Linia de cale ferata Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

CFR anunță un proiect important de investiții!

22.04.2019

Investiții CFR 2019 – cale ferată Mogoșoaia – Balotești. Compania Naţională de Căi Ferate – CFR SA a anunțat că a semnat cu societatea SC PORR CONSTRUCT SRL contractul pentru obiectivul de investiţii Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti. Valoarea proiectului se ridică la 50,5 milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Investiții CFR 2019. Termenul de finalizare

Durata de realizare a acestei investiţiei este, potrivit contractului, de 17 luni. Acesta include cele două etape de implementare, elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de infrastructură şi suprastructură feroviară pe întregul traseu, în lungime de aproximativ 8 km.

Dublarea liniei de cale ferată între stațiile Mogoșoaia și Balotești reprezintă prima lucrare de dublare a unei linii de cale ferată realizată, după 1989 pe reţeaua feroviară, exclusiv din fonduri de la Bugetul de Stat.

Investiții CFR 2019. Cale ferată Mogoșoaia – Balotești. Punctul de Oprire Aeroport

Contractul pentru dublarea liniei de cale ferată pe traseul Mogoşoaia – Baloteşti acoperă o gamă complexă de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară pe întregul traseu, prin lucrări de consolidare şi lărgire terasament, montare a suprastructurii liniei pentru realizarea căii ferate duble pe întreaga distanţă, lucrări de reparaţii şi consolidare a patru podeţe, trei poduri şi o trecere la nivel, construirea noului Punct de Oprire Aeroport (PO Aeroport), montarea instalaţiilor de semnalizare şi telecomunicații feroviare pe întreaga distanţă şi instalaţii de energoalimentare pentru Punctul de Oprire Aeroport.

CFR mai anunță că Punctul de Oprire Aeroport va fi o construcţie nouă. Aceasta va fi realizată pe două niveluri (parter şi etaj), cu două peroane, fiecare în lungime de 150 m şi lătime de 3 m, accesul călătorilor la peroane fiind asigurat prin intermediul unor scări fixe şi rulante. Accesul persoanelor cu dizabilități va fi asigurat prin intermediul unui lift.

Investiții CFR 2019. Cale ferată Mogoșoaia – Balotești. Creșterea calității serviciilor feroviare

”Prin finalizarea acestui obiectiv de investiţii Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoia – Baloteşti, parte integrantă a programului de Modernizare a liniei Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, CFR SA va asigura o creştere a calităţii serviciilor de transport feroviar, prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat, cu o frecvenţă convenabilă transportului de călători de navetă, favorabilă transportului de călători spre şi de la Aeroport, fără a influenţa traficul de călători de lung parcurs sau traficul de marfă pe relaţia Bucureşti – Urziceni”, conform CFR.

Citește și Înscriere grădiniță an școlar 2019-2020. Anunțul făcut de Ministerul Educației

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “CFR anunță un proiect important de investiții!

  1. Pingback: Magazine online de succes - factori esentiali | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Angajari la stat 2019 - studiu BestJobs | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.