Investitii Plafar 2018 Libra Bank

Investiţii Plafar 2018: Compania a obţinut o finanţare de 1,8 milioane de lei

24.10.2018

Investiţii Plafar 2018. Plafar a obţinut o finanţare de 1,8 milioane de lei din partea Libra Bank. Fondurile vor fi utilizate pentru a moderniza linia de producţie a companiei din Cluj. De asemenea, se vor realiza investiţii pentru a obţine capital circulant în vederea extinderii activităţii în zona distribuitorilor autorizaţi.

Plafar este companie din portofoliul Ministerului Economiei.

Investiţii Plafar 2018: Declaraţiile conducerii companiei

„Faptul că am obţinut o finanţare de asemenea anvergură se datorează evoluţiilor pozitive din ultimul timp. Compania pe care o conduc a obţinut în anul 2017 profit, după ani de zile în care a fost pe pierdere. Cu banii obţinuţi suntem siguri că vom intra într-o nouă etapă de evoluţie ce ne va permite să fim mult mai competitivi pe piaţă”, a declarat Lucian Bitoleanu, Directorul General al Plafar.

Investiţii Plafar 2018: Ce spune ministrul Economiei?

Totodată, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, spune că managementul performant al Plafar se vede în rezultatele companiei.

„Plafar este un nume foarte cunoscut românilor datorită unei lungi istorii, iar acum, cu ajutorul noilor investiţii suntem siguri că are şi un viitor pe măsură. Planul de investiţii este unul ambiţios şi sunt sigur că va da rezultate în cel mai scurt timp”, a declarat acesta.

Investiţii Plafar 2018: Certificare

Pentru a creşte competitivitatea companiei, Plafar se află în plin proces de certificare International Food Standard (IFS). Acest proces se apropie de final.

Certificatul va oferi clienţilor o garanţie suplimentară a calităţii produselor oferite de Plafar.

Printre acţiunile întreprinse de Plafar pentru a primi certificare IFS se numără:

  • instalarea unui sistem de supraveghere video pe tot procesul de producţie
  • eliminarea contactului uman direct cu produsele pe linia de ambalare

Investiţii Plafar 2018: Investiţii la fabrica din Cluj

Investiţiile în fabrica din Cluj au în vedere automatizarea totală a liniilor de producţie.

Anul trecut, compania a obţinut o cifră de afaceri de 5.907.000 lei. De asemenea, profitul net a fost de 35.000 de lei. Rezultatul vine după o pierdere de 435.000 lei înregistrată în urmă cu doi ani.

Plafar obţine, la ora actuală, 80% din cifra de afaceri din contractele cu marii retaileri, 10% din cele cu distribuitorii autorizaţi şi 10% provine de la micile magazine care au contracte directe cu compania.

Investiţii Plafar 2018: Direcţii de business

O altă direcţie de business pe care Plafar o dezvoltă este reprezentată de furnizarea de produse pentru diverse lanţuri de retail pe care acestea le revând apoi sub marcă proprie. Prin urmare, Plafar va produce siropurile naturale ‘Soc cu lămâie’ şi ‘Coacăze cu zmeură’ ale mărcii Hanul Boieresc, deţinută de lanţului Penny.

În plus, compania se află în discuţii avansate şi cu alţi doi mari retaileri pentru a furniza produse în regim similar.

Citeşte şi Rezultate financiare Hornbach 2018: Anunţul făcut de retailer

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Investiţii Plafar 2018: Compania a obţinut o finanţare de 1,8 milioane de lei

  1. Pingback: Conferinta Internationala Thomas 2018 Oradea | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.