Stiri: IT&C

IT SMART Distribution rezultate 2018

IT SMART Distribution, rezultate bune în anul 2018

10.04.2019

IT SMART Distribution rezultate 2018. Compania a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de peste 169 milioane lei (36,4 milioane euro). De asemenea, profitul net a fost de 2,68 milioane lei (575 mii euro, raportat la un curs mediu euro în 2018 de 4.6535 lei).

Mai exact, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 26%. Totodată, profitul a avut un avans de 18% față de anul anterior.

IT SMART Distribution rezultate 2018. Topul distribuitorilor IT

Rezultatele raportate consolidează poziția IT SMART Distribution în topul distribuitorilor IT din țara noastră. Așadar, compania este și una dintre puținele societăți cu capital integral autohton.

Anul trecut, IT SMART Distribution s-a dezvoltat și la nivel de echipă (de la 45 la 48 de angajați) și a inaugurat un nou depozit, semnificativ modernizat și cu capabilități extinse de stocare.

IT SMART Distribution rezultate 2018.  Ce spune conducerea companiei?

„În 2018 am reușit să ne consolidăm poziția ca distribuitor IT cu valoare adăugată și totodată să ne consolidăm market-share-ul pe brandurile existente. Unul dintre factorii care a contribuit la această evoluție pozitivă a fost cu certitudine stabilitatea. IT SMART Distribution mizează pe relații stabile, pe termen lung – atât cu furnizorii săi, cu partenerii, dar poate în primul rând la nivelul echipei, ceea ce ne-a permis o dezvoltarea calitativă reală. De asemenea, ne mândrim cu o echipă cu un nivel superior de competențe și expertiză care este motorul de facto al evoluției companiei în ansamblu,” declară Mona Curceanu, Director Vânzări, IT SMART Distribution.

IT SMART Distribution rezultate 2018.  Vânzările de tip proiect

Din totalul cifrei de afaceri, un procent important este reprezentat de vânzările de tip proiect. Deținând o echipă completă, distribuitorul asigură partenerilor săi consultanță de vânzări și suport presales necesar pentru identificarea soluțiilor optime în funcție de necesități, dimensionarea și construcția proiectelor, cât și condiții comerciale avantajoase.

IT SMART Distribution rezultate 2018.  Dezvoltarea rețelei de parteneri

În 2018, compania și-a menținut portofoliul de furnizori, concentrându-se pe dezvoltarea rețelei de parteneri și a echipei proprii.

IT SMART Distribution este, la ora actuală, distribuitor cu valoare adăugată pentru următoarele branduri:

  • APC (by Schneider Electric)
  • Bitdefender
  • Epson
  • HP Inc
  • HP Enterprise
  • Kyocera
  • Lenovo
  • Toshiba echipamente de birou.

Citește și Provident Financial România are un nou director general