat acest proiect cu succes pentru unul dintre clienții noștri și treptat am dezvoltat noi parteneriate și în acest sector”, declară Simion Ioan Apreutese, unicul acționar și director general al International Alexander.

Totuși, activitatea principală a companiei a rămas transportul rutier, atât ftl, cât și ltl. În plus, transportul express își face simțită prezența tot mai mult în activitatea International Alexander, mai ales pentru respectarea timpului de livrare, „just in time” fiind atât de prezent în zilele noastre. De aceea, pentru a se adapta cerințelor clienților, International Alexander pune la dispoziția acestora sprintere și camionete pentru a putea livra mărfurile urgente.

Cu un portofoliu vast de servicii în domeniul transportului și logisticii, principala activitate a International Alexander a rămas transportul rutier

De asemenea, departamentul de transport maritim și aerian, prin parteneriatele încheiate, poate gestiona cererile de acest tip de transport, punând la dispoziția clienților servicii complete.

Portofoliul companiei este completat de serviciile logistice, cross-docking-ul fiind nelipsit, cu atât mai mult cu cât prin acest serviciu se ajunge la o eficientizare a costurilor.

„La cererea clienților existenți și nu numai, depozitarea este un serviciu ce ne dorim să îl dezvoltăm, prin depozite proprii. Am demarat proiecte în acest sens și vom continua  dezvoltarea, în funcție de cererile clienților”, completează Simion Ioan Apreutese.

În plus, service-ul este parte componentă a serviciilor oferite de companie, fiind compus dintr-o echipă de profesioniști, pregătiți să rezolve problemele tehnice.

Flotă auto modernă

Pentru buna desfășurare a activității, flota auto se află permanent în atenția companiei și beneficiază de investiții contante. În acest sens, managementul societății a decis sa se alinieze la standardele europene, prin schimbarea flotei auto cu Euro 6 și înlocuirea remorcilor cu unele noi, toate fiind acum remorci mega.

Investind constant în flota auto, managementul companiei a decis schimbarea atât a flotei, cât și înlocuirea remorcilor cu unele moderne

Astfel, în prezent, flota auto a International Alexander este compusă din peste 300 de capete tractor și 380 de remorci, plus sprintere și camionete. Datorită flotei auto numeroase și modernizate, transporturile efectuate de companie acoperă întreg teritoriul Europei, conducerea firmei având însă ca plan de viitor extinderea ariei de acoperire.

În plus, un alt atu care a contribuit la construirea unei companii puternice pe piața transportatorilor și la consolidarea poziției este echipa, conform directorului general al companiei: „Suntem o echipă unită, cu focus pe stabilitate și dezvoltare, ce prospectează și analizează în detaliu noi posibilități de expansiune”.

Optimizare și dezvoltare

Pe lângă investițiile constante în flotă – pe care conducerea companiei dorește să le continue și în viitor – cea mai recentă investiție efectuată de International Alexander este reprezentată de construirea propriului depozit.

Locația depozitului este în Arad, pe autostrada Nădlac, poziția aleasă fiind una strategică datorită proximității de vamă. Astfel, cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere până la 70.000 de metri pătrați, depozitul cuprinde și parcare, spălătorie, service auto și serviciul de spălare ambalaje.

Cea mai recentă investiție a International Alexander a fost una strategică, alegând să construiască un depozit propriu în Arad, pe autostrada Nădlac

Poziționarea International Alexander pe piață ca una dintre cele mai puternice companii din transporturi este demonstrată și de evoluția cifrei de afaceri a companiei. Astfel, dacă la sfârșitul anului 2015 cifra de afaceri înregistrată de International Alexander a fost de 38 de milioane de euro, pentru sfârșitul anului curent, conducerea companiei preconizează o creștere consistentă, cifra de afaceri fiind estimată la valoarea de 45 de milioane de euro.

Bazându-se pe trendul ascendent al companiei din ultimii ani, planurile de viitor ale International Alexander se focusează pe optimizarea businessului existent, dezvoltarea de noi parteneriate, construirea de noi depozite atât în România, cât și în Europa.

„Pe termen scurt, mediu și lung, misiunea noastră este de a păstra calitatea serviciilor și de a rămâne un partener de încredere al clienților noștri”, completează, în încheiere, Simion Ioan Apreutese, unicul acționar și director general al International Alexander.