Fonduri europene pentru irigatii

Investiții irigații 2019. Anunțul făcut de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor

31.01.2019

Investiții irigații 2019. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunțat că proiectele de investiţii în sistemele de irigaţii pot primi finanţare de maximum 1.000.000 euro pentru fiecare proiect.

AFIR urmează să deschidă, miercuri, 6 februarie, sesiunea de primire a proiectelor de investiţii aferente submăsurii 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigaţii.

Investiții irigații 2019. PNDR 2014-2020

Finanțările sunt acordate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Sesiunea de depunere a proiectelor se va desfăşura în perioada 6 februarie – 31 august 2019. Aceasta are o alocare financiară anuală de 200 milioane euro.

Investiții irigații 2019. Pragurile de calitate

Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună. Ele încep de la 70 de puncte în prima etapă (6 – 28 februarie 2019). Acestea ajung până la pragul de 20 de puncte în ultima etapă (1 – 31 august 2019).

Investiții irigații 2019. Ce spune directorul general al AFIR?

„În această sesiune acordăm finanţare de până la 1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investiţii în sistemele de irigaţii. Fondurile sunt 100% nerambursabile şi se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare şi/sau de punere sub presiune, precum şi racordarea acestora la utilităţi, inclusiv construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat. În cadrul investiţiilor, se pot achiziţiona echipamente de irigat în limita a 30% din valoarea eligibilă a unui proiect. În ultimele săptămâni, am avut o serie de întâlniri cu OUAI-urile din teritoriu şi am constatat interesul crescut al beneficiarilor de a depune noi cereri de finanţare”, a afirmat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Cererile se depun on-line pe pagina de internet a Agenţiei, www.afir.info. Acestea trebuie depuse până în data de 31 august 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

”Vă asigur că Agenţia este pregătită pentru implementarea tehnică şi financiară a proiectelor de reabilitare a infrastructurii secundare de irigaţii, acesta fiind un obiectiv strategic de maximă importanţă pentru agricultura României”, a mai spus directorul AFIR.

Pentru întocmirea documentaţiei pentru obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info., la secţiunea „Investiţii PNDR” în pagina dedicată submăsurii 4.3.

Citește și Romgaz donează 1 milion de lei către Spitalul Județean Sibiu

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Investiții irigații 2019. Anunțul făcut de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor

  1. Pingback: Trafic aerian aeroporturi Bucuresti - anuntul CNAB | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.