Constructii

IZOTEC Group a lansat prima fereastră premium la preț standard

01.07.2020

Noua fereastră, IzoElite Dynamic, este un produs special conceput pentru perioada de criză, care se bucură însă de avantaje calitative deosebite. IZOTEC Group reprezintă unul dintre principalii furnizori de tâmplărie premium PVC din România, ale cărui  produse beneficiază de certificat de calitate recunoscut la nivel internațional, acordat de unul dintre cele mai importante institute din Europa pentru certificarea calității ferestrelor, IFT Rosenheim, din Germania.

Activitatea de producție a grupului IZOTEC se desfășoară în trei unități independente, amplasate într-un spațiu generos de 20.000 de metri pătrați, situat în zona industrială din vecinătatea orașului Piatra Neamț.

Începutul anului 2020 prefigura o evoluție excepțională de punct de vedere al cifrelor pentru IZOTEC Group. Strategia stabilită pentru anul în curs includea lansarea și vânzarea de produse aparținând gamei Premium. În schimb, criza provocată de pandemie a influențat și activitatea grupului IZOTEC, reprezentanții companiei fiind nevoiți să regândească strategia de afaceri și să se adapteze la noua situație economică și socială.

La început de an, pentru IZOTEC Group se prefigura un an excepțional din punctul de vedere al cifrelor

Pandemia globală a determinat o modificare a strategiei principalului furnizor de sistem, GEALAN Germania, care a decis astfel să amâne pentru cea de-a doua jumătate a anului lansarea noutăților din 2020.

„Prin urmare, IZOTEC și-a concentrat acțiunile în următoarele trei direcții: menținerea în efectiv cât mai complet a echipei de angajați și continuarea activității cu respectarea regulilor impuse de starea de urgență, susținerea colaboratorilor interni și externi, în special a celor aflați în zone puternic afectate, dar și menținerea aceluiași nivel ridicat de calitate a produselor pentru care IZOTEC a fost recunoscut până la apariția crizei”, ne-a declarat Dl. Ciprian Chelariu, CEO IZOTEC Group.

Prima fereastră premium la preț standard, special pentru perioada de criză

Într-un timp record, de aproximativ o lună de zile, IZOTEC Group a reușit performanța de a re-gândi strategia de afaceri și de a lansa o gamă nouă de ferestre Premium cu preț standard, special pentru criză. Evenimentul de lansare s-a desfășurat online și a fost primul eveniment de acest tip de pe piața ferestrelor PVC din România. În cadrul acestui eveniment a fost lansată oficial gama de ferestre IzoElite Dynamic, dezvoltată cu sistemul de profil GEALAN S9000 AD.

În cadrul evenimentului de lansare, IZOTEC Group a adus în atenția partenerilor și clienților principalele avantaje și beneficii pe care ferestrele Premium IzoElite Dynamic le oferă

Noua gamă de ferestre lansată oferă cel puțin 13 beneficii comparativ cu modelele obișnuite existente pe piață în momentul de față. Astfel, ferestrele Premium IzoElite Dynamic prezintă avantajul unei investiții mai reduse pentru amenajarea locuinței, posibilitatea de a economisi cu până la 28% pe an la cheltuielile de întreținere, protecție sporită antiefracție, risc zero de rănire în caz de spargere accidentală a geamului, precum și o iluminare naturală mai bună a locuinței – care poate fi întotdeauna pusă în legătură cu un somn de calitate superioară.

În plus, aceste produse permit o aerisire controlată în patru trepte, eliminarea umidității și a mirosurilor neplăcute, a mucegaiului sau zgomotelor deranjante din afară și oferă o manevrabilitate ideală chiar și după ani întregi de folosire.

Ferestrele Premium dezvoltate de IZOTEC Group permit o scădere a consumului de gaze necesare pentru încălzirea sau răcirea locuinței și, în acest fel, contribuie la salvarea arborilor și a mediului înconjurător.

Modificările aduse de pandemia de COVID-19 în economia românească și activitatea grupului

Încă de la începutul lunii aprilie, în România existau peste un milion de oameni în șomaj tehnic și peste 200.000 de persoane în șomaj. În fiecare oră, circa 90 de companii își încetau activitatea. Efectele pandemiei s-au făcut resimțite în fiecare domeniu de activitate, de la producători de automobile cu fabrici în România, la linii aeriene sau dezvoltatori imobiliari. Prin urmare, mulți producători de tâmplărie PVC au ales să își  suspende activitatea, ceea ce a generat panică în rândul angajaților care activau în acest sector de activitate. IZOTEC Group s-a văzut nevoită să aleagă una dintre cele două opțiuni pe care le avea la dispoziție – fie închiderea temporară a fabricii, fie continuarea activității.

Deși opțiunea de închidere temporară a fabricii ar fi fost mult mai simplă, IZOTEC Group a ales să nu pună în pericol pe termen mediu și lung cele peste 100 de familii care sunt parte din echipa IZOTEC.

Astfel, compania a decis să își continue activitatea și, chiar mai mult, să creeze un produs care să fie vandabil chiar și în aceste condiții de criză. În ultimii ani, preocuparea constantă a companiei a fost aceea de a realiza produse de calitate superioară la un nivel constant, care să ofere beneficii extinse pe termen lung clienților (garanția de 30 de ani la ferestrele IzoElite).

„În doar o lună de zile, IZOTEC Group a reușit să creeze și să lanseze un produs de excepție, la prețuri adaptate situației de criză. Ferestrele IzoElite Dynamic sunt realizate din materii prime de calitate, printr-un proces extrem de riguros”, continuă CEO-ul IZOTEC Group.

Testările periodice ale produselor dovedesc calitățile și beneficiile la utilizare

După lansarea noii game de produse, pe 13 mai 2020, IZOTEC Group a realizat și un test de rezistență a sudurii pe noua gamă de produse. Noua fereastră IzoElite Dynamic are o sudură care a rezistat până la 4.666 de newtoni, adică 175 de kg forță. Testul efectuat a depășit cu 76% valoarea minimă de catalog, în condițiile în care valoarea minimă impusă era de 2.654 Newtoni.

Lansarea acestui nou produs la un preț atractiv reprezintă o șansă reală pentru clienți de a se bucura de un produs premium, la preț standard. În plus, în condițiile economice precare determinate de pandemia de coronavirus, acest produs poate să sprijine și dealerii de tâmplărie PVC, fiind un punct de plecare pentru cei interesați în a-și revitaliza afacerile și a oferi produse de calitate superioară.

Pentru lansarea ferestrelor IzoElite Dynamic, compania a folosit aproape în exclusivitate resursele existente și un capital minim de circa 200.000 de euro

Din dorința de a construi ceva semnificativ și relevant pentru perioada de criză, compania a dezvoltat această nouă gamă de produse. Prin continuarea activității, IZOTEC Group și-a dovedit încă o dată încrederea în echipă, alegând să nu trimită angajații în șomaj tehnic și, mai mult, să se implice în găsirea unor soluții de adaptare la situația de criză, astfel încât veniturile angajaților să nu aibă de suferit. Cu o capacitate de procesare de 1.000 de unități pe zi, IZOTEC Group a executat și livrat până în prezent peste un milion de ferestre și uși, peste 250.000 de comenzi, investind circa 8 milioane de euro în cei peste 16 ani de experiență.

2020, un an excepțional din punct de vedere al proiectelor noi și al oportunităților

„Acest an s-a dovedit a fi unul deosebit de greu, pentru că ne-a pus pe fiecare dintre noi în fața unor decizii extrem de dificile. Însă, pentru IZOTEC Group, 2020 este o oportunitate de a ne lăsa amprenta pe piața de profil și în economia românească, în ciuda faptului că vânzările sunt afectate serios”, a declarat, în încheiere, Dl. Ciprian Chelariu, CEO IZOTEC Group.

Compania își concentrează în această perioadă atenția asupra oamenilor și a comunității, propunându-și să continue lupta cu propriile obstacole, cu piața, dar și cu vremurile actuale, pentru a obține împlinirea personală și satisfacția profesională.

Speranța nu înseamnă că te aștepți ca lucrurile să meargă bine, ci înseamnă să faci ca lucrurile să meargă bine!

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/izotec-group-14-ani-de-profesionalism-in-productia-de-tamplarie-pvc/